Books and Authors Questions and Answers updated daily – General Knowledge

Books and Authors Questions: Solved 184 Books and Authors Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, General Knowledge Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Books and Authors Questions

141. Who is the author of the recently published book Final Test: Exit Sachin Tendulkar?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Dilip D’Souza
Explanation:
Workspace



142. Who is the author of the book 'Forbidden Verses'?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Abu Nuwas
Explanation:
Workspace



143. Which of the following is NOT written by Munshi Premchand?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Guide
Explanation:
Workspace



144. Who is the author of the book 'Nineteen Eighty Four'?




SHOW ANSWER
Correct Ans:George Orwell
Explanation:
Workspace



145. Who wrote the famous book - 'We the people'?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Nani Palkhivala
Explanation:
Workspace



146. In India the first television programme was broadcasted in _____________




SHOW ANSWER
Correct Ans:1959
Explanation:
Workspace



147. The book 'To Live or Not Live' was written by ___________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Nirad C. Chaudhuri
Explanation:
Workspace



148. Who wrote the line: ' A thing of beauty is a joy forever'?




SHOW ANSWER
Correct Ans:John Keats
Explanation:
Workspace



149. The lead character in the film 'The Bandit Queen' has been played by _____________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Seema Biswas
Explanation:
Workspace



150. George Bernard Shaw, the great dramatist, was ____________




SHOW ANSWER
Correct Ans:an Irishman
Explanation:
Workspace



151. Which of the book was written by Graham Greene?




SHOW ANSWER
Correct Ans:The Power and Glory
Explanation:
Workspace



152. Who wrote 'War and Peace'?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Leo Tolstoy
Explanation:
Workspace



153. Who is the father of English Poetry?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Chaucer
Explanation:
Workspace



154. Mirchchhakatika' was written by ____________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Shudraka
Explanation:
Workspace



155. The famous book 'Anandmath' was authored by __________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Bankim Chandra Chottapadhya
Explanation:
Workspace



156. Who is the author of famous statement: "That Government is the best which governs least"?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Henry David Thoreau
Explanation:
Workspace



157. Which of the following English films was the first one to be dubbed in Hindi?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Aladdin
Explanation:
Workspace



158. Which among the following is the name of memoir of Malala Yousafzai, published recently in several Indian languages?




SHOW ANSWER
Correct Ans:I am Malala
Explanation:
Workspace



159. The book “Born Again on the Mountain” is authored by which of the following mountaineer?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Arunima Sinha
Explanation:
Workspace



160. Truth, Love and a Little Malice' is the autobiography of?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Kushwant Singh
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Books and Authors questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Books and Authors @ Fresherslive

This page provides important questions on Books and Authors along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Books and Authors questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Books and Authors Online tests. Books and Authors Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Books and Authors Test questions Online @ Fresherslive?

Books and Authors questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Books and Authors may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Books and Authors questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Books and Authors questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Books and Authors in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Books and Authors Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Books and Authors test or get stuck on any particular question, our Books and Authors test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Books and Authors, exercise these advanced Books and Authors questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Books and Authors Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language

FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status