Dates Days & Years: Solved 127 Dates Days & Years Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Logical Reasoning Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Dates Days & Years Questions

1. International Day of Persons with Disabilities is being observed on ______.




SHOW ANSWER
Correct Ans:3rd December
Explanation:
International Day of Persons with Disabilities being observed on 3rd December.


2. On which date, the International Day for the Abolition of Slavery is observed?




SHOW ANSWER
Correct Ans:02-Dec
Explanation:
The International Day for the Abolition of Slavery organized every year on 2nd December by the United Nations General Assembly.


3. The International Chefs Day 2019 was observed on which date?




SHOW ANSWER
Correct Ans:20th October
Explanation:
International Chefs Day is observed annually on October 20, 2019, to celebrate the profession of chefs.


Fresherslive Current Affairs
4. The World Iodine Deficiency Day is observed annually on which date?




SHOW ANSWER
Correct Ans:21st October
Explanation:
The World Iodine Deficiency day also known as Global Iodine Deficiency Disorders (IDD) Prevention Day is observed annually on October 21.


5. National Science Day in India is celebrated on




SHOW ANSWER
Correct Ans:28th February
Explanation:
National Science Day is celebrated in India on 28 February each year to mark the discovery of the Raman effect by Indian physicist Sir Chandra sekhara Venkata Raman on 28 February 1928.


Fresherslive Current Affairs
6. The World Day of Social Justice is observed on _____ .




SHOW ANSWER
Correct Ans:Feb-20
Explanation:
The World Day of Social Justice is observed on February 20 to recognize the need to promote efforts to tackle issues such as poverty, exclusion and unemployment.


7. On which of the following date ‘World Senior Citizens Day’ is celebrated?




SHOW ANSWER
Correct Ans:21st August
Explanation:
The World Senior Citizen's Day is celebrated on the 21st of August every year. It was first proclaimed by the General Assembly of the United Nations on 14th December 1990.


8. The International Day of Sign Languages (IDSL) is celebrated annually all across the world on which date?




SHOW ANSWER
Correct Ans:23rd September
Explanation:
International Day of Sign Languages (IDSL) is celebrated annually across the world on 23rd September along with ‘International Week of the Deaf’.
The 2019 Theme of International Day of Sign Languages (IDSL) is ‘Sign Language Rights for All!’.


9. On which of the following dates the International Translation Day is celebrated every year?




SHOW ANSWER
Correct Ans:30th September
Explanation:
International Translation Day is celebrated every year on 30th September on the feast of St. Jerome, the Bible translator who is considered the patron saint of translators.


10. On which of the following dates International Day of Older Persons is observed every year?




SHOW ANSWER
Correct Ans:1st October
Explanation:
The International Day of Older Persons is observed on 1st October every year to raise awareness about issues affecting the elderly, such as senescence and elder abuse.


11. National Police Commemoration Day is observed every year on which date to remember the brave policemen who sacrificed their lives while discharging their duties?




SHOW ANSWER
Correct Ans:21st October
Explanation:
National Police Commemoration Day is observed every year on 21st October to remember remembering the brave policemen who sacrificed their lives while discharging their duties.


Fresherslive Current Affairs
12. Every year on 2nd October, which of the following days is observed around the world?




SHOW ANSWER
Correct Ans:World Non-violence Day
Explanation:
Every year on 2nd October, the birth anniversary of Mahatma Gandhi is observed as World Non-Violence Day.


13. Which of the following days is celebrated around the world every year on 22 September?




SHOW ANSWER
Correct Ans:World Rhino Day
Explanation:
Every year on 22 September the World Rhino Day is celebrated around the world. This day is especially celebrated to spread awareness about the five species of rhinoceros. These five species are black, white, a hornet and Sumatra and Java Rhino. World Rhinoceros Day was first announced by WWF-South Africa in the year 2010.


14. World Alzheimer's Day is observed every year on which date to raise awareness about Alzheimer's and dementia?




SHOW ANSWER
Correct Ans:21st September
Explanation:
World Alzheimer's Month is the international campaign every September to raise awareness and challenge the stigma that surrounds dementia. Alzheimer's disease is the most common form of dementia.


15. Asteroid Day is observed on which date?




SHOW ANSWER
Correct Ans:30-Jun
Explanation:
Asteroid Day is an annual global event which is held on the anniversary of the Siberian Tunguska event that took place on June 30.
The most harmful known asteroid-related event on Earth in recent history.
The United Nations has proclaimed it be observed globally on June 20 every year in its resolution


16. On which date, National Broadcasting day is celebrated in India?




SHOW ANSWER
Correct Ans:23rd July
Explanation:
India celebrates 23 July every year as the 'National Broadcasting day'. On this day in 1927, the first ever radio broadcast in the country went on the air from the Bombay Station under the Indian Broadcasting Company.


17. In India, Wildlife Week is celebrated every year in the month of




SHOW ANSWER
Correct Ans:First week of October
Explanation:
Wildlife Week is celebrated from October 2 to 8 annually in India. The main goal of this campaign is to promote the conservation and protection of fauna (animal) life.


18. When was the National Flag of India adopted in its present form?




SHOW ANSWER
Correct Ans:22-Jul-47
Explanation:
The National Flag of India is a horizontal rectangular tricolour of India saffron, white and India green; with the Ashoka Chakra, a 24-spoke wheel, in navy blue at its centre. It was adopted in its present form during a meeting of the Constituent Assembly held on 22 July 1947.


19. Which of the following day was observed as the 'World Nature Conservation Day' this year?




SHOW ANSWER
Correct Ans:28th July
Explanation:
World Nature Conservation Day is celebrated on 28 July annually around the world to increase awareness about protecting the natural resources and to make people understand about the importance of the conservation of nature.


20. Quit India movement day is observed on




SHOW ANSWER
Correct Ans:08-Aug
Explanation:
On 8 August, 1942 Mohandas Karamchand Gandhi launched the 'Quit India Movement' in All India Congress Committee session in Bombay.





Are you seeking for good platform for practicing Dates Days & Years questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Dates Days & Years @ Fresherslive

This page provides important questions on Dates Days & Years along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Dates Days & Years questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Dates Days & Years Online tests. Dates Days & Years Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Dates Days & Years Test questions Online @ Fresherslive?

Dates Days & Years questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.

Practice in advance of similar questions on Dates Days & Years may improve your performance in the real Exams and Interview.

Time Management for answering the Dates Days & Years questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.

Through Fresherslive Dates Days & Years questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Dates Days & Years in short time and also in short cut method.

Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Dates Days & Years Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Dates Days & Years test or get stuck on any particular question, our Dates Days & Years test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Dates Days & Years, exercise these advanced Dates Days & Years questions with answers.

You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Dates Days & Years Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.




SSC CHSL Tier-I - Advanced
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
2200
Buy Now


SBI Clerk 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RRB NTPC 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


LIC ADO PRELIMS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


DRDO- TECHNICIAN A - TIER I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


ONGC Executive E1 Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.400
Buy Now


IBPS RRB Officer Scale I PRELIMS
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SOUTH INDIAN BANK CLERK 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS RRB Office Assistant Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS PO PRELIMS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


One Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 99
500
Buy Now


SSC MTS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Six Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 199
1200
Buy Now


SSC Selection Posts Phase VII Matriculation Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RBI Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


NABARD Development Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


LIC Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SBI Apprentice
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


FCI Manager Phase 1
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RBI Grade B Phase I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SSC CPO Phase I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS SO Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RRB ALP Stage II
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


NIACL AO Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS Clerk Mains
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now



×

Get Unlimited Mock Tests


Unlock all 200+ Mock Tests series


12 Month Pass
Rs. 399
for 365 days

6 Month Pass
Rs. 199
for 180 days

One Month Pass
Rs. 99
for 30 Days



***Crack All Banking | Railways | SSC | Insurance | More Govt Exams***


FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2020 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.