Chemistry Questions and Answers updated daily – General Knowledge

Chemistry Questions: Solved 165 Chemistry Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, General Knowledge Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Chemistry Questions

101. Glass is a ___________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Supercooled liquid
Explanation:
Workspace



102. Radioactivity is the disintegration of the ____________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Nuclear
Explanation:
Workspace



103. Which amongst the following does not contain nitrogen element?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Superphosphate of lime
Explanation:
Workspace



104. Nuclide having the same atomic numbers are known as ________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Isotopes
Explanation:
Workspace



105. Mineral waxes are rich in




SHOW ANSWER
Correct Ans:Hydrocarbons
Explanation:
Workspace



106. The hottest part of the gas flame is known as




SHOW ANSWER
Correct Ans:non-luminous zone
Explanation:
Workspace



107. Which one out of the following helps in burning?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Oxygen
Explanation:
Workspace



108. In organic compounds, nitrogen is estimated by




SHOW ANSWER
Correct Ans:Dumas' method
Explanation:
Workspace



109. Which of the following atmospheric gases constitute greenhouse gases?
1. Carbon dioxide
2. Nitrogen
3. Nitrous oxide
4. Water vapour
Select the correct answer using the codes given below:




SHOW ANSWER
Correct Ans:1, 3 and 4
Explanation:
Workspace



110. The acid contained in vinegar is




SHOW ANSWER
Correct Ans:Acetic acid
Explanation:
Workspace



111. The common refrigerant used in domestic refrigerator is ________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Freon
Explanation:
Workspace



112. It is an industrial process of producing ammonia by the reaction of nitrogen with hydrogen in the presence of a catalyst __________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Haber Process
Explanation:
Workspace



113. Which one among the following is the chemical formula of gypsum which is an ingredient of cement? 




SHOW ANSWER
Correct Ans:CaSO4 . 2H2O
Explanation:
Workspace



114. The bond which is present between water molecules is




SHOW ANSWER
Correct Ans:hydrogen bond
Explanation:
Workspace



115. Water is a good solvent. This is due to high ___________




SHOW ANSWER
Correct Ans:dielectric constant of water
Explanation:
Workspace



116. Two atoms are said to be isotopes if _________




SHOW ANSWER
Correct Ans:They have the same atomic number but different mass numbers
Explanation:
Workspace



117. The phenomenon of radioactivity was adopted by




SHOW ANSWER
Correct Ans:Henri Becquerel
Explanation:
Workspace



118. The Principle of cleaning by soap is




SHOW ANSWER
Correct Ans:Surface tension
Explanation:
Workspace



119. Sodium stearate is a salt and is used




SHOW ANSWER
Correct Ans:To make Soap
Explanation:
Workspace



120. The pure form of carbon is __________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Fullerene
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Chemistry questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Chemistry @ Fresherslive

This page provides important questions on Chemistry along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Chemistry questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Chemistry Online tests. Chemistry Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Chemistry Test questions Online @ Fresherslive?

Chemistry questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Chemistry may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Chemistry questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Chemistry questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Chemistry in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Chemistry Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Chemistry test or get stuck on any particular question, our Chemistry test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Chemistry, exercise these advanced Chemistry questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Chemistry Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language
FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status