Currency: Solved 138 Currency Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Logical Reasoning Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Currency Questions

1. What is the currency of Jordan?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Dinar
Explanation:
Jordanian dinar is the currency of jordan.


2. What is the currency of Kuwait?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Dinar
Explanation:
Kuwaiti dinar is the currency of Kuwait.


3. ‘Pula’ is a currency of which country?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Botswana
Explanation:
The pula is the currency of Botswana.


Fresherslive Current Affairs
4. Birr is the currency of which of the following countries?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Ethiopia
Explanation:
Birr is the currency of Ethiopia.


5. Which of the following is the Currency of Guinea Bissau?




SHOW ANSWER
Correct Ans:West African CFA Franc
Explanation:
The official currency of Guinea-Bissau is the West African CFA franc.


Fresherslive Current Affairs
6. What is the currency of Palestine?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Both (B) and (C)
Explanation:
The currencies in use in the Palestinian territories are the Israeli new shekel and the Jordanian dinar. The Egyptian pound (EGP) is the currency of Egypt and Gaza Strip (Palestinian territories).


7. What is the currency of St.Vincent and Grenadines?




SHOW ANSWER
Correct Ans:East Caribbean dollar
Explanation:
St.Vincent and Grenadines is the smallest island country located in the Carribean nation. The capital is Kingstown. The Currency is East Caribbean dollar (XCD)


8. What is the currency of Zimbabwe




SHOW ANSWER
Correct Ans:US dollar
Explanation:


9. What is the currency of Zambia




SHOW ANSWER
Correct Ans:Zambian kwacha
Explanation:


10. What is the currency of Venezuela




SHOW ANSWER
Correct Ans:Bolívar fuerte
Explanation:


11. What is the currency of Vatican City




SHOW ANSWER
Correct Ans:Euro
Explanation:


Fresherslive Current Affairs
12. What is the currency of Uzbekistan




SHOW ANSWER
Correct Ans:Uzbekistan som
Explanation:


13. What is the currency of Uruguay




SHOW ANSWER
Correct Ans:Uruguayan peso
Explanation:


14. What is the currency of United States? 




SHOW ANSWER
Correct Ans:Dollar
Explanation:


15. What is the currency of United Kingdom




SHOW ANSWER
Correct Ans:Pound sterling
Explanation:


16. What is the currency of United Arab Emirates?




SHOW ANSWER
Correct Ans:UAE dirham
Explanation:
Abu Dhabi is the capital of the United Arab Emirates. Abu Dhabi lies on a T-shaped island jutting into the Persian Gulf from the central western coast. The city has a population of 1.5 million in 2014.
The currency of UAE is- Dirham.


17. What is the currency of Ukraine




SHOW ANSWER
Correct Ans:Hryvnia
Explanation:


18. What is the currency of Uganda?   




SHOW ANSWER
Correct Ans:Shilling
Explanation:
Currency of Uganda isShilling.


19. What is the currency of Turkmenistan




SHOW ANSWER
Correct Ans:Turkmen new manat
Explanation:


20. What is the currency of Turkey [Europe]




SHOW ANSWER
Correct Ans:Turkish lira
Explanation:





Are you seeking for good platform for practicing Currency questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Currency @ Fresherslive

This page provides important questions on Currency along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Currency questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Currency Online tests. Currency Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Currency Test questions Online @ Fresherslive?

Currency questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.

Practice in advance of similar questions on Currency may improve your performance in the real Exams and Interview.

Time Management for answering the Currency questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.

Through Fresherslive Currency questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Currency in short time and also in short cut method.

Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Currency Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Currency test or get stuck on any particular question, our Currency test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Currency, exercise these advanced Currency questions with answers.

You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Currency Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.




SSC CHSL Tier-I - Advanced
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
2200
Buy Now


SBI Clerk 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RRB NTPC 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


LIC ADO PRELIMS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


DRDO- TECHNICIAN A - TIER I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


ONGC Executive E1 Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.400
Buy Now


IBPS RRB Officer Scale I PRELIMS
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SOUTH INDIAN BANK CLERK 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS RRB Office Assistant Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS PO PRELIMS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


One Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 99
500
Buy Now


SSC MTS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Six Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 199
1200
Buy Now


SSC Selection Posts Phase VII Matriculation Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RBI Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


NABARD Development Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


LIC Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SBI Apprentice
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


FCI Manager Phase 1
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RBI Grade B Phase I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SSC CPO Phase I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS SO Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RRB ALP Stage II
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


NIACL AO Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS Clerk Mains
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now



×

Get Unlimited Mock Tests


Unlock all 200+ Mock Tests series


12 Month Pass
Rs. 399
for 365 days

6 Month Pass
Rs. 199
for 180 days

One Month Pass
Rs. 99
for 30 Days



***Crack All Banking | Railways | SSC | Insurance | More Govt Exams***


FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2020 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.