Abbrevations Questions and Answers updated daily – Computer Knowledge

Abbrevations Questions: Solved 100 Abbrevations Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Computer Knowledge Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Abbrevations Questions

41. What is full form of DRAM ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Dynamic Random Access Memory
Explanation:
Workspace



42. What is full form of DARPA ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Defense Advanced Research Project Agency
Explanation:
Workspace



43. What is full form of COMPUTER ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Commonly Operated Machine Particularly Used for Technical Education and Research
Explanation:
Workspace



44. What is full form of BPS ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Bits Per Second
Explanation:
Workspace



45. What is full form of BASIC ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Beginners All Purpose Symbolic Instruction Codes
Explanation:
Workspace



46. What is full form of ASCII ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:American Standard Code for Information Interchange
Explanation:
Workspace



47. What is full form of ARP ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Address resolution protocol
Explanation:
Workspace



48. What is full form ANSI ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:American National Standards Institute
Explanation:
Workspace



49. What is full form of XML ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Extensible Markup Language
Explanation:
Workspace



50. What is full form of WMV ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Window Media Video
Explanation:
Workspace



51. What is full form of SQL ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Structured Query Langauge
Explanation:
Workspace



52. What is full form of TCP ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Transmission Control Protocol
Explanation:
Workspace



53. What is full form of UDP ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:User Datagram Protocol
Explanation:
Workspace



54. What is full form of RTC ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Real time clock
Explanation:
Workspace



55. What is full form of ASP ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Active Server Pages
Explanation:
Workspace



56. What is meaning of docx




SHOW ANSWER
Correct Ans:Document extended
Explanation:
Workspace



57. What is full form of IP ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Internet Protocol
Explanation:
Workspace



58. What is full form of Wi-Fi ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Wireless Fidelity
Explanation:
Workspace



59. What is full form of FTP ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:File Transfer Protocol
Explanation:
Workspace



60. What is full form of WWW ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:World Wide Web
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Abbrevations questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Abbrevations @ Fresherslive

This page provides important questions on Abbrevations along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Abbrevations questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Abbrevations Online tests. Abbrevations Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Abbrevations Test questions Online @ Fresherslive?

Abbrevations questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Abbrevations may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Abbrevations questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Abbrevations questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Abbrevations in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Abbrevations Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Abbrevations test or get stuck on any particular question, our Abbrevations test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Abbrevations, exercise these advanced Abbrevations questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Abbrevations Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language
FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status