Basic Science Questions and Answers updated daily – General Knowledge

Basic Science Questions: Solved 329 Basic Science Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, General Knowledge Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Basic Science Questions

321. A device used for measuring the blood glucose (diabetes) level is called ____________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Glucometer
Explanation:
Workspace



322. The apparatus used for detecting lie is known as _________.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Polygraph
Explanation:
Workspace



323. Which of the following is a "Fire and Forget" anti tank missile?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Nag
Explanation:
Workspace



324. If someone is injured in an accident and broken his/her knee joint, then he or she needs to consult _____________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Orthopedic
Explanation:
Workspace



325. Who invented Telegraph?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Samuel Morse
Explanation:
Workspace



326. Rubber is a product of _________.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Latex
Explanation:
Workspace



327. Which among the following gas is most responsible for global warming?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Carbon dioxide
Explanation:
Workspace



328. One carbon credit is equivalent to __________




SHOW ANSWER
Correct Ans:1000 kg of CO2
Explanation:
Workspace



329. Leakage of which of the following gases had caused the Bhopal Gas Tragedy?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Methyl isocyanate
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Basic Science questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Basic Science @ Fresherslive

This page provides important questions on Basic Science along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Basic Science questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Basic Science Online tests. Basic Science Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Basic Science Test questions Online @ Fresherslive?

Basic Science questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Basic Science may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Basic Science questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Basic Science questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Basic Science in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Basic Science Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Basic Science test or get stuck on any particular question, our Basic Science test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Basic Science, exercise these advanced Basic Science questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Basic Science Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language
FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status