Books and Authors: Solved 181 Books and Authors Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Logical Reasoning Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Books and Authors Questions

1. Who is the author of the book 'The Ministry of Utmost Happiness' ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Arundhati Roy
Explanation:
The Ministry of Utmost Happiness is written by Arundhati Roy.
The Ministry of Utmost Happiness is the second novel by Indian
writer Arundhati Roy, published in 2017.


2. The author of ‘Philosphic Zoologique’ is




SHOW ANSWER
Correct Ans:Lamarck
Explanation:
Philosophie zoologique (Zoological Philosophy, or Exposition with Regard to the Natural History of Animals) is an 1809 book by the French naturalist Jean-Baptiste Lamarck, in which he outlines his pre-Darwinian theory of evolution, part of which is now known as Lamarckism.


3. Who is the author of the book 'The Unquiet River'?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Arupjyoti Saikia
Explanation:
A book titled The Unquiet River: A biography of the Brahmaputra by historian Arupjyoti Saikia is to be released in the month of November 2019. The book was published by Oxford University Press (OUP). The book reimagines the layered history of Assam with the river at the centre.


Fresherslive Current Affairs
4. A new book titled 'India in a Warming World: Integrating Climate Change and Development' is set to release on November 2019. This book is edited by ____________.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Navroz K Dubash
Explanation:
A new book titled 'India in a Warming World: Integrating Climate Change and Development' is set to release on November 2019. The book is edited by Navroz K Dubash.


5. Who has authored the book titled 'Being Gandhi' which will mark the 150th anniversary of Mahatma Gandhi?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Paro Anand
Explanation:
A new book titled Being Gandhi written by award-winning author Paro Anand. It marks the 150th anniversary of Mahatma Gandhi.
The book is published by Harper Collins Children’s Books, explores the life events of Gandhiji.
The story revolves around a boy, Chandrashekhar who is bored of doing projects on Gandhi.


Fresherslive Current Affairs
6. The book titled 'Mind Master: Winning Lessons from a Champion's Life' is authored by _______.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Viswanathan Anand
Explanation:
Indian Chess player Viswanathan Anand has authored a book titled 'Mind Master: Winning Lessons from a Champion's Life'.
The book is based on the experience he had in the game of Chess.


7. A new book titled '150 Years of Celebrating the Mahatma the South African Legacy' was launched in Johannesburg, South Africa. Who is the author of the book?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Fakir Hassen
Explanation:
A new book titled '150 Years of Celebrating the Mahatma the South African Legacy', by Fakir Hassen launched in Johannesburg, South Africa.


8. A new book entitled 'The Tech Whisperer', written by digital transformation expert __________________________, features a chapter on AI (Artificial Intelligence) released.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Jaspreet Bindra
Explanation:
A new book entitled 'The Tech Whisperer', written by digital transformation expert Jaspreet Bindra, features a chapter on AI (Artificial Intelligence). The book has been published by Penguin India.


9. Prime Minister Narendra Modi unveiled a book titled ____________ in New Delhi. The book has been authored by N Chandrasekaran, Chairman, Tata Sons and Roopa Purushothaman Eminent industrialist.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Bridgital Nation
Explanation:
Prime Minister Narendra Modi unveiled a book titled ‘Bridgital Nation’ in New Delhi. The book has been authored by N Chandrasekaran, Chairman, Tata Sons and Roopa Purushothaman Eminent industrialist.


10. Who is the author of book 'Game Changer'?    




SHOW ANSWER
Correct Ans:Shahid Afridi & Wajahat S Khan.
Explanation:
Shahid Afridi & Wajahat S Khan are the author of book 'Game Changer' . It is the autobiography of Shahid Afridi.


11. Who is the author of book 'Khooni Vaisakhi' ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Mr. Suri
Explanation:
Khooni Vaisakhi' — Mr. Suri ( He has translated the 100 years old punjabi poem on Jalian wala Bagh massacre).


Fresherslive Current Affairs
12. Who is the author of book 'I DO What I DO' ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Dr. Raghuram Rajan.
Explanation:
Dr. Raghuram Rajan is the author of book 'I DO What I DO


13. Who is the author of the autobiography, The Indian Struggle?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Subhash Chandra Bose
Explanation:


14. ‘Slumdog Millionaire’ film is based on the book ‘Question and Answer’ written by




SHOW ANSWER
Correct Ans:Vikas Swarup
Explanation:


15. Michael Ondaatje is again named in Man Booker Prize long list for his latest novel




SHOW ANSWER
Correct Ans:Warlight
Explanation:
Sri Lankan-born Canadian author Michael Ondaatje has again made the Man Booker Prize list with his latest novel ''Warlight'', which tells the story of two orphans in London in the immediate aftermath of World War II.


16. Notes of a Dream: The Authorized Biography of A.R. Rahman” By ------------?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Krishna Trilok
Explanation:
Notes of a Dream: The Authorized Biography of A.R. Rahman” By Krishna Trilok.


17. Who is the author of the book We are displaced?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Malala Yousafzai
Explanation:
We Are Displaced: My Journey and Stories from Refugee Girls Around the World is a 2019 book by Malala Yousafzai. The book was published by Little, Brown and Company in the US and Weidenfeld & Nicolson in the UK.


18. Who is the author of the book "The Third Pillar"?  




SHOW ANSWER
Correct Ans:Raghuram Rajan
Explanation:
The Third Pillar is authored by Raghuram G. Rajan. He has an unparalleled vantage point on the socio-economic consequences of globalization and their ultimate effect on politics


19. Who is the author of the book The Circle of Reason?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Amitav Ghosh
Explanation:
The Circle of Reason is the first novel by Indian writer Amitav Ghosh. It was published in 1986.


20. The author of the book The Guide.




SHOW ANSWER
Correct Ans:R.K. Narayan
Explanation:
The Guide is written in English by the Indian author R. K. Narayan. Like most of his works the novel is based on Malgudi, the fictional town in South India. The novel describes the transformation of the protagonist, Raju, from a tour guide to a spiritual guide and then one of the greatest holy men of India.
The novel brought R.K.Narayan the 1960 Sahitya Akademi Award for English, by the Sahitya Akademi, India's National Academy of Letters.





Are you seeking for good platform for practicing Books and Authors questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Books and Authors @ Fresherslive

This page provides important questions on Books and Authors along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Books and Authors questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Books and Authors Online tests. Books and Authors Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Books and Authors Test questions Online @ Fresherslive?

Books and Authors questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.

Practice in advance of similar questions on Books and Authors may improve your performance in the real Exams and Interview.

Time Management for answering the Books and Authors questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.

Through Fresherslive Books and Authors questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Books and Authors in short time and also in short cut method.

Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Books and Authors Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Books and Authors test or get stuck on any particular question, our Books and Authors test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Books and Authors, exercise these advanced Books and Authors questions with answers.

You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Books and Authors Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.




SSC CHSL Tier-I - Advanced
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
2200
Buy Now


SBI Clerk 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RRB NTPC 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


LIC ADO PRELIMS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


DRDO- TECHNICIAN A - TIER I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


ONGC Executive E1 Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.400
Buy Now


IBPS RRB Officer Scale I PRELIMS
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SOUTH INDIAN BANK CLERK 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS RRB Office Assistant Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS PO PRELIMS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


One Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 99
500
Buy Now


SSC MTS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Six Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 199
1200
Buy Now


SSC Selection Posts Phase VII Matriculation Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RBI Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


NABARD Development Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


LIC Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SBI Apprentice
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


FCI Manager Phase 1
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RBI Grade B Phase I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SSC CPO Phase I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS SO Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RRB ALP Stage II
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


NIACL AO Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now



×

Get Unlimited Mock Tests


Unlock all 200+ Mock Tests series


12 Month Pass
Rs. 399
for 365 days

6 Month Pass
Rs. 199
for 180 days

One Month Pass
Rs. 99
for 30 Days



***Crack All Banking | Railways | SSC | Insurance | More Govt Exams***


FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2019 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.