Books and Authors Questions and Answers updated daily – General Knowledge

Books and Authors Questions: Solved 184 Books and Authors Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, General Knowledge Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Books and Authors Questions

21. Who is the author of the book "The Third Pillar"?  




SHOW ANSWER
Correct Ans:Raghuram Rajan
Explanation:
The Third Pillar is authored by Raghuram G. Rajan. He has an unparalleled vantage point on the socio-economic consequences of globalization and their ultimate effect on politics
Workspace



22. Who is the author of the book The Circle of Reason?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Amitav Ghosh
Explanation:
The Circle of Reason is the first novel by Indian writer Amitav Ghosh. It was published in 1986.
Workspace



23. The author of the book The Guide.




SHOW ANSWER
Correct Ans:R.K. Narayan
Explanation:
The Guide is written in English by the Indian author R. K. Narayan. Like most of his works the novel is based on Malgudi, the fictional town in South India. The novel describes the transformation of the protagonist, Raju, from a tour guide to a spiritual guide and then one of the greatest holy men of India.
The novel brought R.K.Narayan the 1960 Sahitya Akademi Award for English, by the Sahitya Akademi, India's National Academy of Letters.
Workspace



24. Who has written Mother India ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Katherine Mayo
Explanation:
Mother India written by Katherine Mayo which attacks Indian society, religion and culture.Written in opposition to the Indian demands for self-rule and independence from British rule.
Mayo's book created outrage across India, and it was burned along with her effigy. Mayo's book Mother India was criticized by Mahatma Gandhi as a "report of a drain inspector sent out with the one purpose of opening and examining the drains of the country to be reported upon".
Workspace



25. Who is the author of the non-fiction book titled 'India Positive'?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Chetan Bhagat
Explanation:
Popular author Chetan Bhagat penned his new non-fiction book titled India Positive. The book comprises essays examining a gamut of subjects such as education, employment, Goods and Services Tax (GST), corruption and casteism. Reportedly, India Positive published by Westland Publications will be released in May this year. The book also consists of tweets that highlight and touch upon the current issues that need focus.
Workspace



26. A book containing English translation of the 100-year-old classic Punjabi poem about Jallianwala Bagh massacre, "˜Khooni Vaisakhi"™ has been released in Abu Dhabi. Who is the original poet of this poem?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Nanak Singh
Explanation:
The poem was translated by Mr. Suri whose grandfather, revolutionary poet and novelist Nanak Singh, a Jallianwala Bagh survivor, wrote it after witnessing first-hand the events of April 13, 1919.
Workspace



27. 'Malgudi Days' was written by _______.




SHOW ANSWER
Correct Ans:RK Narayan
Explanation:
Malgudi Days is a collection of short stories by R.K. Narayan. the book includes 32 stories, all set in the fictional town of Malgudi,located in South India. Each of the stories portrays a fact of life of Malgudi.
Workspace



28. Which of the following book is authored by Hussain Zaidi




SHOW ANSWER
Correct Ans:My Name is Abu Salem
Explanation:
Workspace



29. Which of the following book is authored by Garik Israelien, Brian May and David J Eicher




SHOW ANSWER
Correct Ans:Not Just an Accountant
Explanation:
Workspace



30. Which of the following book is authored by V.S. Naipaul?




SHOW ANSWER
Correct Ans:A Bend in the river
Explanation:
Workspace



31. In which of the following book authored by CAG Vinod Rai




SHOW ANSWER
Correct Ans:Not Just an Accountant
Explanation:
Workspace



32. In which of the following book authored by Richard Flanagan (Australian)(Man Booker)




SHOW ANSWER
Correct Ans:The Narrow Road to the Deep North
Explanation:
Workspace



33. Which of the following book is authored by Jaswant Singh?




SHOW ANSWER
Correct Ans:India at Risk
Explanation:
Workspace



34. In which of the following book authored by Sunil Gavaskar




SHOW ANSWER
Correct Ans:Runs in Ruins
Explanation:
Workspace



35. Which of the following book is authored by Indu Anand?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Akbar - The Aesthete
Explanation:
Workspace



36. In which of the following book authored by Late DP Yadav




SHOW ANSWER
Correct Ans:Munger through the Ages
Explanation:
Workspace



37. Which of the following book is authored by Dr. Narendra Jadhav?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Awakening India's Social Conscience
Explanation:
Workspace



38. In which of the following book authored by Brahma Chellaney Ambedkar




SHOW ANSWER
Correct Ans:Water, Peace and War – Confronting the Global Water Crisis
Explanation:
Workspace



39. In which of the following book authored by Vijay Darda




SHOW ANSWER
Correct Ans:Public Issues Before Parliament
Explanation:
Workspace



40. Which of the following book is authored by Sameer Kochhar?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Duroch ModiNomics
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Books and Authors questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Books and Authors @ Fresherslive

This page provides important questions on Books and Authors along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Books and Authors questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Books and Authors Online tests. Books and Authors Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Books and Authors Test questions Online @ Fresherslive?

Books and Authors questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Books and Authors may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Books and Authors questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Books and Authors questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Books and Authors in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Books and Authors Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Books and Authors test or get stuck on any particular question, our Books and Authors test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Books and Authors, exercise these advanced Books and Authors questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Books and Authors Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language

FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status