Computer Basics Questions and Answers updated daily – Computer Knowledge

Computer Basics Questions: Solved 409 Computer Basics Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Computer Knowledge Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Computer Basics Questions

21. Computers process data into information by working exclusively with




SHOW ANSWER
Correct Ans:numbers
Explanation:
Workspace



22. Computers use which language to process data?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Binary
Explanation:
Workspace



23. After a picture has been taken with a digital camera and processed appropriately, the actual print of the picture is considered




SHOW ANSWER
Correct Ans:output
Explanation:
Workspace



24. Computers gather data, which means that they allow users to




SHOW ANSWER
Correct Ans:input data
Explanation:
Workspace



25. The name for the way that computers manipulate data into information is called




SHOW ANSWER
Correct Ans:Processing
Explanation:
Workspace



26. Which type of data has been organised or presented in a meaningful fashion?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Information
Explanation:
Workspace



27. It is the science that attempts to produce machines that display the same type of intelligence that humans do.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Artificial intelligence [AI]
Explanation:
Workspace



28. It is the study of molecules and structures whose size ranges from 1 to 100 nanometres.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Nanoscience
Explanation:
Workspace



29. Technology no longer protected by copyright, available to everyone, is considered to be




SHOW ANSWER
Correct Ans:proprietary
Explanation:
Workspace



30. Surgeons can perform delicate operations by manipulating devices through computers instead of manually. This technology is known as




SHOW ANSWER
Correct Ans:robotics
Explanation:
Workspace



31. This tags, when placed on an animal, can be used to record and track in a database all of the animals movements.




SHOW ANSWER
Correct Ans:RFID
Explanation:
Workspace



32. Which of the following is not one of the four major data processing functions of a computer ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Analysing the data or information
Explanation:
Workspace



33. The ability to recover and read deleted or damaged files from a criminal's computer is an example of a law enforcement speciality called




SHOW ANSWER
Correct Ans:Computer forensics
Explanation:
Workspace



34. This system is a small, wireless handheld computer that scans an item's tag and pulls up the current price (and any special offers) as you shop




SHOW ANSWER
Correct Ans:PSS
Explanation:
Workspace



35. These terminals (formerly known as cash registers) are often connected to complex inventory and sales computer systems




SHOW ANSWER
Correct Ans:Point-of-Sale
Explanation:
Workspace



36. This process is used by large retailers to study trends




SHOW ANSWER
Correct Ans:data mining
Explanation:
Workspace



37. All of the following are examples of real security and privacy risks except




SHOW ANSWER
Correct Ans:spam
Explanation:
Workspace



38. The place where data or program goes is known as




SHOW ANSWER
Correct Ans:CPU
Explanation:
Workspace



39. The capacity of memory is measured in terms of




SHOW ANSWER
Correct Ans:megabyte
Explanation:
Workspace



40. During installation of which of the following, the program files should be copied into the hard disk from CD-ROM or other medium.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Application software
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Computer Basics questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Computer Basics @ Fresherslive

This page provides important questions on Computer Basics along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Computer Basics questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Computer Basics Online tests. Computer Basics Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Computer Basics Test questions Online @ Fresherslive?

Computer Basics questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Computer Basics may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Computer Basics questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Computer Basics questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Computer Basics in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Computer Basics Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Computer Basics test or get stuck on any particular question, our Computer Basics test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Computer Basics, exercise these advanced Computer Basics questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Computer Basics Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language
FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status