Data Communication: Solved 393 Data Communication Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Logical Reasoning Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Data Communication Questions

41. Which one of the following protocol is used to receive mail messages?




SHOW ANSWER
Correct Ans:all of the mentioned
Explanation:


42. SMTP uses the TCP port




SHOW ANSWER
Correct Ans:25
Explanation:


43. Simple mail transfer protocol (SMTP) utilizes ____ as the transport layer protocol for electronic mail transfer.




SHOW ANSWER
Correct Ans:TCP
Explanation:


44. What is DHCP snooping?




SHOW ANSWER
Correct Ans:techniques applied to ensure the security of an existing DHCP infrastructure
Explanation:


45. DHCP client and servers on the same subnet communicate via




SHOW ANSWER
Correct Ans:UDP broadcast
Explanation:


46. The DHCP server can provide the _______ of the IP addresses.




SHOW ANSWER
Correct Ans:all of the mentioned
Explanation:


47. DHCP uses UDP port ____ for sending data to the server.




SHOW ANSWER
Correct Ans:67
Explanation:


48. The DHCP server




SHOW ANSWER
Correct Ans:all of the mentioned
Explanation:


49. DHCP (dynamic host configuration protocol) provides _____ to the client.




SHOW ANSWER
Correct Ans:IP address
Explanation:


50. Sniffers can be deployed in




SHOW ANSWER
Correct Ans:All of the mentioned
Explanation:


51. The DoS attack is which the attacker establishes a large number of half-open or fully open TCP connections at the target host




SHOW ANSWER
Correct Ans:Connection flooding
Explanation:


52. Which of the following is a form of DoS attack ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:All of the mentioned
Explanation:


53. The attackers a network of compromised devices known as




SHOW ANSWER
Correct Ans:Botnet
Explanation:


54. When a DNS server accepts and uses incorrect information from a host that has no authority giving that information, then it is called




SHOW ANSWER
Correct Ans:DNS spoofing
Explanation:


55. PGP encrypts data by using a block cipher called




SHOW ANSWER
Correct Ans:international data encryption algorithm
Explanation:


56. Pretty good privacy (PGP) is used in




SHOW ANSWER
Correct Ans:email security
Explanation:


57. An attempt to make a computer resource unavailable to its intended users is called




SHOW ANSWER
Correct Ans:denial-of-service attack
Explanation:


58. In tunnel mode IPsec protects the




SHOW ANSWER
Correct Ans:entire IP packet
Explanation:


59. IPSec is designed to provide the security at the




SHOW ANSWER
Correct Ans:network layer
Explanation:


60. Voice privacy in GSM cellular telephone protocol is provided by




SHOW ANSWER
Correct Ans:A5/2 cipher
Explanation:



1...234...1920


Are you seeking for good platform for practicing Data Communication questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Data Communication @ Fresherslive

This page provides important questions on Data Communication along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Data Communication questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Data Communication Online tests. Data Communication Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Data Communication Test questions Online @ Fresherslive?

Data Communication questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.

Practice in advance of similar questions on Data Communication may improve your performance in the real Exams and Interview.

Time Management for answering the Data Communication questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.

Through Fresherslive Data Communication questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Data Communication in short time and also in short cut method.

Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Data Communication Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Data Communication test or get stuck on any particular question, our Data Communication test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Data Communication, exercise these advanced Data Communication questions with answers.

You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Data Communication Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.




RRB NTPC Stage 1
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


MOCK TEST - One Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
One Month Unlimited Access
Rs. 99
Buy Now


MOCK TEST - Six Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 199
Buy Now


RBI Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
Rs.2200
Buy Now


SSC Selection Posts Phase VII Matriculation Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


SSC MTS Paper I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
Rs.2200
Buy Now


IBPS RRB Officer Scale I Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


IBPS RRB Office Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
Rs.2200
Buy Now


South Indian Bank Probationary Clerk
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


SSC CHSL Tier I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
Rs.2200
Buy Now


Nainital Bank Clerk
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


SBI CLERK PRELIMS
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


LIC ADO Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


DRDO Technician Tier I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


ONGC Executive E1 Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


IBPS PO Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now



×

Get Unlimited Mock Tests


Unlock all 200+ Mock Tests series


12 Month Pass
Rs. 399
for 365 days

6 Month Pass
Rs. 199
for 180 days

One Month Pass
Rs. 99
for 30 Days



***Crack All Banking | Railways | SSC | Insurance | More Govt Exams***


FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2019 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.