Data Communication: Solved 393 Data Communication Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Logical Reasoning Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Data Communication Questions

61. Which one of the following is a cryptographic protocol used to secure HTTP connection?




SHOW ANSWER
Correct Ans:transport layer security (TLS)
Explanation:


62. Cryptanalysis is used




SHOW ANSWER
Correct Ans:to find some insecurity in a cryptographic scheme
Explanation:


63. In cryptography, the order of the letters in a message is rearranged by




SHOW ANSWER
Correct Ans:transpositional ciphers
Explanation:


64. Which one of the following algorithm is not used in asymmetric-key cryptography?




SHOW ANSWER
Correct Ans:electronic code book algorithm
Explanation:


65. In asymmetric key cryptography, the private key is kept by




SHOW ANSWER
Correct Ans:receiver
Explanation:


66. In cryptography, what is cipher?




SHOW ANSWER
Correct Ans:algorithm for performing encryption and decryption
Explanation:


67. A scatternet can have maximum




SHOW ANSWER
Correct Ans:10 piconets
Explanation:


68. Bluetooth transceiver devices operate in ______ band.




SHOW ANSWER
Correct Ans:2.4 GHz ISM
Explanation:


69. What is A2DP (advanced audio distribution profile)?




SHOW ANSWER
Correct Ans:a bluetooth profile for streaming audio
Explanation:


70. Unauthorised access of information from a wireless device through a bluetooth connection is called




SHOW ANSWER
Correct Ans:bluesnarfing
Explanation:


71. Bluetooth uses




SHOW ANSWER
Correct Ans:frequency hopping spread spectrum
Explanation:


72. In a piconet, there can be up to _____ parked nodes in the net.




SHOW ANSWER
Correct Ans:255
Explanation:


73. An interconnected collection of piconet is called




SHOW ANSWER
Correct Ans:scatternet
Explanation:
Piconet is the basic unit of bluetooth system having a master node and upto seven active slave nodes.


74. An ethernet frame that is less than the IEEE 802.3 minimum length of 64 octets is called




SHOW ANSWER
Correct Ans:run frame
Explanation:


75. What is interframe gap?




SHOW ANSWER
Correct Ans:idle time between frames
Explanation:


76. The maximum size of payload field in ethernet frame is




SHOW ANSWER
Correct Ans:1500 bytes
Explanation:


77. A point-to-point protocol over ethernet is a network protocol for




SHOW ANSWER
Correct Ans:encapsulating PPP frames inside ethernet frames
Explanation:


78. Ethernet in metropolitan area network (MAN) can be used as




SHOW ANSWER
Correct Ans:all of the mentioned
Explanation:


79. What is autonegotiation?




SHOW ANSWER
Correct Ans:a procedure by which two connected devices choose common transmission parameters
Explanation:


80. MAC address is of




SHOW ANSWER
Correct Ans:48 bits
Explanation:



1...345...1920


Are you seeking for good platform for practicing Data Communication questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Data Communication @ Fresherslive

This page provides important questions on Data Communication along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Data Communication questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Data Communication Online tests. Data Communication Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Data Communication Test questions Online @ Fresherslive?

Data Communication questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.

Practice in advance of similar questions on Data Communication may improve your performance in the real Exams and Interview.

Time Management for answering the Data Communication questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.

Through Fresherslive Data Communication questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Data Communication in short time and also in short cut method.

Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Data Communication Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Data Communication test or get stuck on any particular question, our Data Communication test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Data Communication, exercise these advanced Data Communication questions with answers.

You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Data Communication Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.




RRB NTPC Stage 1
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


MOCK TEST - One Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
One Month Unlimited Access
Rs. 99
Buy Now


MOCK TEST - Six Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 199
Buy Now


RBI Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
Rs.2200
Buy Now


SSC Selection Posts Phase VII Matriculation Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


SSC MTS Paper I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
Rs.2200
Buy Now


IBPS RRB Officer Scale I Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


IBPS RRB Office Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
Rs.2200
Buy Now


South Indian Bank Probationary Clerk
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


SSC CHSL Tier I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
Rs.2200
Buy Now


Nainital Bank Clerk
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


SBI CLERK PRELIMS
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


LIC ADO Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


DRDO Technician Tier I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


ONGC Executive E1 Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


IBPS PO Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now



×

Get Unlimited Mock Tests


Unlock all 200+ Mock Tests series


12 Month Pass
Rs. 399
for 365 days

6 Month Pass
Rs. 199
for 180 days

One Month Pass
Rs. 99
for 30 Days



***Crack All Banking | Railways | SSC | Insurance | More Govt Exams***


FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2019 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.