Computer Basics Questions and Answers updated daily – Computer Knowledge

Computer Basics Questions: Solved 409 Computer Basics Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Computer Knowledge Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Computer Basics Questions

121. Where as a computer mouse moves over the table surface, the trackball is




SHOW ANSWER
Correct Ans:dragged
Explanation:
Workspace



122. In a computer system, which device is functionally opposite of a keyboard?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Printer
Explanation:
Workspace



123. Which printer is very commonly used for desk top publishing ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Laser printer
Explanation:
Workspace



124. Regarding a VDU, which statement is more correct?




SHOW ANSWER
Correct Ans:It is a peripheral device
Explanation:
Workspace



125. What is the number of bit patterns provided by a 7-bit code?




SHOW ANSWER
Correct Ans:128
Explanation:
Workspace



126. Which option will we use to give heading in the form?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Label
Explanation:
Workspace



127. How many types of queries are available in the query menu?




SHOW ANSWER
Correct Ans:4
Explanation:
Workspace



128. The following is true about parity bit




SHOW ANSWER
Correct Ans:internal code used for storing alphanumeric information
Explanation:
Workspace



129. Select the shortcut key of refresh.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Compile
Explanation:
Workspace



130. Which key on the keyboard can be used to view slide show




SHOW ANSWER
Correct Ans:F10
Explanation:
Workspace



131. When you delete files in windows operating system, they are




SHOW ANSWER
Correct Ans:delete permanently
Explanation:
Workspace



132. What are batch files in relation to computer?




SHOW ANSWER
Correct Ans:They help you to club a group of statements and run the one after together
Explanation:
Workspace



133. The date command at the DOS prompt enables you to




SHOW ANSWER
Correct Ans:view the date and time
Explanation:
Workspace



134. What is web casting?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Transmitting the video and audio on the internet
Explanation:
Workspace



135. An internet address is __________ bits in length.




SHOW ANSWER
Correct Ans:32
Explanation:
Workspace



136. _____________ is an access method in which collisions are entirely avoided.




SHOW ANSWER
Correct Ans:CSMA/CA
Explanation:
Workspace



137. A sender must not be able to deny that he sent a specific message when he in fact did. This is an aspect of security called




SHOW ANSWER
Correct Ans:n-repudiation
Explanation:
Workspace



138. References to each file on a disk are stored in a




SHOW ANSWER
Correct Ans:file allocation table
Explanation:
Workspace



139. A compiler




SHOW ANSWER
Correct Ans:produces object code
Explanation:
Workspace



140. A _________ is not a form of Biometrics.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Password
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Computer Basics questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Computer Basics @ Fresherslive

This page provides important questions on Computer Basics along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Computer Basics questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Computer Basics Online tests. Computer Basics Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Computer Basics Test questions Online @ Fresherslive?

Computer Basics questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Computer Basics may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Computer Basics questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Computer Basics questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Computer Basics in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Computer Basics Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Computer Basics test or get stuck on any particular question, our Computer Basics test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Computer Basics, exercise these advanced Computer Basics questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Computer Basics Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language

FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status