Chemistry Questions and Answers updated daily – General Knowledge

Chemistry Questions: Solved 165 Chemistry Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, General Knowledge Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Chemistry Questions

61. The oxide of Nitrogen used in medicine as anaesthetic is ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Nitrogen pentoxide
Explanation:
Workspace



62. The nuclear particles which are assumed to hold the nucleons together are




SHOW ANSWER
Correct Ans:mesons
Explanation:
Workspace



63. The most commonly used bleaching agent is : 




SHOW ANSWER
Correct Ans:chlorine
Explanation:
Workspace



64. The metalurgical process in which a metal is obtained in a fused state is called 




SHOW ANSWER
Correct Ans:smelting
Explanation:
Workspace



65. The oxide of Nitrogen used in medicine as anaesthetic is ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Nitrogen pentoxide
Explanation:
Workspace



66.

The term PVC used in the plastic industry stands for





SHOW ANSWER
Correct Ans:polyvinyl chloride
Explanation:
Workspace



67. All of the following are units of electrical measurements, except




SHOW ANSWER
Correct Ans:Angstrom
Explanation:
Workspace



68. Which of the following statements about the physical properties of metals is not correct?




SHOW ANSWER
Correct Ans:They are not malleable
Explanation:
Workspace



69. How many kinds of rays does radioactive elements emit?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Three
Explanation:
Workspace



70. The osmotic pressure of a solution increases if




SHOW ANSWER
Correct Ans:Number of molecules of solute is increased
Explanation:
Workspace



71. Which of the following copper alloys is used for the manufacture of springs and suspension filaments in electrical instruments?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Phosphorus bronze
Explanation:
Workspace



72. Which of the following copper alloys is used for the manufacture of resistance wire?




SHOW ANSWER
Correct Ans:German silver
Explanation:
Workspace



73. Semi-permeable membrane permits the flow of 




SHOW ANSWER
Correct Ans:Solvent throught it
Explanation:
Semi-permeable membrane permits the flow ofSolvent throught it.
Workspace



74. Which of the following metals has the lowest melting point?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Potassium
Explanation:
Workspace



75. For the manufacture of cement, which of the following is used in the largest quantity?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Calcium oxide
Explanation:
Workspace



76. The rate constant for a first order reaction depends on




SHOW ANSWER
Correct Ans:Temperature
Explanation:
Workspace



77. Which of the following copper alloys is used for the manufacture of gears and bearings?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Gun metal
Explanation:
Workspace



78. Which of the following copper alloys is used for the manufacture of caps of cartridges?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Brass
Explanation:
Workspace



79. The process which brings about chemical decomposition of a substance by water is called




SHOW ANSWER
Correct Ans:Hydrolysis
Explanation:
Workspace



80. Which of the following two elements are present in the largest number of compounds?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Carbon and hydrogen
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Chemistry questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Chemistry @ Fresherslive

This page provides important questions on Chemistry along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Chemistry questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Chemistry Online tests. Chemistry Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Chemistry Test questions Online @ Fresherslive?

Chemistry questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Chemistry may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Chemistry questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Chemistry questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Chemistry in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Chemistry Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Chemistry test or get stuck on any particular question, our Chemistry test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Chemistry, exercise these advanced Chemistry questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Chemistry Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language

FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status