Computer Basics Questions and Answers updated daily – Computer Knowledge

Computer Basics Questions: Solved 409 Computer Basics Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Computer Knowledge Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Computer Basics Questions

401. The computer industry uses prefixes of Greek origin to measure large amounts of data. Which term describes 1024 bytes ___________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Kilobyte
Explanation:
Workspace



402. What digits are representative of all binary numbers?




SHOW ANSWER
Correct Ans:both 0 and 1
Explanation:
Workspace



403. IC chips used in computers are usually made of ____________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Silicon
Explanation:
Workspace



404. An AND gate __________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Its equivalent to a series switching circuit
Explanation:
Workspace



405. Full adder is used to __________




SHOW ANSWER
Correct Ans:3 bit addition
Explanation:
Workspace



406. The term bit is short for ________




SHOW ANSWER
Correct Ans:binary digit
Explanation:
Workspace



407. What is MP3 ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:A sound format
Explanation:
Workspace



408. Approximately how many bytes make one Megabyte?




SHOW ANSWER
Correct Ans:One Million
Explanation:
Workspace



409. Computers use the _________ language to process data.




SHOW ANSWER
Correct Ans:binary
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Computer Basics questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Computer Basics @ Fresherslive

This page provides important questions on Computer Basics along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Computer Basics questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Computer Basics Online tests. Computer Basics Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Computer Basics Test questions Online @ Fresherslive?

Computer Basics questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Computer Basics may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Computer Basics questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Computer Basics questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Computer Basics in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Computer Basics Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Computer Basics test or get stuck on any particular question, our Computer Basics test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Computer Basics, exercise these advanced Computer Basics questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Computer Basics Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language
FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status