Conferences: Solved 53 Conferences Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Logical Reasoning Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Conferences Questions

1. Who chairs the Asia Health 2019 Conference?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Dr. Jitendra Singh
Explanation:
Dr. Jitendra Singh chairs the Asia Health 2019 Conference.


2. Who inaugurates 20th All India Conference?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Shri G Kishan Reddy
Explanation:
Shri G Kishan Reddy inaugurates 20th All India Conference.The conference attended through organizations/ States/UTs. Around 80 Fingerprint experts/delegates from across the country attended the inaugural function.


3. 46th G7 summit scheduled to be held from 10 to 12th June 2020 will take place in __________.




SHOW ANSWER
Correct Ans:USA
Explanation:
According to US President's acting chief of staff Mick Mulvaney, the 46th G7 summit (10 to 12th June 2020) will take place in one of US President Donald Trump's Florida golf clubs.


Fresherslive Current Affairs
4. The World Congress of Poets (WCP) 2019 was held in which city?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Bhubaneswar
Explanation:
39th World Congress of Poets 2019 celebrated the power of poetry to create a more compassionate world at KIIT University Bhubaneswar, Odisha


5. The 5th World Coffee Conference will be held in which city?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Bengaluru
Explanation:
Bengaluru has been selected to host the 5th Edition of World Coffee Conference from 7-9 September 2020.


Fresherslive Current Affairs
6. Conference on 'One Nation One Tag - FASTag' was held in which of the following cities?




SHOW ANSWER
Correct Ans:New Delhi
Explanation:
Road Transport and Highways Minister Nitin Gadkari has inaugurated conference on 'One Nation One Tag - FASTag' in New Delhi.


7. Which of the following countries will host the next Commonwealth summit – CHOGM in 2018?




SHOW ANSWER
Correct Ans:United Kingdom
Explanation:


8. Which of the following countries has hosted the International Neutrality Conference?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Turkmenistan
Explanation:


9. The 19th edition of National Conference on e-Governance has started in which city?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Bhopal
Explanation:


10. Where was the 34th ASEAN conference held?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Bangkok
Explanation:
Thailand's capital city Bangkok is hosting the 34th Asean Summit under the theme of "Advancing Partnership for Sustainability".ASEAN (Association of Southeast Asian Nations) was established on 8 August 1967 in Bangkok by the five original member countries: Indonesia, Malaysia, Philippines, Singapore, and Thailand.


11. Defence Expo 2016 will be held in ____.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Goa
Explanation:


Fresherslive Current Affairs
12. The 2016 Maritime India Summit (MIS) will be held in which city?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Mumbai
Explanation:


13. The 2016 BRICS Friendship Cities Conclave will be hosted by which of the following city?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Mumbai
Explanation:


14. What was the venue of recently held fourth Nuclear Security Summit (NSS)?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Washington DC, USA
Explanation:


15. The Group of Seven (G-7) summit for the year 2016 will be held in which country?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Japan
Explanation:


16. Summer Olympic 2020 will be held at ______




SHOW ANSWER
Correct Ans:Tokyo
Explanation:


17. The International Conference on Social Statistics was hosted by which city of India




SHOW ANSWER
Correct Ans:Patna
Explanation:


18. World Sustainable Development Summit (WSDS) 2019 was held at ________.




SHOW ANSWER
Correct Ans:New Delhi, India
Explanation:
World Sustainable Development Summit (WSDS) 2019, the flagship event of ‘The Energy and Resources Institute’ (TERI), was held at Vigyan Bhawan, New Delhi. The theme of WSDS 2019 was ‘Attaining the 2030 Agenda: delivering on our promise’. Frank Bainimarama, Prime Minister of Fiji was honoured with the Sustainable Development Leadership Award 2019 for his outstanding contributions towards sustainable development in Fiji


19. Where is the Second Global Disability Summit being held?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Buenos Aires
Explanation:
The 2nd Global Disability Summit is being held at Buenos Aires, Argentina from 6 June to 8 June 2019.The first-ever Global Disability Summit was held at London, United Kingdom (UK) on 24 July 2018.


20. The G7 2016 Summit concluded in which country




SHOW ANSWER
Correct Ans:Japan
Explanation:





Are you seeking for good platform for practicing Conferences questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Conferences @ Fresherslive

This page provides important questions on Conferences along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Conferences questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Conferences Online tests. Conferences Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Conferences Test questions Online @ Fresherslive?

Conferences questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.

Practice in advance of similar questions on Conferences may improve your performance in the real Exams and Interview.

Time Management for answering the Conferences questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.

Through Fresherslive Conferences questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Conferences in short time and also in short cut method.

Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Conferences Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Conferences test or get stuck on any particular question, our Conferences test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Conferences, exercise these advanced Conferences questions with answers.

You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Conferences Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.




SSC CHSL Tier-I - Advanced
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
2200
Buy Now


SBI Clerk 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RRB NTPC 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


LIC ADO PRELIMS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


DRDO- TECHNICIAN A - TIER I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


ONGC Executive E1 Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.400
Buy Now


IBPS RRB Officer Scale I PRELIMS
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SOUTH INDIAN BANK CLERK 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS RRB Office Assistant Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS PO PRELIMS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


One Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 99
500
Buy Now


SSC MTS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Six Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 199
1200
Buy Now


SSC Selection Posts Phase VII Matriculation Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RBI Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


NABARD Development Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


LIC Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SBI Apprentice
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


FCI Manager Phase 1
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RBI Grade B Phase I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SSC CPO Phase I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS SO Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RRB ALP Stage II
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


NIACL AO Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS Clerk Mains
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now



×

Get Unlimited Mock Tests


Unlock all 200+ Mock Tests series


12 Month Pass
Rs. 399
for 365 days

6 Month Pass
Rs. 199
for 180 days

One Month Pass
Rs. 99
for 30 Days



***Crack All Banking | Railways | SSC | Insurance | More Govt Exams***


FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2020 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.