Computer Basics Questions and Answers updated daily – Computer Knowledge

Computer Basics Questions: Solved 409 Computer Basics Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Computer Knowledge Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Computer Basics Questions

381. Why is the Caps Lock key referred to as a toggle key?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Because its function goes back and forth every time it is pressed
Explanation:
Workspace



382. The time for the actual data transfer after receiving the request for data from secondary storage is referred to as the disk's ______________




SHOW ANSWER
Correct Ans:access time.
Explanation:
Workspace



383. Print Preview command is used when you want to _________




SHOW ANSWER
Correct Ans:view how the document will appear when printed.
Explanation:
Workspace



384. Which of the following categories would include a keyboard?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Input Device
Explanation:
Workspace



385. Using output devices one can ____________




SHOW ANSWER
Correct Ans:view or print data
Explanation:
Workspace



386. Which of the following can input graphical images and pictures for a computer?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Scanner
Explanation:
Workspace



387. Information that comes from an external source and fed into computer software is called ______________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Input
Explanation:
Workspace



388. The process of trading goods over the Internet is known as ____________




SHOW ANSWER
Correct Ans:e-commerce
Explanation:
Workspace



389. _________________ is the process of carrying out commands.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Executing
Explanation:
Workspace



390. Which of the following is used by the browser to connect to the location of the Internet resources?




SHOW ANSWER
Correct Ans:URL
Explanation:
Workspace



391. This dialog box specifies or modifies the worksheet cell range containing data to be charted ______________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Chart Source Data
Explanation:
Workspace



392. In word, you can use Styles to _____________




SHOW ANSWER
Correct Ans:format your documents.
Explanation:
Workspace



393. When a chart is placed on this, it is much larger and there is no other data on it __________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Chart sheet
Explanation:
Workspace



394. The OSI reference model is divided into how many layers?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Seven
Explanation:
Workspace



395. In MICR, C stands for ___________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Character
Explanation:
Workspace



396. Ubuntu is which type of operating system _________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Open Source
Explanation:
Workspace



397. Microsoft Office does not include _______




SHOW ANSWER
Correct Ans:Android
Explanation:
Workspace



398. LED, LCD, CRT are the names related to different types of _____________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Monitor
Explanation:
Workspace



399. Unsorted transaction that can be used to immediately update database is called _________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Instance database access
Explanation:
Workspace



400. One nibble is equal to ____________




SHOW ANSWER
Correct Ans:4 bits
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Computer Basics questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Computer Basics @ Fresherslive

This page provides important questions on Computer Basics along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Computer Basics questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Computer Basics Online tests. Computer Basics Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Computer Basics Test questions Online @ Fresherslive?

Computer Basics questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Computer Basics may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Computer Basics questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Computer Basics questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Computer Basics in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Computer Basics Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Computer Basics test or get stuck on any particular question, our Computer Basics test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Computer Basics, exercise these advanced Computer Basics questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Computer Basics Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language
FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status