Blood Relations: Solved 537 Blood Relations Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Logical Reasoning Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Blood Relations Questions

1. There are 6 members (A, B, C, D, E, F) in a family who are spread across 3 generations. There are two couples in the family and no one from the third generation is married. E is the wife of C. F and B are the only people belonging to their generation and they are also a couple. There are 4 male members in the family.

Which of the following must be true?




SHOW ANSWER
Correct Ans:There is no female in the third generation
Explanation:
Given that, E is the wife of C which means they are married couple belong to either first or second generation.
Similarly, F and B are couple so they either belong to first generation or second generation.
So definitely D is not grandson of A. It is not necessary that A and D are in same generation.
We know that they are totally 6 members, in which 4 arre male members. So remaining 2 females members are belong to first and second generations only.

Hence, there is no female members in third generation is true.


Directions : Each of these questions is based on the following information
(i) A % B means A is the daughter of B
(ii) A @ B means A is the sister of B
(iii) A $ B means A is the father of B
(iv) A * B means A is the son of B

Refer the above for the Questions 2 to 4
2. If the expression A % B $ D $ K @ M * E is definitely true, then which of the following is true? 




SHOW ANSWER
Correct Ans:M is grandson of B
Explanation:
Common Explanation:





Hence, its clear that M is grandson of B is true.


3. If the expression A @ C * G % B $ F is definitely true, then which of the following is not true? 




SHOW ANSWER
Correct Ans:G is brother of F
Explanation:
Common Explanation:





Hence, its clear that G is brother of F is not true.


Fresherslive Current Affairs
4. Which of the following shows the relation that K is the cousin of B? 




SHOW ANSWER
Correct Ans:Both (b) and (d)
Explanation:
Common Explanation:





Here, both the options, (b) and (d) shows the relation that K is cousin of B.


Directions : Study the following information carefully to answer the following question.
There are eight members in the family having three generations. There are only three married couple. A is mother of D. G is son in law of B. H is nephew of D. C has only one son. F is granddaughter of C. E is mother of F. D is unmarried.

Refer the above for the Questions 5 to 7
5. Who among the following is niece of D?




SHOW ANSWER
Correct Ans:F
Explanation:


Therefore, F is niece of D.


Fresherslive Current Affairs
6. Who among the following is son in law of E?




SHOW ANSWER
Correct Ans:G
Explanation:


Here, G is son-in -law of E.


7. How C is related to D?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Father
Explanation:


Hence, C is father of D.



In a family of some persons Sushant says that Manu is the daughter of my sister Rhea, who is the only daughter of Tahir. Arun is the child of Tahir and Ileana, who is the grandmother of Kiara. Roma is the mother of Trisha, who is the only sister of Kiara. Arun is unmarried.

Refer the above for the Questions 8 to 10
8. If Micky is spouse of Rhea, how is Roma related to Micky? 




SHOW ANSWER
Correct Ans:Wife of Brother-in-law
Explanation:


Here, Roma is wife of Sushant who is brother-in-law of Micky. Hence, Roma is wife of brother-in-law of Micky.


9. How is Kiara related to Tahir? 




SHOW ANSWER
Correct Ans:Either option B or C
Explanation:


Here, we dont know the Kiara's gender, so we can say that Kiara is either grand daughter or grand son of Tahir.


10. How is Arun related to Kiara? 




SHOW ANSWER
Correct Ans:Paternal Uncle
Explanation:


Hence, Arun is parental uncle to Kiara.


Directions : Study the following information carefully and answer the given questions.
M, P, Q, R, S, T and W are seven persons of three generation living in the same house. There are two married couple in the house. M is the only daughter of P, who is the paternal grandfather of T. R is the son of Q. T is the daughter of S. R is the father of W. T is sister of W.

Refer the above for the Questions 11 to 13
11. Which of the following is the pair of “husband-wife”?




SHOW ANSWER
Correct Ans:R, S
Explanation:


Here, R-S are husband and wife.


Fresherslive Current Affairs
12. How is W related to R?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Can't determined
Explanation:


Here, we cannot determine the sex of the W. So we can say the relation between W and R.


13. How is M related to S?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Sister-in-law
Explanation:


Hence, M is sister-in-law of S.


Directions : Study the following information carefully and answer the given questions.
There are nine members in a family i.e. A, B, C, D, E, P, R, Q, and S. There are four females and three married couples. A is paternal uncle of Q. R has only 2 children. S is daughter-in-law of B. C is married to B. D and E are sons of C. E is not married. P is married to R. B is son-in-law of R. P is a male member.

Refer the above for the Questions 14 to 16
14. How E is related to son-in-law of R?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Son
Explanation:



Hence, E is son of B.


15. Which of the following is true about P?




SHOW ANSWER
Correct Ans:D is grandson of P
Explanation:



Here, D is the grandson of P is the correct answer.


16. Who among the following is brother-in-law of Q?




SHOW ANSWER
Correct Ans:B
Explanation:



Therefore, B is brother-in-law of Q.


DIRECTIONS: There are six members in a family. X has only one child z. R is the sister of H. A is the brother of M’s husband. X is the grandfather of H. There are two fathers, three brothers and one mother in the family.



Refer the above for the Questions 17 to 18
17. How is H related to M ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Grandson
Explanation:


Hence, H is a grandson of M.


18. How many males are there in the family ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:4
Explanation:


Therefore, 4 males are there in the family.


19. Sheela is Ravi’s sister-in-law Ram is Ravi’s brother. Ram wife is Sheela, Deepa is Ravi’s sister. Deepa’s mother is Shanthi. How is Sheela related to Shanthi ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Daughter-in-law
Explanation:


Now, it is clear that sheela is daughter-in-law of shanthi.


Directions: Mr. and Mrs. Sharma have two children Asha and Shashi. Shashi married Radha who is the daughter of Mrs. Mahajan. Suresh who is the son of Mrs. Mahajan was married to Rita. Sonu and Rocky are children of Suresh and Rita. Uma and Sudha are daughters of Shashi and Radha.

Refer the above for the Questions 20 to 20
20. How is Suresh related to Sudha?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Maternal Uncle
Explanation:
Uma and Sudha are daughters of Shashi and Radha. Suresh is the brother of Radha. Therefore, Suresh is maternal uncle of Sudha.





Are you seeking for good platform for practicing Blood Relations questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Blood Relations @ Fresherslive

This page provides important questions on Blood Relations along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Blood Relations questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Blood Relations Online tests. Blood Relations Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Blood Relations Test questions Online @ Fresherslive?

Blood Relations questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.

Practice in advance of similar questions on Blood Relations may improve your performance in the real Exams and Interview.

Time Management for answering the Blood Relations questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.

Through Fresherslive Blood Relations questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Blood Relations in short time and also in short cut method.

Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Blood Relations Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Blood Relations test or get stuck on any particular question, our Blood Relations test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Blood Relations, exercise these advanced Blood Relations questions with answers.

You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Blood Relations Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.




SSC CHSL Tier-I - Advanced
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
2200
Buy Now


SBI Clerk 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RRB NTPC 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


LIC ADO PRELIMS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


DRDO- TECHNICIAN A - TIER I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


ONGC Executive E1 Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.400
Buy Now


IBPS RRB Officer Scale I PRELIMS
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SOUTH INDIAN BANK CLERK 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS RRB Office Assistant Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS PO PRELIMS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


One Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 99
500
Buy Now


SSC MTS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Six Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 199
1200
Buy Now


SSC Selection Posts Phase VII Matriculation Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RBI Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


NABARD Development Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


LIC Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SBI Apprentice
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


FCI Manager Phase 1
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RBI Grade B Phase I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SSC CPO Phase I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS SO Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RRB ALP Stage II
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


NIACL AO Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS Clerk Mains
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now



×

Get Unlimited Mock Tests


Unlock all 200+ Mock Tests series


12 Month Pass
Rs. 399
for 365 days

6 Month Pass
Rs. 199
for 180 days

One Month Pass
Rs. 99
for 30 Days



***Crack All Banking | Railways | SSC | Insurance | More Govt Exams***


FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2020 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.