Chemistry Questions and Answers updated daily – General Knowledge

Chemistry Questions: Solved 165 Chemistry Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, General Knowledge Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Chemistry Questions

121. Which of the following are the two main constituents of granite?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Iron and silica
Explanation:
Workspace



122. Nitric oxide pollution can lead to all of the following, except ___________




SHOW ANSWER
Correct Ans:silicosis in human
Explanation:
Workspace



123. Iron sheet kept in moist air gets covered with rust. Rust is __________




SHOW ANSWER
Correct Ans:a compound
Explanation:
Workspace



124. Which one of the following gases is supporter of combustion?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Oxygen
Explanation:
Workspace



125. Addition of ethylene dibromide to petrol ______________




SHOW ANSWER
Correct Ans:helps elimination of lead oxide
Explanation:
Workspace



126. From which mineral is radium obtained ___________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Pitchblende
Explanation:
Workspace



127. Silica content of granodiorite is in the range of ___________




SHOW ANSWER
Correct Ans:44-66%
Explanation:
Workspace



128. The major source of the pollutant gas, carbon monoxide (CO), in urban areas is ______________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Transport sector
Explanation:
Workspace



129. Atomic number of an element gives _________




SHOW ANSWER
Correct Ans:The number of protons in its atom
Explanation:
Workspace



130. In an intrinsic semiconductor, the number of free electrons




SHOW ANSWER
Correct Ans:Equals the number of holes
Explanation:
Workspace



131. The expansion of D.D.T is 




SHOW ANSWER
Correct Ans:Dichloro Diphenyl Trichloroethane
Explanation:
The expansion of D.D.T isDichloro Diphenyl Trichloroethane.
Workspace



132. Which of the following is an acid? 




SHOW ANSWER
Correct Ans:HZSO4
Explanation:
Workspace



133. Which of the following is the most dangerous pollutant?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Carbon monoxide
Explanation:
Workspace



134. Transboundary pollution (or) Acid rain is caused by:




SHOW ANSWER
Correct Ans:Nitrogen oxide and sulphur dioxide
Explanation:
Workspace



135. Stains Of rust on clothes can be removed by _________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Oxalic acid
Explanation:
Workspace



136. The percentage of nitrogen present in ammonia sulphate is __________




SHOW ANSWER
Correct Ans:21%
Explanation:
Workspace



137. Ethanol containing 5% water is known as _________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Rectified spirit
Explanation:
Workspace



138. DDT is the name of a chemical that can be used as a/an ____________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Insecticide
Explanation:
Workspace



139. The term pH denotes the _______




SHOW ANSWER
Correct Ans:Acidity or Basicity of solution
Explanation:
Workspace



140. The nucleus of an atom contains __________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Protons and Neutrons
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Chemistry questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Chemistry @ Fresherslive

This page provides important questions on Chemistry along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Chemistry questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Chemistry Online tests. Chemistry Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Chemistry Test questions Online @ Fresherslive?

Chemistry questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Chemistry may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Chemistry questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Chemistry questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Chemistry in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Chemistry Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Chemistry test or get stuck on any particular question, our Chemistry test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Chemistry, exercise these advanced Chemistry questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Chemistry Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language

FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status