Common Errors Questions and Answers updated daily – English

Common Errors Questions: Solved 202 Common Errors Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, English Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Common Errors Questions

Read and find out the grammatical error in the sentences as given below.

Refer the above for the Questions 41 to 40
41. Read each sentence to find out whether is there any grammatical error in it. The error if any part of the sentence, the option given in that part will be the answer.




SHOW ANSWER
Correct Ans:the 19603 have protected India
Explanation:
Substitute ‘has’for ‘have’.
Workspace



Read and find out the grammatical error in the sentences as given below.

Refer the above for the Questions 42 to 41
42. Read each sentence to find out whether is there any grammatical error in it. The error if any part of the sentence, the option given in that part will be the answer.




SHOW ANSWER
Correct Ans:likely the cause of inflation
Explanation:
Substitute ‘to cause’for ‘the cause of.
Workspace



Read and find out the grammatical error in the sentences as given below.

Refer the above for the Questions 43 to 42
43. Read each sentence to find out whether is there any grammatical error in it. The error if any part of the sentence, the option given in that part will be the answer.




SHOW ANSWER
Correct Ans:and are connected to headquarters
Explanation:
Insert ‘the’ before ‘headquarters’.
Workspace



Read and find out the grammatical error in the sentences as given below.

Refer the above for the Questions 44 to 43
44. Read each sentence to find out whether is there any grammatical error in it. The error if any part of the sentence, the option given in that part will be the answer.




SHOW ANSWER
Correct Ans:who needed to be addressed urgently.
Explanation:
Substitute ‘which’ for ‘who’. Here, ‘who’ has wrongly been used for ‘shortage’. For ‘shortage’ it should be ‘which’.
Workspace



Read and find out the grammatical error in the sentences as given below.

Refer the above for the Questions 45 to 44
45. Read each sentence to find out whether is there any grammatical error in it. The error if any part of the sentence, the option given in that part will be the answer.




SHOW ANSWER
Correct Ans:to spread awareness about
Explanation:
Substitute ‘of’ for ‘about’.
Workspace



Read and find out the grammatical error in the sentences as given below.

Refer the above for the Questions 46 to 45
46. Read each sentence to find out whether is there any grammatical error in it. The error if any part of the sentence, the option given in that part will be the answer.




SHOW ANSWER
Correct Ans:to regulating the process of
Explanation:
Substitute ‘regulate’for ‘regulating’.
Workspace



Read and find out the grammatical error in the sentences as given below.

Refer the above for the Questions 47 to 46
47. Read each sentence to find out whether is there any grammatical error in it. The error if any part of the sentence, the option given in that part will be the answer.




SHOW ANSWER
Correct Ans:serious threats from residents
Explanation:
Substitute ‘to’for ‘from’because after infinitive (to) we generally use V1.
Workspace



Read and find out the grammatical error in the sentences as given below.

Refer the above for the Questions 48 to 47
48. Read each sentence to find out whether is there any grammatical error in it. The error if any part of the sentence, the option given in that part will be the answer.




SHOW ANSWER
Correct Ans:has brought a much unnerving gloom
Explanation:
Delete ‘has’.
Workspace



Read and find out the grammatical error in the sentences as given below.

Refer the above for the Questions 49 to 48
49. Read each sentence to find out whether is there any grammatical error in it. The error if any part of the sentence, the option given in that part will be the answer.




SHOW ANSWER
Correct Ans:when he reaches the office.
Explanation:
Substitute ‘reached’ for ‘reaches’. The words ‘last year’ used in part (3) suggest that the principal clause is in past indefinite tense. Hence V2 of ‘bring’, ie ‘brought’ should be used.
Workspace



Read and find out the grammatical error in the sentences as given below.

Refer the above for the Questions 50 to 49
50. Read each sentence to find out whether is there any grammatical error in it. The error if any part of the sentence, the option given in that part will be the answer.




SHOW ANSWER
Correct Ans:only two personnel as
Explanation:
Substitute ‘persons’ for ‘personnel’.
Workspace



Read and find out the grammatical error in the sentences as given below.

Refer the above for the Questions 51 to 50
51. Read each sentence to find out whether is there any grammatical error in it. The error if any part of the sentence, the option given in that part will be the answer.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Over eighty per cent from us
Explanation:
Substitute ‘of’ for ‘from’.
Workspace



Read and find out the grammatical error in the sentences as given below.

Refer the above for the Questions 52 to 51
52. Read each sentence to find out whether is there any grammatical error in it. The error if any part of the sentence, the option given in that part will be the answer.




SHOW ANSWER
Correct Ans:world's leader manufacture
Explanation:
Substitute 'leading manufacturer' for 'leader'
Workspace



Read and find out the grammatical error in the sentences as given below.

Refer the above for the Questions 53 to 52
53. Read each sentence to find out whether is there any grammatical error in it. The error if any part of the sentence, the option given in that part will be the answer.




SHOW ANSWER
Correct Ans:pay off more than those that
Explanation:
Substitute 'off' for 'for'
Workspace



Read and find out the grammatical error in the sentences as given below.

Refer the above for the Questions 54 to 53
54. Read each sentence to find out whether is there any grammatical error in it. The error if any part of the sentence, the option given in that part will be the answer.




SHOW ANSWER
Correct Ans:at least four millions tonnes of sugar
Explanation:
Substitute ‘million’ for ‘millions’. The units of counting, weights and measures when follow numerals (say ten, twelve, thirty etc) are not changed to their plural by adding s/ es. To write sentences like - two hundreds were spent is incorrect. We must use ‘hundred’ in place of 'hundreds'
Workspace



Read and find out the grammatical error in the sentences as given below.

Refer the above for the Questions 55 to 54
55. Read each sentence to find out whether is there any grammatical error in it. The error if any part of the sentence, the option given in that part will be the answer.




SHOW ANSWER
Correct Ans:process of finalised new policy
Explanation:
Substitute ‘finalising’.
Workspace



Read and find out the grammatical error in the sentences as given below.

Refer the above for the Questions 56 to 55
56. Read each sentence to find out whether is there any grammatical error in it. The error if any part of the sentence, the option given in that part will be the answer.




SHOW ANSWER
Correct Ans:which is yet to take
Explanation:
Substitute ‘to be taken’for ‘which is yet to take’.
Workspace



Read and find out the grammatical error in the sentences as given below.

Refer the above for the Questions 57 to 56
57. Read each sentence to find out whether is there any grammatical error in it. The error if any part of the sentence, the option given in that part will be the answer.




SHOW ANSWER
Correct Ans:disputes nowadays because of
Explanation:
Delete ‘of’.
Workspace



Read and find out the grammatical error in the sentences as given below.

Refer the above for the Questions 58 to 57
58. Read each sentence to find out whether is there any grammatical error in it. The error if any part of the sentence, the option given in that part will be the answer.




SHOW ANSWER
Correct Ans:to have with the economy.
Explanation:
Substitute ‘on’ for ‘with’.
Workspace



Read and find out the grammatical error in the sentences as given below.

Refer the above for the Questions 59 to 58
59. Read each sentence to find out whether is there any grammatical error in it. The error if any part of the sentence, the option given in that part will be the answer.




SHOW ANSWER
Correct Ans:senior RBI officials to give its
Explanation:
Substitute ‘their’ for ‘its’. The pronoun of ‘chairmen’ is ‘their’ not ‘its’.
Workspace



Read and find out the grammatical error in the sentences as given below.

Refer the above for the Questions 60 to 59
60. Read each sentence to find out whether is there any grammatical error in it. The error if any part of the sentence, the option given in that part will be the answer.




SHOW ANSWER
Correct Ans:those companies to sell
Explanation:
Substitute ‘for selling’ because the parallel structure of ‘working’ is ‘selling’.
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Common Errors questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Common Errors @ Fresherslive

This page provides important questions on Common Errors along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Common Errors questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Common Errors Online tests. Common Errors Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Common Errors Test questions Online @ Fresherslive?

Common Errors questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Common Errors may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Common Errors questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Common Errors questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Common Errors in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Common Errors Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Common Errors test or get stuck on any particular question, our Common Errors test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Common Errors, exercise these advanced Common Errors questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Common Errors Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language

FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status