Books and Authors Questions and Answers updated daily – General Knowledge

Books and Authors Questions: Solved 184 Books and Authors Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, General Knowledge Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Books and Authors Questions

101. Who is the author of 'India's War: the Making of Modern South Asia 1939-1945'




SHOW ANSWER
Correct Ans:Srinath Raghavan
Explanation:
Workspace



102. Who is the author of 'The making of India: The untold story of British Enterprises'?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Kartar Lalvani
Explanation:
Workspace



103. Who is author of "Blood on my Hands : Confessions of Staged Encounter" book?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Kishalay Bhattacharjee
Explanation:
Workspace



104. Who is the author of book title "Shashi Kapoor - the Householder, the Star"?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Aseem Chhabra
Explanation:
Workspace



105. Who is the author of the book "India Vs Pakistan: Why Can't We Just Be Friends?"




SHOW ANSWER
Correct Ans:Husain Haqqani
Explanation:
Workspace



106. Who is the author of book title 'Who Killed Swami Laxmanananda'?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Anto Akkara
Explanation:
Workspace



107. Who is the author of book title "Chaos and Caliphate: Jihadis and the West in the Struggle for the Middle East"?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Patrick Cockburn
Explanation:
Workspace



108. Who is the author of book title "The Drowned Detective"?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Neil Jordan
Explanation:
Workspace



109. Who is the author of book title - The World Outside My Window?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Ruskin Bond
Explanation:
The book “The World Outside My Window” has been authored by Ruskin Bond. Through the book author gives details of the most interesting facts about the insects, birds, trees and flowers he has observed in hilly areas. From the butterfly, dragonfly, scorpion and ant lion to different varieties of cacti, semul trees, the jasmine flower and the wild flowers found in the Himalayan region, as well as birds of the hills and the urban areas like Delhi, the author describes them all and also advises readers to spent some time with nature & love it.
Workspace



110. Who is the author of book title - My Favourite Nature Stories?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Ruskin Bond
Explanation:
Workspace



111. Who is the author of book title - A Call to Mercy : Hearts to Love, Hands to Serve?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Mother Teresa
Explanation:
Workspace



112. Who is the author of the book titled "Gujarat Files : Anatomy of a Cover Up"?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Rana Ayyub
Explanation:
Workspace



113. Who is the Author of book titled - The Unseen Indira Gandhi? 




SHOW ANSWER
Correct Ans:KP Mathur
Explanation:
Workspace



114. Who is the author of book "A Life in Diplomacy "?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Maharaja krishna Rasgotra
Explanation:
Workspace



115. The book 'Ace Against Odds' was in news recently. It is the autobiography of?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Sania Mirza
Explanation:
Workspace



116. Who is the author of book "Future Shock"




SHOW ANSWER
Correct Ans:Alvin Toffler
Explanation:
Workspace



117. Who is the author of book "Rustom and the Last Storyteller of Almora "?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Gaurav Parab
Explanation:
Workspace



118. Who is the author of book 'When Breath Becomes Air'




SHOW ANSWER
Correct Ans:Paul Kalanithi
Explanation:
Workspace



119. Who is the author of the book “MS: A life in Music”?




SHOW ANSWER
Correct Ans:T. J. S. George
Explanation:
Workspace



120. Who is the author of book "Cookbook"?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Nimi Sunilkumar
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Books and Authors questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Books and Authors @ Fresherslive

This page provides important questions on Books and Authors along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Books and Authors questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Books and Authors Online tests. Books and Authors Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Books and Authors Test questions Online @ Fresherslive?

Books and Authors questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Books and Authors may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Books and Authors questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Books and Authors questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Books and Authors in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Books and Authors Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Books and Authors test or get stuck on any particular question, our Books and Authors test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Books and Authors, exercise these advanced Books and Authors questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Books and Authors Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language
FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status