Binary Questions and Answers updated daily – Computer Knowledge

Binary Questions: Solved 31 Binary Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Computer Knowledge Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Binary Questions

21. If the expression ((2 + 3) * 4 + 5 * (6 + 7) * 8) + 9 is evaluated with * having precedence over +, then the value obtained is the same as the value of which of the following prefix expressions?




SHOW ANSWER
Correct Ans:+ + * + 2 3 4 * * 5 + 6 7 8 9
Explanation:
Workspace



22. A particular parallel program computation requires 100 seconds when executed on a single processor. If 40 percent of this computation is “inherently sequential” (i.e., will not benefit from additional processors), then the theoretically best possible elapsed times for this program running with 2 and 4 processors, respectively, are




SHOW ANSWER
Correct Ans:70 and 55 seconds
Explanation:
Workspace



23. Consider the following grammar.

S ::= AB
A ::= a
A ::= BaB
B ::= bbA

Which of the following is false?




SHOW ANSWER
Correct Ans:No string produced by the grammar has four consecutive b’s
Explanation:
Workspace



24. An integer c is a common divisor of two integers x and y if and only if c is a divisor of x and c is a divisor of y. Which of the following sets of integers could possibly be the set of all common divisors of two integers?




SHOW ANSWER
Correct Ans:{-6, -3, -2, -1, 1, 2, 3, 6}
Explanation:
Workspace



25. Consider the following C-like program.

#include
main()
{
float sum = 0.0, j = 1.0, i = 2.0;
while (i/j > 0.001)
{
j = j + j;
sum = sum + i/j;
printf("%f ", sum);
}
}

How many lines of output does the program produce?




SHOW ANSWER
Correct Ans:19 to 20
Explanation:
Workspace



26. A particular BNF definition for a “word” is given by the following rules.

::= | |
::= |
::= |
::= a | b | c | ... | y | | z
::= 0 | 1 | 2 | ... | 9

Which of the following lexical entries can be derived from < word >?
I. word
II. words
III. c22




SHOW ANSWER
Correct Ans:II and III only
Explanation:
Workspace



27. A starvation-free job-scheduling policy guarantees that no job waits indefinitely for service. Which of the following job-scheduling policies is starvation-free?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Round-robin
Explanation:
Workspace



28. Consider the following Pascal-like program fragment.

var i, j : integer;
procedure P(k, m : integer);
begin
k := k - m;
m := k + m;
k := m - k;
end
i := 2;
j := 3;
P(i, j);

If both parameters to P are passed by reference, what are the values of i and j at the end of the program fragment?




SHOW ANSWER
Correct Ans:i = 3, j = 2
Explanation:
Workspace



29. A procedure that printed the binary tree



in postorder would produce as output




SHOW ANSWER
Correct Ans:DEBFCA
Explanation:
Workspace



30. Which of the following decimal numbers has an exact representation in binary notation?




SHOW ANSWER
Correct Ans:0.5
Explanation:
Workspace



31. Any set of Boolean operators that is sufficient to represent all Boolean expressions is said to be complete. Which of the following is NOT complete?




SHOW ANSWER
Correct Ans:{AND, OR}
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Binary questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Binary @ Fresherslive

This page provides important questions on Binary along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Binary questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Binary Online tests. Binary Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Binary Test questions Online @ Fresherslive?

Binary questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Binary may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Binary questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Binary questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Binary in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Binary Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Binary test or get stuck on any particular question, our Binary test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Binary, exercise these advanced Binary questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Binary Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language

FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status