Computer Basics Questions and Answers updated daily – Computer Knowledge

Computer Basics Questions: Solved 409 Computer Basics Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Computer Knowledge Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Computer Basics Questions

41. In MICR, C stands for




SHOW ANSWER
Correct Ans:character
Explanation:
Workspace



42. Telephone number, date of birth,name of customer are the examples of




SHOW ANSWER
Correct Ans:data
Explanation:
Workspace



43. It displays the result given by computer after processing data.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Output
Explanation:
Workspace



44. Program or instructions are included in of the system.




SHOW ANSWER
Correct Ans:software
Explanation:
Workspace



45. Which of the following operating system is beyond the ownership of any company?




SHOW ANSWER
Correct Ans:UNIX
Explanation:
Workspace



46. When power is supplied to the system then to maintain data with the life of battery, computer BIOS contains the following.




SHOW ANSWER
Correct Ans:CMOS
Explanation:
Workspace



47. All parts of computer are operated by CPU and the system through which it happens is known as




SHOW ANSWER
Correct Ans:Operating System
Explanation:
Workspace



48. The item cut during cutting and pasting process is stored temporarily in




SHOW ANSWER
Correct Ans:Clipboard
Explanation:
Workspace



49. Device drivers are that




SHOW ANSWER
Correct Ans:short, special purpose programs
Explanation:
Workspace



50. In which grouping, the formatting of text is done in Word?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Tables, Paragraphs and Indexes
Explanation:
Workspace



51. There ____________ are type of system software.




SHOW ANSWER
Correct Ans:5
Explanation:
Workspace



52. “Comic Sans Ms” is example of




SHOW ANSWER
Correct Ans:font face
Explanation:
Workspace



53. Apple microprocessor was developed in




SHOW ANSWER
Correct Ans:1977
Explanation:
Workspace



54. Which of the following is not an input unit ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Monitor
Explanation:
Workspace



55. C++ is a/an ____________ language.




SHOW ANSWER
Correct Ans:object oriented
Explanation:
Workspace



56. __________ does works related to exchange of data between the computers.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Network card
Explanation:
Workspace



57. Where is your file save by default when works with any computer programme?




SHOW ANSWER
Correct Ans:My Document
Explanation:
Workspace



58. What tag is given to invoke form from HTML language?




SHOW ANSWER
Correct Ans:
Explanation:
Workspace



59. Which of the following function is used to come out (quit) from e-mail account?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Sign out
Explanation:
Workspace



60. To hyperlink on the web page through HTML language, which tag is used ?




SHOW ANSWER
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Computer Basics questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Computer Basics @ Fresherslive

This page provides important questions on Computer Basics along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Computer Basics questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Computer Basics Online tests. Computer Basics Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Computer Basics Test questions Online @ Fresherslive?

Computer Basics questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Computer Basics may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Computer Basics questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Computer Basics questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Computer Basics in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Computer Basics Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Computer Basics test or get stuck on any particular question, our Computer Basics test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Computer Basics, exercise these advanced Computer Basics questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Computer Basics Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language
FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status