Chemistry Questions and Answers updated daily – General Knowledge

Chemistry Questions: Solved 165 Chemistry Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, General Knowledge Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Chemistry Questions

141. Radioactivity has applications in __________




SHOW ANSWER
Correct Ans:All of these
Explanation:
Workspace



142. Radioactivity is a property of ____________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Atomic nuclei
Explanation:
Workspace



143. Common salt is obtained from seawater by the process of ___________.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Evaporation
Explanation:
Workspace



144. Washing soda is _________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Hydrated sodium carbonate
Explanation:
Workspace



145. Lime water contains ___________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Calcium hydroxide
Explanation:
Workspace



146. Cooking gas is a mixture of __________.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Butane and Propane
Explanation:
Workspace



147. The function of heavy water in a nuclear reactor is to ___________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Slow down the speed of neutrons
Explanation:
Workspace



148. Which of the following contributes the maximum to the greenhouse effect? 




SHOW ANSWER
Correct Ans:Carbon dioxide
Explanation:
Carbon dioxide largely contributes to green house effect.
Workspace



149. The word CNG in the transport network system stands for ____________.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Compressed Natural Gas
Explanation:
Workspace



150. In photoelectric emission, the energy of emitted electron is __________




SHOW ANSWER
Correct Ans:proportional to the intensity of incident light
Explanation:
Workspace



151. The percentage of carbon in steel is _________




SHOW ANSWER
Correct Ans:0.5 to 1.5
Explanation:
Workspace



152. Which of the following react to produce urea?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Carbon dioxide + Ammonia
Explanation:
Workspace



153. The credit of construction of first nuclear reactor goes to ___________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Fermi
Explanation:
Workspace



154. The compound that has the least value for octane number is ___________




SHOW ANSWER
Correct Ans:n-heptane
Explanation:
Workspace



155. The percentage of carbon in cast iron is ___________




SHOW ANSWER
Correct Ans:3 to 5
Explanation:
Workspace



156. The pair of compounds used as anaesthetic in medicines ____________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Nitrogen dioxide, ether
Explanation:
Workspace



157. CASA ratio of bank indicate the ______




SHOW ANSWER
Correct Ans:Bank deposits (current & saving)
Explanation:
Workspace



158. Common salt that we eat everyday contains ____________. 




SHOW ANSWER
Correct Ans:Sodium and Chloride
Explanation:
Workspace



159. The group of substances that can burn easily are _________




SHOW ANSWER
Correct Ans:coal, alcohol, paper
Explanation:
Workspace



160. Calcium is a constituent element of ___________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Marble
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Chemistry questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Chemistry @ Fresherslive

This page provides important questions on Chemistry along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Chemistry questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Chemistry Online tests. Chemistry Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Chemistry Test questions Online @ Fresherslive?

Chemistry questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Chemistry may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Chemistry questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Chemistry questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Chemistry in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Chemistry Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Chemistry test or get stuck on any particular question, our Chemistry test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Chemistry, exercise these advanced Chemistry questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Chemistry Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language

FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status