Compiler: Solved 34 Compiler Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Logical Reasoning Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Compiler Questions

1. From the following options the one that modifies the program counter, in 8085 microprocessor, is




SHOW ANSWER
Correct Ans:Only ADD instruction
Explanation:


2. The average time required to reach a storage location in memory and obtain its contents is called the _____.




SHOW ANSWER
Correct Ans:access time
Explanation:


3. In a program using subroutine call instruction, it is necessary______.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Clear the instruction register
Explanation:


Fresherslive Current Affairs
4. An n-bit microprocessor has_____.




SHOW ANSWER
Correct Ans:n-bit instruction register
Explanation:


5. PSW is saved in stack when there is a _____.




SHOW ANSWER
Correct Ans:interrupt recognized
Explanation:


Fresherslive Current Affairs
6. _________ register keeps tracks of the instructions stored in program stored in memory.




SHOW ANSWER
Correct Ans:PC (Program Counter)
Explanation:


7. ‘Aging registers’ are _______.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Counters which indicate how long ago their associated pages have been referenced.
Explanation:


8. The BSA instruction is______.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Branch and save return address
Explanation:


9. The average time required to reach a storage location in memory and obtain its contents is called_____.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Access time.
Explanation:


10. The load instruction is mostly used to designate a transfer from memory to a processor register known as____.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Accumulator
Explanation:


11. What type of control pins are needed in a microprocessor to regulate traffic on the bus, in order to prevent two devices from trying to use it at the same time?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Bus arbitration
Explanation:


Fresherslive Current Affairs
12. Computers with 80286 microprocessor is




SHOW ANSWER
Correct Ans:AT computers
Explanation:


13. Microprocessors as switching devices are for which generation computers




SHOW ANSWER
Correct Ans:Fourth Generation
Explanation:


14. Pipeline processing uses the technique:




SHOW ANSWER
Correct Ans:Prefetching
Explanation:


15. The microprocessor of a computer can't operate on any information if that information is not in its:




SHOW ANSWER
Correct Ans:Main Storage
Explanation:


16. The word size of a microprocessor refers to:




SHOW ANSWER
Correct Ans:The amount of a information that can be stored in a cycle
Explanation:


17. How many address lines are needed to address each memory location in a 2048 X 4 memory chip?




SHOW ANSWER
Correct Ans:11
Explanation:


18. Which of the following registers is loaded with the contents of the memory location pointed by the PC?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Instruction Register
Explanation:


19. Which of the following registers is used to keep track of address of the memory location where the next instruction is located?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Program Counter
Explanation:


20. The stack pointer in the 8085 microprocessor is a:




SHOW ANSWER
Correct Ans:16 bit register that points to stack memory locations
Explanation:



12


Are you seeking for good platform for practicing Compiler questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Compiler @ Fresherslive

This page provides important questions on Compiler along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Compiler questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Compiler Online tests. Compiler Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Compiler Test questions Online @ Fresherslive?

Compiler questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.

Practice in advance of similar questions on Compiler may improve your performance in the real Exams and Interview.

Time Management for answering the Compiler questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.

Through Fresherslive Compiler questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Compiler in short time and also in short cut method.

Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Compiler Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Compiler test or get stuck on any particular question, our Compiler test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Compiler, exercise these advanced Compiler questions with answers.

You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Compiler Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.




SSC CHSL Tier-I - Advanced
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
2200
Buy Now


SBI Clerk 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RRB NTPC 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


LIC ADO PRELIMS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


DRDO- TECHNICIAN A - TIER I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


ONGC Executive E1 Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.400
Buy Now


IBPS RRB Officer Scale I PRELIMS
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SOUTH INDIAN BANK CLERK 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS RRB Office Assistant Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS PO PRELIMS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


One Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 99
500
Buy Now


SSC MTS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Six Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 199
1200
Buy Now


SSC Selection Posts Phase VII Matriculation Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RBI Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


NABARD Development Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


LIC Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SBI Apprentice
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


FCI Manager Phase 1
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RBI Grade B Phase I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SSC CPO Phase I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS SO Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RRB ALP Stage II
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


NIACL AO Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS Clerk Mains
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now



×

Get Unlimited Mock Tests


Unlock all 200+ Mock Tests series


12 Month Pass
Rs. 399
for 365 days

6 Month Pass
Rs. 199
for 180 days

One Month Pass
Rs. 99
for 30 Days



***Crack All Banking | Railways | SSC | Insurance | More Govt Exams***


FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2020 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.