Data Communication: Solved 393 Data Communication Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Logical Reasoning Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Data Communication Questions

21. Which of the following is not correct ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Web cache does not has its own disk space
Explanation:


22. Find the oddly matched HTTP status codes




SHOW ANSWER
Correct Ans:304 Not Found
Explanation:


23. The HTTP response message leaves out the requested object when _____ method is used




SHOW ANSWER
Correct Ans:HEAD
Explanation:


24. The values GET, POST, HEAD etc are specified in ____ of HTTP message




SHOW ANSWER
Correct Ans:Request line
Explanation:
It is specified in the method field of request line in the HTTP request message.


25. The first line of HTTP request message is called ____




SHOW ANSWER
Correct Ans:Request line
Explanation:
The line followed by request line are called header lines and status line is the initial part of response message.


26. In the process of fetching a web page from a server the HTTP request/response takes ______ RTTs.




SHOW ANSWER
Correct Ans:1
Explanation:


27. The HTTP request message is sent in ____ part of three-way handshake.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Third
Explanation:


28. The number of objects in a Web page which consists of 4 jpeg images and HTML text is ______




SHOW ANSWER
Correct Ans:5
Explanation:
4 jpeg images + 1 base HTML file.


29. Find the FTP reply whose message is wrongly matched




SHOW ANSWER
Correct Ans:452 – Can't open data connection
Explanation:


30. The commands, from client to server, and replies, from server to client, are sent across the control connection in ____ bit ASCII format




SHOW ANSWER
Correct Ans:7
Explanation:


31. If 5 files are transferred from server A to client B in the same session. The number of TCP connection between A and B is




SHOW ANSWER
Correct Ans:6
Explanation:


32. Identify the incorrect statement




SHOW ANSWER
Correct Ans:FTP sends its control information in-band
Explanation:


33. User agent does not support this




SHOW ANSWER
Correct Ans:All of the mentioned
Explanation:


34. When the sender and the receiver of an email are on different systems, we need only ______ .




SHOW ANSWER
Correct Ans:Two UAs and two pairs of MTAs
Explanation:


35. A session may include




SHOW ANSWER
Correct Ans:Zero or more SMTP transactions
Explanation:


36. Typically the TCP port used by SMTP is




SHOW ANSWER
Correct Ans:25
Explanation:


37. In SMTP, the command to write receivers mail address is written with this command




SHOW ANSWER
Correct Ans:RCPT TO
Explanation:


38. SMTP defines




SHOW ANSWER
Correct Ans:message transport
Explanation:


39. A SMTP session may include




SHOW ANSWER
Correct Ans:all of the mentioned
Explanation:


40. What is on-demand mail relay (ODMR)?




SHOW ANSWER
Correct Ans:an SMTP extension
Explanation:





Are you seeking for good platform for practicing Data Communication questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Data Communication @ Fresherslive

This page provides important questions on Data Communication along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Data Communication questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Data Communication Online tests. Data Communication Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Data Communication Test questions Online @ Fresherslive?

Data Communication questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.

Practice in advance of similar questions on Data Communication may improve your performance in the real Exams and Interview.

Time Management for answering the Data Communication questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.

Through Fresherslive Data Communication questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Data Communication in short time and also in short cut method.

Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Data Communication Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Data Communication test or get stuck on any particular question, our Data Communication test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Data Communication, exercise these advanced Data Communication questions with answers.

You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Data Communication Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.




RRB NTPC Stage 1
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


MOCK TEST - One Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
One Month Unlimited Access
Rs. 99
Buy Now


MOCK TEST - Six Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 199
Buy Now


RBI Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
Rs.2200
Buy Now


SSC Selection Posts Phase VII Matriculation Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


SSC MTS Paper I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
Rs.2200
Buy Now


IBPS RRB Officer Scale I Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


IBPS RRB Office Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
Rs.2200
Buy Now


South Indian Bank Probationary Clerk
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


SSC CHSL Tier I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
Rs.2200
Buy Now


Nainital Bank Clerk
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


SBI CLERK PRELIMS
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


LIC ADO Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


DRDO Technician Tier I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


ONGC Executive E1 Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


IBPS PO Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now



×

Get Unlimited Mock Tests


Unlock all 200+ Mock Tests series


12 Month Pass
Rs. 399
for 365 days

6 Month Pass
Rs. 199
for 180 days

One Month Pass
Rs. 99
for 30 Days



***Crack All Banking | Railways | SSC | Insurance | More Govt Exams***


FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2019 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.