Data Communication Questions and Answers updated daily – Computer Knowledge

Data Communication Questions: Solved 393 Data Communication Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Computer Knowledge Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Data Communication Questions

101. The core diameter of a single-mode fibers is about




SHOW ANSWER
Correct Ans:10 times the wavelength of the light carried in the fiber
Explanation:
Workspace



102. Which of the following device is used with an X.25 network to provide service to asynchronous terminals




SHOW ANSWER
Correct Ans:Packet assembler/disassemble
Explanation:
Workspace



103. Which of the following digits are known as the terminal number of the Network User Address (NUA)?




SHOW ANSWER
Correct Ans:12-Aug
Explanation:
Workspace



104. The IEEE 802 project of the 1980s involved further defining the lower two layers of the OSI model. A number of standards were agreed upon during that time. Which of the following is the standard for Ethernet?




SHOW ANSWER
Correct Ans:802.3
Explanation:
Workspace



105. Which of the following connectivity devices is used to extend a network on a purely mechanical basis?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Active hub
Explanation:
Workspace



106. Which of the following transmission systems provides the highest data rate to an individual device




SHOW ANSWER
Correct Ans:Computer bus
Explanation:
Workspace



107. In OSI network architecture, the dialogue control and token management are responsibilities of




SHOW ANSWER
Correct Ans:session layer
Explanation:
Workspace



108. Which of the following TCP/IP internet protocol a diskless machine uses to obtain its IP address from a server?




SHOW ANSWER
Correct Ans:RARP
Explanation:
Workspace



109. With an IP address starting at 200, you currently have 10 subnets. What subnet mask should you use to maximize the number of available hosts?




SHOW ANSWER
Correct Ans:240
Explanation:
Workspace



110. Which of the following TCP/IP protocol is used for transferring files from one machine to another?




SHOW ANSWER
Correct Ans:FTP
Explanation:
Workspace



111. An internetworking protocol that provides virtual circuit service across multiple X.25 protocol, is




SHOW ANSWER
Correct Ans:X.75
Explanation:
Workspace



112. If the client receives an address from a DHCP server, what is the only information available in the Network Properties dialog box?




SHOW ANSWER
Correct Ans:That the client is receiving its address from DHCP
Explanation:
Workspace



113. Communication circuits that transmit data in both directions but not at the same time are operating in




SHOW ANSWER
Correct Ans:a half-duplex mode
Explanation:
Workspace



114. You have been contracted to install a windows NT network in an office that is located in a strip mall. The office is located next to the power plant of the building, so a UPS (uninterruptible power supply) has already been installed. What type of cable should you use for the network cabling? Choose the best answer.




SHOW ANSWER
Correct Ans:STP
Explanation:
Workspace



115. When two computers communicate with each other, they send information back and forth. If they are separated by a reasonable distance, they can send and receive the information through a direct cable connection which is called a null-modem connection. Presently what is the maximum distance in metres permitted in this null-modem connection?




SHOW ANSWER
Correct Ans:30
Explanation:
Workspace



116. Eight stations are competing for the use of the shared channel using the modified Adaptive free walk protocol by Gallager. If the stations 7 and 8 are suddenly become ready at once, how many bit slots are needed to resolve the contention?




SHOW ANSWER
Correct Ans:5 slots
Explanation:
Workspace



117. You need to determine whether IP information has been assigned to your Windows NT. Which utility should you use?




SHOW ANSWER
Correct Ans:IPCONFIG
Explanation:
Workspace



118. What function does a serial interface perform in data communication?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Converts parallel data into a stream of bits
Explanation:
Workspace



119. The data-link layer, in reference to the OSI model, specifies




SHOW ANSWER
Correct Ans:data link procedures that provide for the exchange of data via frames that can be sent and received
Explanation:
Workspace



120. We can receive data either through our television aerial or down our telephone lines and display this data on our television screen. What is the general name given to this process?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Videotex
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Data Communication questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Data Communication @ Fresherslive

This page provides important questions on Data Communication along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Data Communication questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Data Communication Online tests. Data Communication Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Data Communication Test questions Online @ Fresherslive?

Data Communication questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Data Communication may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Data Communication questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Data Communication questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Data Communication in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Data Communication Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Data Communication test or get stuck on any particular question, our Data Communication test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Data Communication, exercise these advanced Data Communication questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Data Communication Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language
FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status