Chairman: Solved 26 Chairman Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Logical Reasoning Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Chairman Questions

1. Who is the chairman of University Grants Commission




SHOW ANSWER
Correct Ans:Ved Prakash
Explanation:


2. Who is Head of World Health Organization ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Margaret Chan
Explanation:


3. Who is the chairman of Bombay Stock Exchange




SHOW ANSWER
Correct Ans:Sudhakar Rao
Explanation:


Fresherslive Current Affairs
4. Who is the chairman of India Infrastructure Finance Company Ltd.




SHOW ANSWER
Correct Ans:S.B. Nayar
Explanation:


5. Who is the chairman of Indian Oil Corporation Limited




SHOW ANSWER
Correct Ans:B. Ashok
Explanation:


Fresherslive Current Affairs
6. Who is the chairman of ASSOCHAM




SHOW ANSWER
Correct Ans:Sunil Kanoria
Explanation:


7. Who is the chairman of National Statistical Commission




SHOW ANSWER
Correct Ans:Radha Binod Barman
Explanation:


8. Who is the chairman of National Stock Exchange




SHOW ANSWER
Correct Ans:Ashok Chawla
Explanation:


9. Who is the chairman of Export-Import Bank of India




SHOW ANSWER
Correct Ans:Yaduvendra Mathur
Explanation:


10. Who is the chairman of NABARD




SHOW ANSWER
Correct Ans:Harsh Kumar Bhanwala
Explanation:


11. Who is the chairman of National Knowledge Commission




SHOW ANSWER
Correct Ans:Sam Pitroda
Explanation:


Fresherslive Current Affairs
12. Who is the chairman of National Commission for Minorities




SHOW ANSWER
Correct Ans:Shri Naseem Ahmad
Explanation:


13. Who is the chairman of the 14th finance commission of India?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Y. Venugopal Reddy
Explanation:


14. Who is the chairman of Union Public Service Commission




SHOW ANSWER
Correct Ans:Deepak Gupta
Explanation:


15. Who is the chairman of 7th Pay Commission




SHOW ANSWER
Correct Ans:Ashok Kumar Mathur
Explanation:


16. Who is the chairman of SIDBI




SHOW ANSWER
Correct Ans:Kshatrapati Shivaji
Explanation:


17. Who is the Chairman of Insurance Regulatory and Development Authority of India




SHOW ANSWER
Correct Ans:T. S. Vijayan
Explanation:


18. Who is the president of World Meteorological Organization ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:David Grimes
Explanation:


19. Who among the following was the First Deputy Chairman of Planning Commission ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Gulzari Lal Nanda
Explanation:


20. Who is the chairman of 21st Law Commission of India (LCI)




SHOW ANSWER
Correct Ans:B S Chauhan
Explanation:



12


Are you seeking for good platform for practicing Chairman questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Chairman @ Fresherslive

This page provides important questions on Chairman along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Chairman questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Chairman Online tests. Chairman Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Chairman Test questions Online @ Fresherslive?

Chairman questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.

Practice in advance of similar questions on Chairman may improve your performance in the real Exams and Interview.

Time Management for answering the Chairman questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.

Through Fresherslive Chairman questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Chairman in short time and also in short cut method.

Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Chairman Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Chairman test or get stuck on any particular question, our Chairman test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Chairman, exercise these advanced Chairman questions with answers.

You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Chairman Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.




SSC CHSL Tier-I - Advanced
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
2200
Buy Now


SBI Clerk 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


RRB NTPC 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


LIC ADO PRELIMS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


DRDO- TECHNICIAN A - TIER I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


ONGC Executive E1 Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.400
Buy Now


IBPS RRB Officer Scale I PRELIMS
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


SOUTH INDIAN BANK CLERK 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


IBPS RRB Office Assistant Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


IBPS PO PRELIMS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


One Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 99
500
Buy Now


SSC MTS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


Six Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 199
1200
Buy Now


SSC Selection Posts Phase VII Matriculation Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


RBI Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


NABARD Development Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


LIC Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


SBI Apprentice
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


FCI Manager Phase 1
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


RBI Grade B Phase I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


SSC CPO Phase I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now



×

Get Unlimited Mock Tests


Unlock all 200+ Mock Tests series


12 Month Pass
Rs. 399
for 365 days

6 Month Pass
Rs. 199
for 180 days

One Month Pass
Rs. 99
for 30 Days



***Crack All Banking | Railways | SSC | Insurance | More Govt Exams***


FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2019 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.