Cloze Test (Missing Word in Passage) Questions and Answers updated daily – English



467 Cloze Test (Missing Word in Passage) Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, English Cloze Test (Missing Word in Passage) online test. Cloze Test (Missing Word in Passage) Questions with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Cloze Test (Missing Word in Passage) Questions

Fill up the blanks with appropriate words to make the paragraph meaningfully complete.

The decisive victory of the National League for Democracy (NLD) in November 2015 and Ms. Suu Kyi’s emergence as the de facto leader of the government in April 2016 represent a historic transformation. After five decades, the generals have taken a back seat — but without loosening their grip on core elements of power, i.e. defence, home affairs and border security. The civilian government works with the military, without ________(A)________ it. The people’s voice, Ms. Suu Kyi, has become the government’s public face and top representative at major international meetings.

The NLD-Army relationship has become ________(B)________ . The shared understanding is that the party would operate within the 2008 Constitution and, in return, the military would allow it to govern. If “redlines” of each side are respected, no serious difficulty is ________(C)________ . However, neither full democracy nor shift to federalism can be introduced without constitutional reform. The NLD has elected to postpone that battle to another day. Happily, political ________(D)________ , including “freedom from fear”, are a reality now.

Criticism of the government and Ms. Suu Kyi’s leadership has begun to surface. Myanmar watchers maintain that decision-making is getting concentrated in one pair of hands. New ministers have not impressed people. The second rung of leadership in the party or Cabinet is yet to be created. Parliament is dominated by NLD MPs, but they are under tight control of the party leadership. ________(E)________ , the parliament is not as effective in supervising the executive as it was during President Thein Sein’s era.The initial hope of the people that a shift to democracy would quickly enhance the quality of their lives is now ________(F)________ with hard reality: political change does not ________(G)________ economic progress automatically. Nevertheless, the Myanmarese people, patient by nature, are willing to give sufficient time to “Ma Suu” to produce results.

Securing national peace and ________(H)________ is the government’s top priority. It is a laudable but challenging goal, given the tragic history. Trust between the majority Myanmarese community and ________(I)________ minorities as well as between the military and ethnic armed groups remains low. Buddhist-Muslim equations, notably in the Rakhine State, have become more complex following recent armed attacks on border posts in Maungdaw. The 21st Century Panglong Conference, held in early September, was a good first step, but a long and difficult road lies ahead. Reconciling conflicting positions will test Ms. Suu Kyi’s political and diplomatic skills to the limits, especially as internal problems are linked with China’s ________(J)________ and actions.

Refer the above for the Questions 61 to 70
61. Which of the following option be replaced in ...(J)...?



SHOW ANSWER
Correct Ans:motivations
Explanation:


62. Which of the following option be replaced in ...(I)...?



SHOW ANSWER
Correct Ans:ethnic
Explanation:


63. Which of the following option be replaced in ...(H)...?



SHOW ANSWER
Correct Ans:reconciliation
Explanation:


64. Which of the following option be replaced in ...(G)...?



SHOW ANSWER
Correct Ans:accelerate
Explanation:


65. Which of the following option be replaced in ...(F)...?



SHOW ANSWER
Correct Ans:blended
Explanation:


66. Which of the following option be replaced in ...(E)...?



SHOW ANSWER
Correct Ans:Consequently
Explanation:


67. Which of the following option be replaced in ...(D)...?



SHOW ANSWER
Correct Ans:liberties
Explanation:


68. Which of the following option be replaced in ...(C)...?



SHOW ANSWER
Correct Ans:anticipated
Explanation:


69. Which of the following option be replaced in ...(B)...?



SHOW ANSWER
Correct Ans:stable
Explanation:


70. Which of the following option be replaced in ...(A)...?



SHOW ANSWER
Correct Ans:organizing
Explanation:


Fill up the blanks with appropriate words to make the paragraph meaningfully complete.

Given the _______(A)_______ of black money in the economy is large, even though declining, and that a large part of these transactions take place in cash, it is natural the government would want to find ways to deal with this. The finance secretary, for instance, has said that one of the _______(B)_______ being considered is that no one paying a bill of more than Rs 5,000 in a restaurant should be allowed to do so in cash—once the amount is paid by credit or debit card, it automatically leaves a trail for the taxman to _______(C)_______ since bank accounts have PAN card details. At some point, presumably, the same principle needs to be extended to luxury boutiques/shops and showrooms for automobiles, among others. The finance secretary, in fact, has said the government will set up a committee to suggest ways to incentivise credit and debit card transactions. One of them, he said, could be to share the costs of the Point of Sale device; greater spread of the RuPay cards could be another, _______(D)_______ their charges are lower. Another suggestion made has been to limit the amount of cash that can be _______(E)_______ while purchasing property. While discouraging the use of cash is a good thing, it is unlikely incentivising the use of credit/debit cards is going to be of much use. A person buying a house or a luxury car, or paying for an expensive meal in a luxury hotel in cash is not doing so to avoid paying the service charge levied by Visa or MasterCard—the idea is to avoid getting _______(F)_______ in the tax net.

It is equally important to recognise that _______(G)_______ mandating some things will not help. There is, for instance, no way of ensuring a limit, of say Rs50,000, for the cash payment on the purchase of a flat as long as the registration is being done at a lower value than the actual one. The only way to check this is to do other reforms like lowering stamp duties, _______(H)_______ circle rates with market values and refuse to recognise power of attorneys as proof of sale. The other, and more sensible, way is to make use of the troves of information the government already _______(I)_______ by way of annual information returns from jewellers, real estate firms, automobile dealers, hotels, property registrars, travel agents and airlines among others. Once a profile is available of large spenders, this needs to be _______(J)_______ with the income tax returns.

Refer the above for the Questions 71 to 80
71. Which of the following option be replaced in ...(J)...?



SHOW ANSWER
Correct Ans:matched
Explanation:


72. Which of the following option be replaced in ...(I)...?



SHOW ANSWER
Correct Ans:collects
Explanation:


73. Which of the following option be replaced in ...(H)...?



SHOW ANSWER
Correct Ans:align
Explanation:


74. Which of the following option be replaced in ...(G)...?



SHOW ANSWER
Correct Ans:merely
Explanation:


75. Which of the following option be replaced in ...(F)...?



SHOW ANSWER
Correct Ans:caught
Explanation:


76. Which of the following option be replaced in ...(E)...?



SHOW ANSWER
Correct Ans:paid
Explanation:


77. Which of the following option be replaced in ...(D)...?



SHOW ANSWER
Correct Ans:given
Explanation:


78. Which of the following option be replaced in ...(C)...?



SHOW ANSWER
Correct Ans:follow
Explanation:


79. Which of the following option be replaced in ...(B)...?



SHOW ANSWER
Correct Ans:measures
Explanation:


80. Which of the following option be replaced in ...(A)...?



SHOW ANSWER
Correct Ans:share
Explanation:



1...345...2324


Are you seeking for good platform for practicing Cloze Test (Missing Word in Passage) questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Cloze Test (Missing Word in Passage) @ Fresherslive

This page provides important questions on Cloze Test (Missing Word in Passage) along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Cloze Test (Missing Word in Passage) questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Cloze Test (Missing Word in Passage) Online tests. Cloze Test (Missing Word in Passage) Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Cloze Test (Missing Word in Passage) Test questions Online @ Fresherslive?

Cloze Test (Missing Word in Passage) questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.

Practice in advance of similar questions on Cloze Test (Missing Word in Passage) may improve your performance in the real Exams and Interview.

Time Management for answering the Cloze Test (Missing Word in Passage) questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.

Through Fresherslive Cloze Test (Missing Word in Passage) questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Cloze Test (Missing Word in Passage) in short time and also in short cut method.

Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Cloze Test (Missing Word in Passage) Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Cloze Test (Missing Word in Passage) test or get stuck on any particular question, our Cloze Test (Missing Word in Passage) test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Cloze Test (Missing Word in Passage), exercise these advanced Cloze Test (Missing Word in Passage) questions with answers.

You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Cloze Test (Missing Word in Passage) Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2018 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.