Computer Basics Questions and Answers updated daily – Computer Knowledge



314 Computer Basics Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Computer Knowledge Computer Basics online test. Computer Basics Questions with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Computer Basics Questions

1. 4GL (fourth generation language) is a



SHOW ANSWER
Correct Ans:procedural language
Explanation:


2. A series of specially designed documents, which are all liked to be viewed on internet is called



SHOW ANSWER
Correct Ans:world wide web
Explanation:


3. Ada is a/an



SHOW ANSWER
Correct Ans:high-level programming language development by the development of defence
Explanation:


4. A technique in which a number of similar items or transactions to be processed are grouped and processed in a designated sequences during a machine run.



SHOW ANSWER
Correct Ans:Batch processing
Explanation:


5. A computer science branch that is involved in using computers to solve that appear to require human imagination or intelligence is called as



SHOW ANSWER
Correct Ans:AI
Explanation:


6. Off-line operation is the operation of devices without the control of



SHOW ANSWER
Correct Ans:CPU
Explanation:


7. Multiprogramming and Multitasking are synonymous



SHOW ANSWER
Correct Ans:never
Explanation:


8. A normal compiler takes source code as input and produce this as output



SHOW ANSWER
Correct Ans:machine code
Explanation:


9. A multi-purpose window which opens nearly for everything is



SHOW ANSWER
Correct Ans:browser window
Explanation:


10. A picture, map or graphic or image that can be used in a document is known as



SHOW ANSWER
Correct Ans:object
Explanation:


11. By clicking on this icon, one can access the networked resources, usually shared resources. This icon is



SHOW ANSWER
Correct Ans:Connect to Internet
Explanation:


12. All the deleted items are stored in this place until they are permanently deleted. This place is



SHOW ANSWER
Correct Ans:recycle bin
Explanation:


13. This is an internet forum to discuss wide range of topics like current news, articles and current affairs, etc.



SHOW ANSWER
Correct Ans:Newsgroup
Explanation:


14. The term 'briefcase' is used for a



SHOW ANSWER
Correct Ans:All of the above
Explanation:


15. Traffic in a VPN is not



SHOW ANSWER
Correct Ans:logically separated from other traffic
Explanation:


16. In a database, information should be organized and accessed according to which of the following ?



SHOW ANSWER
Correct Ans:Logical position
Explanation:


17. SMTP, FTP and SNS are applications of the __________ layer.



SHOW ANSWER
Correct Ans:application
Explanation:


18. Which of the following correctly defines the term E-Banking ? A. It is the short form of Efficient Banking which means providing all banking related services to the customers in Mum required time during their visit to the branch.
B. E-Banking is providing banking facilities to all the customers through ATMs only which restrict their visits to a bank branch to a bare minimum.
C. E-Banking implies provisions of banking products and services through electronic delivery channels like ATMs, phone, internet, mobile phones, etc.



SHOW ANSWER
Correct Ans:C only
Explanation:


19. Customers, facilities, knowledge workers, business information, communication infrastructure and computer equipment are all considerations in a good ___________ plan.



SHOW ANSWER
Correct Ans:risk management
Explanation:


20. The technique that extends storage capacities of main memory beyond the actual size of the main memory is called



SHOW ANSWER
Correct Ans:virtual storage
Explanation:





Are you seeking for good platform for practicing Computer Basics questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Computer Basics @ Fresherslive

This page provides important questions on Computer Basics along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Computer Basics questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Computer Basics Online tests. Computer Basics Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Computer Basics Test questions Online @ Fresherslive?

Computer Basics questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.

Practice in advance of similar questions on Computer Basics may improve your performance in the real Exams and Interview.

Time Management for answering the Computer Basics questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.

Through Fresherslive Computer Basics questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Computer Basics in short time and also in short cut method.

Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Computer Basics Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Computer Basics test or get stuck on any particular question, our Computer Basics test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Computer Basics, exercise these advanced Computer Basics questions with answers.

You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Computer Basics Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2018 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.