Capital and Country: Solved 125 Capital and Country Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Logical Reasoning Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Capital and Country Questions

1. Sudan’s first-ever satellite for conducting research in military, economic and space technology has been launched by China. What is the capital of sudan?    




SHOW ANSWER
Correct Ans:Khartoum
Explanation:
Khartoum or Khartum is the capital of Sudan. With a population of 5,274,321, its metropolitan area is the largest in Sudan, the sixth-largest in Africa.


2. The Spain will host the UN Climate Change Conference (COP 25) from 2 to 13 December. What is the capital of spain?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Madrid
Explanation:
Madrid is the third-largest city in the European Union behind only London and Berlin. It is the capital and largest city of Spain with a population of roughly 3.2 million.


3. According to the International Monetary Fund (IMF), Guyana’s GDP is expected to be more at 86% in 2020 after expanding 4.4% in 2019. What is the capital of Guyana?




SHOW ANSWER
Correct Ans:George Town
Explanation:
Georgetown is Guyana’s capital, on South America’s North Atlantic coast.


Fresherslive Current Affairs
4. Which country has more than one official capital? 




SHOW ANSWER
Correct Ans:South Africa
Explanation:
The captial of South Africa are Pretoria (executive) Bloemfontein (judicial) Cape Town (legislative).


5. What is the name of capital of Zimbabwe




SHOW ANSWER
Correct Ans:Harare
Explanation:


Fresherslive Current Affairs
6. What is the capital of Zambia? 




SHOW ANSWER
Correct Ans:Lusaka
Explanation:
Lusakais the capitaland largest city of Zambia.One of the fastest developing cities in southern Africa, Lusaka is in the southern part of the central plateau at an elevation of about 1,279 metres (4,196ft). As of 2010, the city's population was about 1.7 million, while the urban population is 2.4 million.


7. What is the name of capital of Venezuela




SHOW ANSWER
Correct Ans:Caracas
Explanation:


8. What is the name of capital of Vatican City




SHOW ANSWER
Correct Ans:Vatican City
Explanation:


9. What is the name of capital of Uzbekistan




SHOW ANSWER
Correct Ans:Tashkent
Explanation:


10. What is the name of capital of Uruguay




SHOW ANSWER
Correct Ans:Montevideo
Explanation:


11. What is the name of capital of United States




SHOW ANSWER
Correct Ans:Washington, D.C.
Explanation:


Fresherslive Current Affairs
12. What is the name of capital of United Kingdom




SHOW ANSWER
Correct Ans:London
Explanation:


13. What is the name of capital of United Arab Emirates? 




SHOW ANSWER
Correct Ans:Abu Dhabi
Explanation:
Abu Dhabi is the capital of the United Arab Emirates. Abu Dhabi lies on a T-shaped island jutting into the Persian Gulf from the central western coast. The city has a population of 1.5 million in 2014.
The currency of UAE is Dirham.


14. What is the name of capital of Ukraine




SHOW ANSWER
Correct Ans:Kiev
Explanation:


15. What is the name of capital of Uganda




SHOW ANSWER
Correct Ans:Kampala
Explanation:


16. What is the name of capital of Turkmenistan




SHOW ANSWER
Correct Ans:Ashgabat
Explanation:


17. What is the name of capital of Turkey [Europe]




SHOW ANSWER
Correct Ans:Ankara
Explanation:


18. What is the name of capital of Tunisia




SHOW ANSWER
Correct Ans:Tunis
Explanation:


19. What is the name of capital of Trinidad and Tobago




SHOW ANSWER
Correct Ans:Port of Spain
Explanation:


20. What is the name of capital of Thailand




SHOW ANSWER
Correct Ans:Bangkok
Explanation:





Are you seeking for good platform for practicing Capital and Country questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Capital and Country @ Fresherslive

This page provides important questions on Capital and Country along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Capital and Country questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Capital and Country Online tests. Capital and Country Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Capital and Country Test questions Online @ Fresherslive?

Capital and Country questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.

Practice in advance of similar questions on Capital and Country may improve your performance in the real Exams and Interview.

Time Management for answering the Capital and Country questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.

Through Fresherslive Capital and Country questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Capital and Country in short time and also in short cut method.

Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Capital and Country Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Capital and Country test or get stuck on any particular question, our Capital and Country test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Capital and Country, exercise these advanced Capital and Country questions with answers.

You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Capital and Country Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.




SSC CHSL Tier-I - Advanced
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
2200
Buy Now


SBI Clerk 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RRB NTPC 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


LIC ADO PRELIMS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


DRDO- TECHNICIAN A - TIER I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


ONGC Executive E1 Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.400
Buy Now


IBPS RRB Officer Scale I PRELIMS
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SOUTH INDIAN BANK CLERK 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS RRB Office Assistant Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS PO PRELIMS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


One Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 99
500
Buy Now


SSC MTS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Six Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 199
1200
Buy Now


SSC Selection Posts Phase VII Matriculation Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RBI Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


NABARD Development Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


LIC Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SBI Apprentice
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


FCI Manager Phase 1
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RBI Grade B Phase I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SSC CPO Phase I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS SO Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RRB ALP Stage II
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


NIACL AO Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS Clerk Mains
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now



×

Get Unlimited Mock Tests


Unlock all 200+ Mock Tests series


12 Month Pass
Rs. 399
for 365 days

6 Month Pass
Rs. 199
for 180 days

One Month Pass
Rs. 99
for 30 Days



***Crack All Banking | Railways | SSC | Insurance | More Govt Exams***


FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2020 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.