Computer Graphics: Solved 60 Computer Graphics Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Logical Reasoning Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Computer Graphics Questions

1. In which transformation the shape of an object can be modified in x-direction ,y-direction as well as in both the direction depending upon the value assigned to shearing variables




SHOW ANSWER
Correct Ans:Shearing
Explanation:


2. The process of mapping a world window in world coordinate system to viewport are called




SHOW ANSWER
Correct Ans:Transformation viewing
Explanation:


3. The transformation that produces a parallel mirror image of an object are called




SHOW ANSWER
Correct Ans:Reflection
Explanation:


Fresherslive Current Affairs
4. ______ is very important in creating animated images on the screen




SHOW ANSWER
Correct Ans:Image transformation
Explanation:


5. The selection and separation of a part of text or image for further operation are called




SHOW ANSWER
Correct Ans:Clipping
Explanation:


Fresherslive Current Affairs
6. The subcategories of orthographic projection are




SHOW ANSWER
Correct Ans:isometric, dimetric, trimetric
Explanation:


7. The anti-aliasing technique which allows shift of 114, 112 and 3/4 of a pixel diameter enabling a closer path of a line is




SHOW ANSWER
Correct Ans:pixel phasing
Explanation:


8. The best hidden surface removal methods) used for complex scenes with more than a few thousand surfaces is/are




SHOW ANSWER
Correct Ans:Both (b) & (c)
Explanation:


9. All the following hidden surface algorithms employ image space approach except




SHOW ANSWER
Correct Ans:back face removal
Explanation:


10. The phenomenon of having a continuous glow of a beam on the screen even after it is removed is called as




SHOW ANSWER
Correct Ans:phosphorescence
Explanation:


11. In ____________, each user uses a local input/output device.




SHOW ANSWER
Correct Ans:time sharing mode
Explanation:


Fresherslive Current Affairs
12. In production of I.C. chip of computer what is needed in the following ________________.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Silicon
Explanation:


13. A modem that cannot be moved from its position is called ______________.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Fixed modem
Explanation:


14. Invention of the integrated circuit led to the invention of _____________.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Micro processor
Explanation:


15. Where is the disk put in a computer ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:in the disk drive
Explanation:


16. What is output ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:What the processor gives to the user
Explanation:


17. The unit KIPS is used to measure the speed of __________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Processor
Explanation:


18. Which device can understand difference between data & programs?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Microprocessor
Explanation:


19. This power protection device includes a battery that provides a few minutes of power __________




SHOW ANSWER
Correct Ans:UPS
Explanation:


20. A(n) _______ camera is a peripheral device used to capture still images in a digital format




SHOW ANSWER
Correct Ans:digital
Explanation:





Are you seeking for good platform for practicing Computer Graphics questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Computer Graphics @ Fresherslive

This page provides important questions on Computer Graphics along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Computer Graphics questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Computer Graphics Online tests. Computer Graphics Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Computer Graphics Test questions Online @ Fresherslive?

Computer Graphics questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.

Practice in advance of similar questions on Computer Graphics may improve your performance in the real Exams and Interview.

Time Management for answering the Computer Graphics questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.

Through Fresherslive Computer Graphics questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Computer Graphics in short time and also in short cut method.

Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Computer Graphics Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Computer Graphics test or get stuck on any particular question, our Computer Graphics test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Computer Graphics, exercise these advanced Computer Graphics questions with answers.

You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Computer Graphics Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.




SSC CHSL Tier-I - Advanced
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
2200
Buy Now


SBI Clerk 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RRB NTPC 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


LIC ADO PRELIMS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


DRDO- TECHNICIAN A - TIER I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


ONGC Executive E1 Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.400
Buy Now


IBPS RRB Officer Scale I PRELIMS
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SOUTH INDIAN BANK CLERK 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS RRB Office Assistant Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS PO PRELIMS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


One Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 99
500
Buy Now


SSC MTS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Six Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 199
1200
Buy Now


SSC Selection Posts Phase VII Matriculation Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RBI Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


NABARD Development Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


LIC Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SBI Apprentice
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now



×

Get Unlimited Mock Tests


Unlock all 200+ Mock Tests series


12 Month Pass
Rs. 399
for 365 days

6 Month Pass
Rs. 199
for 180 days

One Month Pass
Rs. 99
for 30 Days



***Crack All Banking | Railways | SSC | Insurance | More Govt Exams***


FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2019 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.