Data Communication: Solved 393 Data Communication Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Logical Reasoning Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Data Communication Questions

81. What is stat frame delimiter (SFD) in ethernet frame?




SHOW ANSWER
Correct Ans:10101011
Explanation:


82. Ethernet frame consists of




SHOW ANSWER
Correct Ans:MAC address
Explanation:


83. The technique of temporarily delaying outgoing acknowledgements so that they can be hooked onto the next outgoing data frame is called




SHOW ANSWER
Correct Ans:piggybacking
Explanation:


84. Which one of the following is a data link protocol?




SHOW ANSWER
Correct Ans:all of the mentioned
Explanation:


85. CRC stands for




SHOW ANSWER
Correct Ans:cyclic redundancy check
Explanation:


86. When 2 or more bits in a data unit has been changed during the transmission, the error is called




SHOW ANSWER
Correct Ans:burst error
Explanation:


87. Automatic repeat request error management mechanism is provided by




SHOW ANSWER
Correct Ans:logical link control sublayer
Explanation:


88. Header of a frame generally contains




SHOW ANSWER
Correct Ans:all of the mentioned
Explanation:


89. Which sublayer of the data link layer performs data link functions that depend upon the type of medium?




SHOW ANSWER
Correct Ans:media access control sublayer
Explanation:


90. Which one of the following task is not done by data link layer?




SHOW ANSWER
Correct Ans:channel coding
Explanation:


91. The data link layer takes the packets from _____ and encapsulates them into frames for transmission.




SHOW ANSWER
Correct Ans:network layer
Explanation:


92. In communication satellite, multiple repeaters are known as




SHOW ANSWER
Correct Ans:transponders
Explanation:


93. Which utility is an all-purpose tool for troubleshooting TCP/IP problems?




SHOW ANSWER
Correct Ans:PING
Explanation:


94. Two computers that communicate with each other use a simple parity check to detect errors for ASCII transmissions. Which of the following events will always lead to an undeleted error?




SHOW ANSWER
Correct Ans:two bits or any even number of bits inverted in a byte during transmission
Explanation:


95. IEEE project 802 divides the data link layer into an upper _____ sublayer and a lower _____ sublayer.




SHOW ANSWER
Correct Ans:LLC, MAC
Explanation:


96. A smart modem can dial, hang up and answer incoming calls automatically. Can you tell who provides the appropriate instruction to the modem for this purpose?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Communications software
Explanation:


97. With an IP address of 201.142.23.12, what is your default subnet mask?




SHOW ANSWER
Correct Ans:255.255.255.0
Explanation:


98. The frequency range : 300 kHz to 3 MHz is used for




SHOW ANSWER
Correct Ans:AM radio transmission
Explanation:


99. Networks where end user workstations are tied to LAN servers to share resources and application processing




SHOW ANSWER
Correct Ans:Client/Server networks
Explanation:


100. Which of the following TCP/IP protocol is used for remote terminal connection service?




SHOW ANSWER
Correct Ans:TELNET
Explanation:



1...456...1920


Are you seeking for good platform for practicing Data Communication questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Data Communication @ Fresherslive

This page provides important questions on Data Communication along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Data Communication questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Data Communication Online tests. Data Communication Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Data Communication Test questions Online @ Fresherslive?

Data Communication questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.

Practice in advance of similar questions on Data Communication may improve your performance in the real Exams and Interview.

Time Management for answering the Data Communication questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.

Through Fresherslive Data Communication questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Data Communication in short time and also in short cut method.

Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Data Communication Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Data Communication test or get stuck on any particular question, our Data Communication test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Data Communication, exercise these advanced Data Communication questions with answers.

You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Data Communication Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.




RRB NTPC Stage 1
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


MOCK TEST - One Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
One Month Unlimited Access
Rs. 99
Buy Now


MOCK TEST - Six Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 199
Buy Now


RBI Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
Rs.2200
Buy Now


SSC Selection Posts Phase VII Matriculation Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


SSC MTS Paper I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
Rs.2200
Buy Now


IBPS RRB Officer Scale I Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


IBPS RRB Office Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
Rs.2200
Buy Now


South Indian Bank Probationary Clerk
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


SSC CHSL Tier I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
Rs.2200
Buy Now


Nainital Bank Clerk
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


SBI CLERK PRELIMS
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


LIC ADO Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


DRDO Technician Tier I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


ONGC Executive E1 Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


IBPS PO Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now



×

Get Unlimited Mock Tests


Unlock all 200+ Mock Tests series


12 Month Pass
Rs. 399
for 365 days

6 Month Pass
Rs. 199
for 180 days

One Month Pass
Rs. 99
for 30 Days



***Crack All Banking | Railways | SSC | Insurance | More Govt Exams***


FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2019 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.