Abbrevations: Solved 100 Abbrevations Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Logical Reasoning Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Abbrevations Questions

1. In MICR, C stands for




SHOW ANSWER
Correct Ans:character
Explanation:


2. What is the full form of PPP ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Point to Point Protocol
Explanation:


3. IBM stands for




SHOW ANSWER
Correct Ans:International Business Machines
Explanation:


Fresherslive Current Affairs
4. MICR stands for




SHOW ANSWER
Correct Ans:Magnetic Ink Character Recognition
Explanation:


5. ALU stands for




SHOW ANSWER
Correct Ans:Arithmetic and Logical Unit
Explanation:


Fresherslive Current Affairs
6. What does CPU stand for ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Central Processing Unit
Explanation:


7. What is the abbreviation of S-LCD?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Super Liquid Crystal Display
Explanation:


8. What is the abbreviation of OTG?




SHOW ANSWER
Correct Ans:on-the-go
Explanation:


9. What is the abbreviation of NFC?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Near field communication
Explanation:


10. What is the abbreviation of EDGE?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Enhanced Data Rates for Global Evolution
Explanation:


11. What is the abbreviation of GPRS?




SHOW ANSWER
Correct Ans:General Packet Radio Service
Explanation:


Fresherslive Current Affairs
12. What is the abbreviation of VGA?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Video Graphics Array
Explanation:


13. What is the abbreviation of ROM?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Read only memory
Explanation:


14. What is the abbreviation of RAM?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Random access memory
Explanation:


15. What is the abbreviation of DLNA?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Digital Living Network Alliance
Explanation:


16. What is the abbreviation of LED?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Light emitting diode
Explanation:


17. What is the abbreviation of SIM?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Subscriber Identity Module
Explanation:


18. What is the abbreviation of APN?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Access Point Name
Explanation:


19. What is the abbreviation of VPN?




SHOW ANSWER
Correct Ans:virtual private network
Explanation:


20. What is the abbreviation of HDMI?




SHOW ANSWER
Correct Ans:High-Definition Multimedia Interface
Explanation:





Are you seeking for good platform for practicing Abbrevations questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Abbrevations @ Fresherslive

This page provides important questions on Abbrevations along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Abbrevations questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Abbrevations Online tests. Abbrevations Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Abbrevations Test questions Online @ Fresherslive?

Abbrevations questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.

Practice in advance of similar questions on Abbrevations may improve your performance in the real Exams and Interview.

Time Management for answering the Abbrevations questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.

Through Fresherslive Abbrevations questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Abbrevations in short time and also in short cut method.

Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Abbrevations Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Abbrevations test or get stuck on any particular question, our Abbrevations test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Abbrevations, exercise these advanced Abbrevations questions with answers.

You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Abbrevations Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.




SSC CHSL Tier-I - Advanced
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
2200
Buy Now


SBI Clerk 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RRB NTPC 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


LIC ADO PRELIMS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


DRDO- TECHNICIAN A - TIER I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


ONGC Executive E1 Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.400
Buy Now


IBPS RRB Officer Scale I PRELIMS
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SOUTH INDIAN BANK CLERK 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS RRB Office Assistant Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS PO PRELIMS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


One Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 99
500
Buy Now


SSC MTS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Six Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 199
1200
Buy Now


SSC Selection Posts Phase VII Matriculation Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RBI Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


NABARD Development Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


LIC Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SBI Apprentice
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


FCI Manager Phase 1
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RBI Grade B Phase I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SSC CPO Phase I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS SO Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RRB ALP Stage II
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


NIACL AO Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS Clerk Mains
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now



×

Get Unlimited Mock Tests


Unlock all 200+ Mock Tests series


12 Month Pass
Rs. 399
for 365 days

6 Month Pass
Rs. 199
for 180 days

One Month Pass
Rs. 99
for 30 Days



***Crack All Banking | Railways | SSC | Insurance | More Govt Exams***


FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2020 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.