Computer Basics Questions and Answers updated daily – Computer Knowledge

Computer Basics Questions: Solved 409 Computer Basics Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Computer Knowledge Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Computer Basics Questions

81. It is a list of options displayed on screen, from which user can select a particular action or command. This is




SHOW ANSWER
Correct Ans:menu
Explanation:
Workspace



82. Format for musical data communication between two devices such as computer and synthesiser, is called




SHOW ANSWER
Correct Ans:MIDI
Explanation:
Workspace



83. Exchange of text messages and computer files over network either local network as LAN or over internet as WAN is called as




SHOW ANSWER
Correct Ans:e-mail
Explanation:
Workspace



84. _________ is the list of print jobs waiting to be sent to a particular printer.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Job queue
Explanation:
Workspace



85. Display bar that list all the open folders and active applications is




SHOW ANSWER
Correct Ans:Window list
Explanation:
Workspace



86. 4GL (fourth generation language) is a




SHOW ANSWER
Correct Ans:procedural language
Explanation:
Workspace



87. A series of specially designed documents, which are all liked to be viewed on internet is called




SHOW ANSWER
Correct Ans:world wide web
Explanation:
Workspace



88. Ada is a/an




SHOW ANSWER
Correct Ans:high-level programming language development by the development of defence
Explanation:
Workspace



89. A technique in which a number of similar items or transactions to be processed are grouped and processed in a designated sequences during a machine run.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Batch processing
Explanation:
Workspace



90. A computer science branch that is involved in using computers to solve that appear to require human imagination or intelligence is called as




SHOW ANSWER
Correct Ans:AI
Explanation:
Workspace



91. Off-line operation is the operation of devices without the control of




SHOW ANSWER
Correct Ans:CPU
Explanation:
Workspace



92. Multiprogramming and Multitasking are synonymous




SHOW ANSWER
Correct Ans:never
Explanation:
Workspace



93. A normal compiler takes source code as input and produce this as output




SHOW ANSWER
Correct Ans:machine code
Explanation:
Workspace



94. A multi-purpose window which opens nearly for everything is




SHOW ANSWER
Correct Ans:browser window
Explanation:
Workspace



95. A picture, map or graphic or image that can be used in a document is known as




SHOW ANSWER
Correct Ans:object
Explanation:
Workspace



96. By clicking on this icon, one can access the networked resources, usually shared resources. This icon is




SHOW ANSWER
Correct Ans:Connect to Internet
Explanation:
Workspace



97. All the deleted items are stored in this place until they are permanently deleted. This place is




SHOW ANSWER
Correct Ans:recycle bin
Explanation:
Workspace



98. This is an internet forum to discuss wide range of topics like current news, articles and current affairs, etc.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Newsgroup
Explanation:
Workspace



99. The term 'briefcase' is used for a




SHOW ANSWER
Correct Ans:All of the above
Explanation:
Workspace



100. Traffic in a VPN is not




SHOW ANSWER
Correct Ans:logically separated from other traffic
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Computer Basics questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Computer Basics @ Fresherslive

This page provides important questions on Computer Basics along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Computer Basics questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Computer Basics Online tests. Computer Basics Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Computer Basics Test questions Online @ Fresherslive?

Computer Basics questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Computer Basics may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Computer Basics questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Computer Basics questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Computer Basics in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Computer Basics Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Computer Basics test or get stuck on any particular question, our Computer Basics test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Computer Basics, exercise these advanced Computer Basics questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Computer Basics Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language

FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status