Chemistry Questions and Answers updated daily – General Knowledge

Chemistry Questions: Solved 165 Chemistry Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, General Knowledge Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Chemistry Questions

81. Liquid is characterised by its




SHOW ANSWER
Correct Ans:All of these properties
Explanation:
Workspace



82. The equilibrium constant decreases with rise of temperature in the case of




SHOW ANSWER
Correct Ans:Exothermic reaction
Explanation:
Workspace



83. Rate of diffusion of a gas is




SHOW ANSWER
Correct Ans:Inversely proportional to the square root of its molecular weight
Explanation:
Workspace



84. Electrostatic repulsion force in a molecule is due to




SHOW ANSWER
Correct Ans:Repulsion between the electrons for electrons and nuclei for nuclei contained in two different molecules
Explanation:
Workspace



85. Mean free path of gas molecules is dependent on




SHOW ANSWER
Correct Ans:Velocity of gas
Explanation:
Workspace



86. Which of the following copper alloys is used for the manufacture of control valves?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Bronze
Explanation:
Workspace



87. Which of the following has the lowest ionisation potential?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Iodine
Explanation:
Workspace



88. Most reactive element among the following is




SHOW ANSWER
Correct Ans:Fluorine
Explanation:
Workspace



89. In a solid




SHOW ANSWER
Correct Ans:Order effect of cohesive forces is greater than disorder effect of thermal agitation of the molecules
Explanation:
Workspace



90. The temperature at which a real gas obeys the ideal gas laws over a wide range of pressure is called




SHOW ANSWER
Correct Ans:Boyle temperature
Explanation:
Workspace



91. Equilibrium established in a system in which two or more phases occur is called




SHOW ANSWER
Correct Ans:Heterogeneous equilibrium
Explanation:
Workspace



92. Kinetic energy of translation of an ideal gas is dependent upon




SHOW ANSWER
Correct Ans:Temperature of gas
Explanation:
Workspace



93. Some sources of energy are continuously produced in nature and are essentially inexhaustible. Which of the following is such a source?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Geothermal power
Explanation:
Workspace



94. The series in which the electrode potentials of metals are arranged in an order is known is




SHOW ANSWER
Correct Ans:Electrochemical series
Explanation:
Workspace



95. The law which states that the amount of gas dissolved in a liquid is proportional to its partial pressure is




SHOW ANSWER
Correct Ans:Henry's law
Explanation:
Workspace



96. The antiseptic compound present in Dettol is




SHOW ANSWER
Correct Ans:Chloroxylenol
Explanation:
Workspace



97. Which metal is the heaviest in periodic table among the following?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Pb
Explanation:
Workspace



98. Stains of rust on clothes can be removed by:




SHOW ANSWER
Correct Ans:Oxalic acid
Explanation:
Workspace



99. The percentage of nitrogen present in ammonia sulphate is :




SHOW ANSWER
Correct Ans:21%
Explanation:
Workspace



100. Ethanol containing 5% water is known as:




SHOW ANSWER
Correct Ans:Rectified spirit
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Chemistry questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Chemistry @ Fresherslive

This page provides important questions on Chemistry along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Chemistry questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Chemistry Online tests. Chemistry Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Chemistry Test questions Online @ Fresherslive?

Chemistry questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Chemistry may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Chemistry questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Chemistry questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Chemistry in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Chemistry Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Chemistry test or get stuck on any particular question, our Chemistry test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Chemistry, exercise these advanced Chemistry questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Chemistry Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language
FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status