Data Communication Questions and Answers updated daily – Computer Knowledge

Data Communication Questions: Solved 393 Data Communication Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Computer Knowledge Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Data Communication Questions

121. What frequency range is used for TV transmission and low power microwave applications?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Ultra High Frequency : 300 MHz to 3000 MHz
Explanation:
Workspace



122. Which of the following is a wrong example of network layer:




SHOW ANSWER
Correct Ans:X.25 level 2 - ISO
Explanation:
Workspace



123. Which of the following is an important characteristic of LAN?




SHOW ANSWER
Correct Ans:application independent interfaces
Explanation:
Workspace



124. The EIA-232 interface has _____ pins.




SHOW ANSWER
Correct Ans:25
Explanation:
Workspace



125. Which utility is useful for troubleshooting NetBIOS name resolution problems?




SHOW ANSWER
Correct Ans:NBTSTAT
Explanation:
Workspace



126. After you have verified that TCP/IP is installed correctly, what is the next step in verifying the TCP/IP configuration?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Ping the address of the local host
Explanation:
Workspace



127. What is the name given to the exchange of control signals which is necessary for establishing a connection between a modem and a computer at one end of a line and another modem and computer at the other end?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Handshaking
Explanation:
Workspace



128. The Token-Ring architecture was developed for a more efficient way to determine who should be transmitting at any one time. With Ethernet, collisions may take place, causing the transmitting computers to have to retransmit their data. The use of token guarantees that only one computer can transmit at a time. What happens as the network increases in size? Choose the best answer




SHOW ANSWER
Correct Ans:The network becomes more efficient
Explanation:
Workspace



129. Which of the following protocol is connection-oriented?




SHOW ANSWER
Correct Ans:TCP
Explanation:
Workspace



130. You have a network ID of 134.57.0.0 with 8 subnets. You need to allow the largest possible number of host IDs per subnet. Which subnet mask should you assign?




SHOW ANSWER
Correct Ans:255.255.240.0
Explanation:
Workspace



131. The OCR reading unit attached to a POS terminal is called a




SHOW ANSWER
Correct Ans:wand
Explanation:
Workspace



132. Which of the following signals is not standard RS - 232-C signal?




SHOW ANSWER
Correct Ans:VDR
Explanation:
Workspace



133. What is the term used to describe addresses available on a DHCP server?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Scopes
Explanation:
Workspace



134. What can cause a problem with communication with a client by name but not by IP address?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Static files such as an LMHOSTS file or a DNS database
Explanation:
Workspace



135. A modem that is attached to the telephone system by jamming the phone's handset into two flexible receptacles in the coupler?




SHOW ANSWER
Correct Ans:acoustic coupler
Explanation:
Workspace



136. How much power (roughly) a light-emitting diode can couple into an optical fiber?




SHOW ANSWER
Correct Ans:100 microwatts
Explanation:
Workspace



137. Repeaters are often used on an 802.3 network to help strengthen the signals being transmitted. As with the length of segments and the number of segments, a limit exists as to how many repeaters can be used between any two nodes. What is the maximum number of repeaters that can be used?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Four
Explanation:
Workspace



138. An example of a medium-speed, switched communications service is




SHOW ANSWER
Correct Ans:DDD
Explanation:
Workspace



139. Which of the following services dynamically resolves NetBIOS-to-IP resolution?




SHOW ANSWER
Correct Ans:WINS
Explanation:
Workspace



140. What does the acronym ISDN stand for?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Integrated Services Digital Network
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Data Communication questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Data Communication @ Fresherslive

This page provides important questions on Data Communication along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Data Communication questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Data Communication Online tests. Data Communication Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Data Communication Test questions Online @ Fresherslive?

Data Communication questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Data Communication may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Data Communication questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Data Communication questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Data Communication in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Data Communication Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Data Communication test or get stuck on any particular question, our Data Communication test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Data Communication, exercise these advanced Data Communication questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Data Communication Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language

FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status