Cabinet Ministers Questions and Answers updated daily – General Knowledge

Cabinet Ministers Questions: Solved 34 Cabinet Ministers Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, General Knowledge Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Cabinet Ministers Questions

21. Who is the Law & Justice,Electronics & Information Technology Minister of India 2016




SHOW ANSWER
Correct Ans:Ravi Shankar Prasad
Explanation:
Workspace



22. Who is the Chemicals & Fertilizers,Parliamentary Affairs Minister of India 2016




SHOW ANSWER
Correct Ans:Ananthkumar
Explanation:
Workspace



23. Who is the Women & Child Development Minister of India 2016




SHOW ANSWER
Correct Ans:Maneka Sanjay Gandhi
Explanation:
Workspace



24. Who is the Micro, Small & Medium Enterprises Minister of India 2016




SHOW ANSWER
Correct Ans:Kalraj Mishra
Explanation:
Workspace



25. Who is the Consumer Affairs, Food & Public Distribution Minister of India?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Ram Vilas Paswan
Explanation:
Workspace



26. Who is the Minority Affairs Minister of India 2019?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Mukhtar Abbas Naqvi
Explanation:
Mukhtar Abbas Naqvi sworn in as a Union Minister in PM Narendra Modi’s second cabinet. For last two term he was member of Rajya Sabha from Uttar Pradesh and Jharkhand. Naqvi was the Union minister for Minority Affairs, of which he took independent charge in 2016.
Workspace



27. Who is the Union cabinet Minister of Jal Shakti 2019?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Gajendra Singh Shekhawat
Explanation:
Gajendra Singh Shekhawat is theMinister of Jal Shakti 2019.The Indian Ministry of Jal Shakti (formed by merging of Ministry of Water Resources, River Development & Ganga Rejuvenation and Ministry of Drinking Water & Sanitation) is the apex body for formulation and administration of rules and regulations relating to the development and regulation of the water resources in India.
Workspace



28. Who is the Railways Minister of India 2016




SHOW ANSWER
Correct Ans:Suresh Prabhu
Explanation:
Workspace



29. Who is the Defence Minister of India 2016




SHOW ANSWER
Correct Ans:Manohar Parrikar
Explanation:
Workspace



30. Who is the Road Transport and Highways Shipping




SHOW ANSWER
Correct Ans:Nitin Jairam Gadkari
Explanation:
Workspace



31. Who is the Urban Development Housing & Urban Poverty Alleviation,Information & Broadcasting Minister of India 2016




SHOW ANSWER
Correct Ans:M Venkaiah Naidu
Explanation:
Workspace



32. Who is the Finance Corporate Affairs Minister of India 2016




SHOW ANSWER
Correct Ans:Arun Jaitley
Explanation:
Workspace



33. Who is the External Affairs Minister of India 2016




SHOW ANSWER
Correct Ans:Sushma Swaraj
Explanation:
Workspace



34. Who is the Home Affairs Minister of India 2016




SHOW ANSWER
Correct Ans:Rajnath Singh
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Cabinet Ministers questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Cabinet Ministers @ Fresherslive

This page provides important questions on Cabinet Ministers along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Cabinet Ministers questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Cabinet Ministers Online tests. Cabinet Ministers Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Cabinet Ministers Test questions Online @ Fresherslive?

Cabinet Ministers questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Cabinet Ministers may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Cabinet Ministers questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Cabinet Ministers questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Cabinet Ministers in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Cabinet Ministers Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Cabinet Ministers test or get stuck on any particular question, our Cabinet Ministers test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Cabinet Ministers, exercise these advanced Cabinet Ministers questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Cabinet Ministers Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language
FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status