Computer Basics Questions and Answers updated daily – Computer Knowledge

Computer Basics Questions: Solved 409 Computer Basics Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Computer Knowledge Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Computer Basics Questions

101. In a database, information should be organized and accessed according to which of the following ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Logical position
Explanation:
Workspace



102. SMTP, FTP and SNS are applications of the __________ layer.




SHOW ANSWER
Correct Ans:application
Explanation:
Workspace



103. Which of the following correctly defines the term E-Banking ? A. It is the short form of Efficient Banking which means providing all banking related services to the customers in Mum required time during their visit to the branch.
B. E-Banking is providing banking facilities to all the customers through ATMs only which restrict their visits to a bank branch to a bare minimum.
C. E-Banking implies provisions of banking products and services through electronic delivery channels like ATMs, phone, internet, mobile phones, etc.




SHOW ANSWER
Correct Ans:C only
Explanation:
Workspace



104. Customers, facilities, knowledge workers, business information, communication infrastructure and computer equipment are all considerations in a good ___________ plan.




SHOW ANSWER
Correct Ans:risk management
Explanation:
Workspace



105. The technique that extends storage capacities of main memory beyond the actual size of the main memory is called




SHOW ANSWER
Correct Ans:virtual storage
Explanation:
Workspace



106. ___________ is a primary key of one file that also appears in another file.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Foreign key
Explanation:
Workspace



107. Bandwidth refers to the




SHOW ANSWER
Correct Ans:account of information a communications medium can transfer in a given amount of time
Explanation:
Workspace



108. A processor that collects the transmissions from several communications media and send them over a single line that operates at a higher capacity is called




SHOW ANSWER
Correct Ans:Multiplexer
Explanation:
Workspace



109. _____________ is an invalid type of database key.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Structured primary key
Explanation:
Workspace



110. An E-R diagram is a graphic method of presenting




SHOW ANSWER
Correct Ans:entity classes and their relationships
Explanation:
Workspace



111. The attributes and methods for each objects are stored in an




SHOW ANSWER
Correct Ans:object repository
Explanation:
Workspace



112. The software component of an expert system that draws conclusions is the




SHOW ANSWER
Correct Ans:inference engine
Explanation:
Workspace



113. The property that, when classes are arranged in a hierarchy, each class assumes the attributes and methods of its ancestors is




SHOW ANSWER
Correct Ans:inheritance
Explanation:
Workspace



114. The computer as a machine and all other equipment associated with it, are termed as




SHOW ANSWER
Correct Ans:hardware
Explanation:
Workspace



115. The components of a computer system with the circuit to control interpretation and execution of instructions known as




SHOW ANSWER
Correct Ans:CPU
Explanation:
Workspace



116. Conversion of computer generated result into human acceptable form is a function of




SHOW ANSWER
Correct Ans:output interface
Explanation:
Workspace



117. The most economical way to process data is




SHOW ANSWER
Correct Ans:batch processing
Explanation:
Workspace



118. Backing storage is so named because it




SHOW ANSWER
Correct Ans:backs up the computer’s main memory
Explanation:
Workspace



119. What is meant by the term RAM?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Memory which both read and written
Explanation:
Workspace



120. Point out the odd item amongst the following.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Printer
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Computer Basics questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Computer Basics @ Fresherslive

This page provides important questions on Computer Basics along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Computer Basics questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Computer Basics Online tests. Computer Basics Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Computer Basics Test questions Online @ Fresherslive?

Computer Basics questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Computer Basics may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Computer Basics questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Computer Basics questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Computer Basics in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Computer Basics Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Computer Basics test or get stuck on any particular question, our Computer Basics test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Computer Basics, exercise these advanced Computer Basics questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Computer Basics Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language
FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status