Computer Basics Questions and Answers updated daily – Computer Knowledge

Computer Basics Questions: Solved 409 Computer Basics Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Computer Knowledge Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Computer Basics Questions

61. Which of the following has been made by research facility of digital electronic corporation of USA?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Altavista
Explanation:
Workspace



62. Drop cap option found in which menu ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Format
Explanation:
Workspace



63. Wizard is an _____________ programme.




SHOW ANSWER
Correct Ans:interactive
Explanation:
Workspace



64. ___________ is a type of input machine.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Keyboard
Explanation:
Workspace



65. _____________ is a folder where the virus suspected files are kept.




SHOW ANSWER
Correct Ans:(1) and (2)
Explanation:
Workspace



66. By ________ text can be made more attractive in different colors, shapes and sizes.




SHOW ANSWER
Correct Ans:word art
Explanation:
Workspace



67. What is the full form of PPP ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Point to Point Protocol
Explanation:
Workspace



68. HTML language, In which tag is used to give background colour ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:
Explanation:
Workspace



69. Just below the formatting bar, there is




SHOW ANSWER
Correct Ans:toolbar
Explanation:
Workspace



70. In application software (MS Excel), there is _________ immediately below the title bar.




SHOW ANSWER
Correct Ans:scroll bar
Explanation:
Workspace



71. Microsoft Word is an example of a/an




SHOW ANSWER
Correct Ans:application software
Explanation:
Workspace



72. Sending an e-mail is similar to a/an




SHOW ANSWER
Correct Ans:writing a letter
Explanation:
Workspace



73. Arithmetic operations




SHOW ANSWER
Correct Ans:include addition subtraction, multiplication and division
Explanation:
Workspace



74. F2 key use to change the ________ of file/folder.




SHOW ANSWER
Correct Ans:name
Explanation:
Workspace



75. A ______________ contains commands that can be selected.




SHOW ANSWER
Correct Ans:menu
Explanation:
Workspace



76. A dialog box is one




SHOW ANSWER
Correct Ans:which is a sort of a on-screen from where you can fill in the blanks, make selections from lists and choose various combinations of option send setting
Explanation:
Workspace



77. The term 'drag and drop' means




SHOW ANSWER
Correct Ans:to move text or an object by positioning the mouse pointer on the item you want to move, pressing and holding the mouse button to drop the object into its new location
Explanation:
Workspace



78. The default name for a desktop icon that opens an explorer window displaying information about your system's disk drives and also special system folders like printers and control panel.




SHOW ANSWER
Correct Ans:My Computer
Explanation:
Workspace



79. A connection from one HTML document to another HTML document is called




SHOW ANSWER
Correct Ans:hyperlink
Explanation:
Workspace



80. What is an ellipse?




SHOW ANSWER
Correct Ans:None of these
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Computer Basics questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Computer Basics @ Fresherslive

This page provides important questions on Computer Basics along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Computer Basics questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Computer Basics Online tests. Computer Basics Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Computer Basics Test questions Online @ Fresherslive?

Computer Basics questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Computer Basics may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Computer Basics questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Computer Basics questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Computer Basics in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Computer Basics Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Computer Basics test or get stuck on any particular question, our Computer Basics test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Computer Basics, exercise these advanced Computer Basics questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Computer Basics Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language
FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status