Compiler Questions and Answers updated daily – Computer Knowledge

Compiler Questions: Solved 34 Compiler Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Computer Knowledge Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Compiler Questions

21. The translator which perform macro expansion is called a _________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Macro pre-processor
Explanation:
Workspace



22. In an absolute loading scheme which loader function is accomplished by assembler?




SHOW ANSWER
Correct Ans:loading
Explanation:
Workspace



23. The optimization technique which is typically applied on loops is _____




SHOW ANSWER
Correct Ans:All of the Above
Explanation:
Workspace



24. Which of the following is/are advantage(s) of Compiler Technology?




SHOW ANSWER
Correct Ans:All of the above
Explanation:
Workspace



25. __________ checks whether the parse tree constructed follows the rules of a language.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Semantic Analysis
Explanation:
Workspace



26. A top-down parser generates ___________




SHOW ANSWER
Correct Ans:left-most derivation
Explanation:
Workspace



27. A bottom-up parser generates ___________




SHOW ANSWER
Correct Ans:right-most derivation in reverse
Explanation:
Workspace



28. A system program that set up an executable program in main memory ready for execution is __________ ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Loader
Explanation:
Workspace



29. A compiler that runs on a particular platform and is capable of generating executable code for another platform is called a _______




SHOW ANSWER
Correct Ans:Cross-Compiler
Explanation:
Workspace



30. Which of the following is used for grouping of characters into tokens?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Lexical Analyser
Explanation:
Workspace



31. In a microcomputer , the address of memory locations are binary numbers that identify each memory circuit where a byte is stored. If a microcomputer uses 20-bit address, then numbers of different memory locations are




SHOW ANSWER
Correct Ans:2^20
Explanation:
Workspace



32. In 8085 microprocessor, the RST6 instruction transfer programme execution to following location




SHOW ANSWER
Correct Ans:0030H.
Explanation:
Workspace



33. The identification of common sub-expression and replacement of run-time computations by compile-time computations is




SHOW ANSWER
Correct Ans:constant folding
Explanation:
Workspace



34. The Pentium processor contains ______




SHOW ANSWER
Correct Ans:several millions of transistors
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Compiler questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Compiler @ Fresherslive

This page provides important questions on Compiler along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Compiler questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Compiler Online tests. Compiler Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Compiler Test questions Online @ Fresherslive?

Compiler questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Compiler may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Compiler questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Compiler questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Compiler in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Compiler Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Compiler test or get stuck on any particular question, our Compiler test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Compiler, exercise these advanced Compiler questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Compiler Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language
FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status