Arrangement(Seating / Rank) Questions and Answers updated daily – Logical Reasoning

Arrangement(Seating / Rank) Questions: Solved 769 Arrangement(Seating / Rank) Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Logical Reasoning Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Arrangement(Seating / Rank) Questions

Directions: Study the following information carefully and answer the questions given below.

Eight friends – P, Q, R, S, T, U, V and Ware sitting around a circular table facing outward the circle. Each of them likes a different color Orange, Green, Blue, Red, Pink, Black, Grey and Yellow but not necessarily in the same order. P sits third to the left of the person who likes Yellow. P is not the person who likes Blue. U is not the immediate neighbour of P. Only two people sit between the person who likes Yellow and W. The person who likes Pink and the person who likes Green are immediate neighbours of each other. Neither P nor W likes Pink or Green. The person who likes Grey sits third to the left of Q. Q does not like Pink. R sits to the immediate left of the person who likes Blue. The person who likes Pink is not an immediate neighbour of the person who likes Yellow. The person who likes Orange sits second to the right of T. T is not an immediate neighbour of W. The person who likes Orange is the immediate neighbour of both the persons who likes Black and Grey. S does not like Pink.
 

Refer the above for the Questions 1 to 0
1. Who among the following sits exactly between W and the person who likes Red?




SHOW ANSWER
Correct Ans:S
Explanation:
Reference:

Eight friends – P, Q, R, S, T, U, V and Ware sitting around a circular table facing outward the circle.
Each of them likes a different color Orange, Green, Blue, Red, Pink, Black, Grey and Yellow but not necessarily in the same order.
P sits third to the left of the person who likes Yellow.
P is not the person who likes Blue.
U is not the immediate neighbour of P.
Only two people sit between the person who likes Yellow and W.
The person who likes Pink and the person who likes Green are immediate neighbours of each other.
Neither P nor W likes Pink or Green.
The person who likes Grey sits third to the left of Q.
Q does not like Pink.
R sits to the immediate left of the person who likes Blue.
The person who likes Pink is not an immediate neighbour of the person who likes Yellow.
The person who likes Orange sits second to the right of T.
T is not an immediate neighbour of W.
The person who likes Orange is the immediate neighbour of both the persons who likes Black and Grey.
S does not like Pink.



Workspace



Directions: Study the following information carefully and answer the questions given below.

Eight friends – P, Q, R, S, T, U, V and Ware sitting around a circular table facing outward the circle. Each of them likes a different color Orange, Green, Blue, Red, Pink, Black, Grey and Yellow but not necessarily in the same order. P sits third to the left of the person who likes Yellow. P is not the person who likes Blue. U is not the immediate neighbour of P. Only two people sit between the person who likes Yellow and W. The person who likes Pink and the person who likes Green are immediate neighbours of each other. Neither P nor W likes Pink or Green. The person who likes Grey sits third to the left of Q. Q does not like Pink. R sits to the immediate left of the person who likes Blue. The person who likes Pink is not an immediate neighbour of the person who likes Yellow. The person who likes Orange sits second to the right of T. T is not an immediate neighbour of W. The person who likes Orange is the immediate neighbour of both the persons who likes Black and Grey. S does not like Pink.
 

Refer the above for the Questions 2 to 1
2. Which of the following is definitely true with respect to the given seating arrangement?




SHOW ANSWER
Correct Ans:All are true
Explanation:
Reference:

Eight friends – P, Q, R, S, T, U, V and Ware sitting around a circular table facing outward the circle.
Each of them likes a different color Orange, Green, Blue, Red, Pink, Black, Grey and Yellow but not necessarily in the same order.
P sits third to the left of the person who likes Yellow.
P is not the person who likes Blue.
U is not the immediate neighbour of P.
Only two people sit between the person who likes Yellow and W.
The person who likes Pink and the person who likes Green are immediate neighbours of each other.
Neither P nor W likes Pink or Green.
The person who likes Grey sits third to the left of Q.
Q does not like Pink.
R sits to the immediate left of the person who likes Blue.
The person who likes Pink is not an immediate neighbour of the person who likes Yellow.
The person who likes Orange sits second to the right of T.
T is not an immediate neighbour of W.
The person who likes Orange is the immediate neighbour of both the persons who likes Black and Grey.
S does not like Pink.


Workspace



Directions: Study the following information carefully and answer the questions given below.

Eight friends – P, Q, R, S, T, U, V and Ware sitting around a circular table facing outward the circle. Each of them likes a different color Orange, Green, Blue, Red, Pink, Black, Grey and Yellow but not necessarily in the same order. P sits third to the left of the person who likes Yellow. P is not the person who likes Blue. U is not the immediate neighbour of P. Only two people sit between the person who likes Yellow and W. The person who likes Pink and the person who likes Green are immediate neighbours of each other. Neither P nor W likes Pink or Green. The person who likes Grey sits third to the left of Q. Q does not like Pink. R sits to the immediate left of the person who likes Blue. The person who likes Pink is not an immediate neighbour of the person who likes Yellow. The person who likes Orange sits second to the right of T. T is not an immediate neighbour of W. The person who likes Orange is the immediate neighbour of both the persons who likes Black and Grey. S does not like Pink.
 

Refer the above for the Questions 3 to 2
3. Who amongst the following persons likes Orange?




SHOW ANSWER
Correct Ans:W
Explanation:
Reference:

Eight friends – P, Q, R, S, T, U, V and Ware sitting around a circular table facing outward the circle.
Each of them likes a different color Orange, Green, Blue, Red, Pink, Black, Grey and Yellow but not necessarily in the same order.
P sits third to the left of the person who likes Yellow.
P is not the person who likes Blue.
U is not the immediate neighbour of P.
Only two people sit between the person who likes Yellow and W.
The person who likes Pink and the person who likes Green are immediate neighbours of each other.
Neither P nor W likes Pink or Green.
The person who likes Grey sits third to the left of Q.
Q does not like Pink.
R sits to the immediate left of the person who likes Blue.
The person who likes Pink is not an immediate neighbour of the person who likes Yellow.
The person who likes Orange sits second to the right of T.
T is not an immediate neighbour of W.
The person who likes Orange is the immediate neighbour of both the persons who likes Black and Grey.
S does not like Pink.



W likes ornage
Workspace



Directions: Study the following information carefully and answer the questions given below.

Eight friends – P, Q, R, S, T, U, V and Ware sitting around a circular table facing outward the circle. Each of them likes a different color Orange, Green, Blue, Red, Pink, Black, Grey and Yellow but not necessarily in the same order. P sits third to the left of the person who likes Yellow. P is not the person who likes Blue. U is not the immediate neighbour of P. Only two people sit between the person who likes Yellow and W. The person who likes Pink and the person who likes Green are immediate neighbours of each other. Neither P nor W likes Pink or Green. The person who likes Grey sits third to the left of Q. Q does not like Pink. R sits to the immediate left of the person who likes Blue. The person who likes Pink is not an immediate neighbour of the person who likes Yellow. The person who likes Orange sits second to the right of T. T is not an immediate neighbour of W. The person who likes Orange is the immediate neighbour of both the persons who likes Black and Grey. S does not like Pink.
 

Refer the above for the Questions 4 to 3
4. Who amongst the following sits third to the right of T?




SHOW ANSWER
Correct Ans:S
Explanation:
Reference:

Eight friends – P, Q, R, S, T, U, V and Ware sitting around a circular table facing outward the circle.
Each of them likes a different color Orange, Green, Blue, Red, Pink, Black, Grey and Yellow but not necessarily in the same order.
P sits third to the left of the person who likes Yellow.
P is not the person who likes Blue.
U is not the immediate neighbour of P.
Only two people sit between the person who likes Yellow and W.
The person who likes Pink and the person who likes Green are immediate neighbours of each other.
Neither P nor W likes Pink or Green.
The person who likes Grey sits third to the left of Q.
Q does not like Pink.
R sits to the immediate left of the person who likes Blue.
The person who likes Pink is not an immediate neighbour of the person who likes Yellow.
The person who likes Orange sits second to the right of T.
T is not an immediate neighbour of W.
The person who likes Orange is the immediate neighbour of both the persons who likes Black and Grey.
S does not like Pink.



S sits third to the right of T
Workspace



Directions: Study the following information carefully and answer the questions given below.

Eight friends – P, Q, R, S, T, U, V and Ware sitting around a circular table facing outward the circle. Each of them likes a different color Orange, Green, Blue, Red, Pink, Black, Grey and Yellow but not necessarily in the same order. P sits third to the left of the person who likes Yellow. P is not the person who likes Blue. U is not the immediate neighbour of P. Only two people sit between the person who likes Yellow and W. The person who likes Pink and the person who likes Green are immediate neighbours of each other. Neither P nor W likes Pink or Green. The person who likes Grey sits third to the left of Q. Q does not like Pink. R sits to the immediate left of the person who likes Blue. The person who likes Pink is not an immediate neighbour of the person who likes Yellow. The person who likes Orange sits second to the right of T. T is not an immediate neighbour of W. The person who likes Orange is the immediate neighbour of both the persons who likes Black and Grey. S does not like Pink.
 

Refer the above for the Questions 5 to 4
5. Four of the following five are like in a certain way based on the given arrangement and thus form a group. Which is the one that does not belong to that group?




SHOW ANSWER
Correct Ans:p_pink
Explanation:
Reference:

Eight friends – P, Q, R, S, T, U, V and Ware sitting around a circular table facing outward the circle.
Each of them likes a different color Orange, Green, Blue, Red, Pink, Black, Grey and Yellow but not necessarily in the same order.
P sits third to the left of the person who likes Yellow.
P is not the person who likes Blue.
U is not the immediate neighbour of P.
Only two people sit between the person who likes Yellow and W.
The person who likes Pink and the person who likes Green are immediate neighbours of each other.
Neither P nor W likes Pink or Green.
The person who likes Grey sits third to the left of Q.
Q does not like Pink.
R sits to the immediate left of the person who likes Blue.
The person who likes Pink is not an immediate neighbour of the person who likes Yellow.
The person who likes Orange sits second to the right of T.
T is not an immediate neighbour of W.
The person who likes Orange is the immediate neighbour of both the persons who likes Black and Grey.
S does not like Pink.

P does not belongs to the group because all other people like colour to their left hand direction but P likes the colour on its right hand direction.



In the options, the colour is assigned is the immediate left one except the P-Pink. So, option C is odd and is the answer.
Workspace



Directions: Study the following information carefully and answer the questions given below
 
I, J, K, L, M, N, O and P are sitting around a circular table but not necessarily in the same order. Some of the persons are facing the centre while some are not facing the centre. J sits third to the right of L and both are facing opposite directions. The immediate neighbors of M face the same direction. There is only one person between L and P. The immediate neighbors of L face opposite directions. K is not an immediate neighbors of either P or L. N sits second to the right of M, who faces outward. P sits opposite N and both face opposite direction. I sits second to the right of O. The immediate neighbours of P face the same direction as K. I and P face the same direction as K.

Refer the above for the Questions 6 to 5
6. What is the position of K with respect to I?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Either 2 or 3
Explanation:
Solution:

I, J, K, L, M, N, O and P are sitting around a circular table but not necessarily in the same order.
Some of the persons are facing the centre while some are not facing the centre.
J sits third to the right of L and both are facing opposite directions.
The immediate neighbors of M face the same direction.
There is only one person between L and P.
The immediate neighbors of L face opposite directions.
K is not an immediate neighbors of either P or L.
N sits second to the right of M, who faces outward.
P sits opposite N and both face opposite direction.
I sits second to the right of O.
The immediate neighbours of P face the same direction as K.
I and P face the same direction as K.





The position of K with respect to I is Fourth to the left or Fourth to the right.
Workspace



Directions: Study the following information carefully and answer the questions given below
 
I, J, K, L, M, N, O and P are sitting around a circular table but not necessarily in the same order. Some of the persons are facing the centre while some are not facing the centre. J sits third to the right of L and both are facing opposite directions. The immediate neighbors of M face the same direction. There is only one person between L and P. The immediate neighbors of L face opposite directions. K is not an immediate neighbors of either P or L. N sits second to the right of M, who faces outward. P sits opposite N and both face opposite direction. I sits second to the right of O. The immediate neighbours of P face the same direction as K. I and P face the same direction as K.

Refer the above for the Questions 7 to 6
7. How many persons are there between L and M?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Three
Explanation:
Solution:

I, J, K, L, M, N, O and P are sitting around a circular table but not necessarily in the same order.
Some of the persons are facing the centre while some are not facing the centre.
J sits third to the right of L and both are facing opposite directions.
The immediate neighbors of M face the same direction.
There is only one person between L and P.
The immediate neighbors of L face opposite directions.
K is not an immediate neighbors of either P or L.
N sits second to the right of M, who faces outward.
P sits opposite N and both face opposite direction.
I sits second to the right of O.
The immediate neighbours of P face the same direction as K.
I and P face the same direction as K.




Three persons are there between L and M
Workspace



Directions: Study the following information carefully and answer the questions given below
 
I, J, K, L, M, N, O and P are sitting around a circular table but not necessarily in the same order. Some of the persons are facing the centre while some are not facing the centre. J sits third to the right of L and both are facing opposite directions. The immediate neighbors of M face the same direction. There is only one person between L and P. The immediate neighbors of L face opposite directions. K is not an immediate neighbors of either P or L. N sits second to the right of M, who faces outward. P sits opposite N and both face opposite direction. I sits second to the right of O. The immediate neighbours of P face the same direction as K. I and P face the same direction as K.

Refer the above for the Questions 8 to 7
8. Who among the following is on the immediate right of L?




SHOW ANSWER
Correct Ans:I
Explanation:
Solution:

I, J, K, L, M, N, O and P are sitting around a circular table but not necessarily in the same order.
Some of the persons are facing the centre while some are not facing the centre.
J sits third to the right of L and both are facing opposite directions.
The immediate neighbors of M face the same direction.
There is only one person between L and P.
The immediate neighbors of L face opposite directions.
K is not an immediate neighbors of either P or L.
N sits second to the right of M, who faces outward.
P sits opposite N and both face opposite direction.
I sits second to the right of O.
The immediate neighbours of P face the same direction as K.
I and P face the same direction as K.




I is on the immediate right of L
Workspace



Directions: Study the following information carefully and answer the questions given below
 
I, J, K, L, M, N, O and P are sitting around a circular table but not necessarily in the same order. Some of the persons are facing the centre while some are not facing the centre. J sits third to the right of L and both are facing opposite directions. The immediate neighbors of M face the same direction. There is only one person between L and P. The immediate neighbors of L face opposite directions. K is not an immediate neighbors of either P or L. N sits second to the right of M, who faces outward. P sits opposite N and both face opposite direction. I sits second to the right of O. The immediate neighbours of P face the same direction as K. I and P face the same direction as K.

Refer the above for the Questions 9 to 8
9. Who among the following are immediate neighbours of M?




SHOW ANSWER
Correct Ans:K,J
Explanation:
Solution:

I, J, K, L, M, N, O and P are sitting around a circular table but not necessarily in the same order.
Some of the persons are facing the centre while some are not facing the centre.
J sits third to the right of L and both are facing opposite directions.
The immediate neighbors of M face the same direction.
There is only one person between L and P.
The immediate neighbors of L face opposite directions.
K is not an immediate neighbors of either P or L.
N sits second to the right of M, who faces outward.
P sits opposite N and both face opposite direction.
I sits second to the right of O.
The immediate neighbours of P face the same direction as K.
I and P face the same direction as K.




K, J are immediate neighbours of M
Workspace



Directions: Study the following information carefully and answer the questions given below
 
I, J, K, L, M, N, O and P are sitting around a circular table but not necessarily in the same order. Some of the persons are facing the centre while some are not facing the centre. J sits third to the right of L and both are facing opposite directions. The immediate neighbors of M face the same direction. There is only one person between L and P. The immediate neighbors of L face opposite directions. K is not an immediate neighbors of either P or L. N sits second to the right of M, who faces outward. P sits opposite N and both face opposite direction. I sits second to the right of O. The immediate neighbours of P face the same direction as K. I and P face the same direction as K.

Refer the above for the Questions 10 to 9
10. Who among the following faces the centre?




SHOW ANSWER
Correct Ans:K
Explanation:
Solution:

I, J, K, L, M, N, O and P are sitting around a circular table but not necessarily in the same order.
Some of the persons are facing the centre while some are not facing the centre.
J sits third to the right of L and both are facing opposite directions.
The immediate neighbors of M face the same direction.
There is only one person between L and P.
The immediate neighbors of L face opposite directions.
K is not an immediate neighbors of either P or L.
N sits second to the right of M, who faces outward.
P sits opposite N and both face opposite direction.
I sits second to the right of O.
The immediate neighbours of P face the same direction as K.
I and P face the same direction as K.




K faces the centre
Workspace



Direction: Study the following information carefully to answer the questions.

Eight friends, J, K, L, M, N, O, S and I are sitting around a square table each of them faces the centre. Four of them sit at the centre of the square and the other four sit on the sides of the corner. Each of them likes different Colours viz Red, Brown, Blue, Yellow, Purple, Green, Pink and Black, but not necessarily in the same order. I, sits one corner side of a square and likes Red Colour. K sits third to the right of I. M sits third to the right of K and likes Purple Colour. O sits immediate left of M and likes Yellow Colour. N and J are immediate neighbours to each other and likes Blue and Brown Colours respectively. The one who likes Blue is not an immediate neighbour of the one who likes Red. S is not an immediate neighbour of I, who is neither an immediate neighbour of the one who likes Pink nor Green. K does not like Green.

Refer the above for the Questions 11 to 10
11. Which of the following information is definitely true with respect to given information?




SHOW ANSWER
Correct Ans:J likes Brown Colour
Explanation:
None information is true in the the given option. So answer is (d).

Solution:

As per the given information the sitting arrangement would be as follows:
First mention confirm conditions:
I, sits at one corner side of a square and likes Red Colour.
K sits third to the right of I.
M sits third to the right of K and likes Purple Colour.
O sits immediate left of M and likes Yellow Colour.
N and J are immediate neighbours to each other and likes Blue and Brown Colours respectively.

Now, fill the ambiguous conditions the one who likes Blue is not an immediate neighbour of the one who likes Red. S is not an immediate neighbour of I, who is neither an immediate neighbour of the one who likes Pink nor Green. K does not likes Green. Final arrangement is as follows:

Workspace



Direction: Study the following information carefully to answer the questions.

Eight friends, J, K, L, M, N, O, S and I are sitting around a square table each of them faces the centre. Four of them sit at the centre of the square and the other four sit on the sides of the corner. Each of them likes different Colours viz Red, Brown, Blue, Yellow, Purple, Green, Pink and Black, but not necessarily in the same order. I, sits one corner side of a square and likes Red Colour. K sits third to the right of I. M sits third to the right of K and likes Purple Colour. O sits immediate left of M and likes Yellow Colour. N and J are immediate neighbours to each other and likes Blue and Brown Colours respectively. The one who likes Blue is not an immediate neighbour of the one who likes Red. S is not an immediate neighbour of I, who is neither an immediate neighbour of the one who likes Pink nor Green. K does not like Green.

Refer the above for the Questions 12 to 11
12. Four of the following five are alike in a certain waybased on the given seating arrangement and thus form a group. Which is the one that does not belong to the group?




SHOW ANSWER
Correct Ans:N
Explanation:
All are sitting in the middle except N. So answer is (b).

Solution:

As per the given information the sitting arrangement would be as follows:
First mention confirm conditions:
I, sits at one corner side of a square and likes Red Colour.
K sits third to the right of I.
M sits third to the right of K and likes Purple Colour.
O sits immediate left of M and likes Yellow Colour.
N and J are immediate neighbours to each other and likes Blue and Brown Colours respectively.

Now, fill the ambiguous conditions the one who likes Blue is not an immediate neighbour of the one who likes Red. S is not an immediate neighbour of I, who is neither an immediate neighbour of the one who likes Pink nor Green. K does not likes Green. Final arrangement is as follows:

Workspace



Direction: Study the following information carefully to answer the questions.

Eight friends, J, K, L, M, N, O, S and I are sitting around a square table each of them faces the centre. Four of them sit at the centre of the square and the other four sit on the sides of the corner. Each of them likes different Colours viz Red, Brown, Blue, Yellow, Purple, Green, Pink and Black, but not necessarily in the same order. I, sits one corner side of a square and likes Red Colour. K sits third to the right of I. M sits third to the right of K and likes Purple Colour. O sits immediate left of M and likes Yellow Colour. N and J are immediate neighbours to each other and likes Blue and Brown Colours respectively. The one who likes Blue is not an immediate neighbour of the one who likes Red. S is not an immediate neighbour of I, who is neither an immediate neighbour of the one who likes Pink nor Green. K does not like Green.

Refer the above for the Questions 13 to 12
13. If 'S' is related to 'Red', 'N' is related to 'Purple'. In the same way 'J' is related to which of the following?




SHOW ANSWER
Correct Ans:None of these
Explanation:
If 'S' is related to 'Red', 'N' is related to 'Purple'. In the same way 'J' is related to ‘Yellow’. So answer is (e).

Solution:

As per the given information the sitting arrangement would be as follows:
First mention confirm conditions:
I, sits at one corner side of a square and likes Red Colour.
K sits third to the right of I.
M sits third to the right of K and likes Purple Colour.
O sits immediate left of M and likes Yellow Colour.
N and J are immediate neighbours to each other and likes Blue and Brown Colours respectively.

Now, fill the ambiguous conditions the one who likes Blue is not an immediate neighbour of the one who likes Red. S is not an immediate neighbour of I, who is neither an immediate neighbour of the one who likes Pink nor Green. K does not likes Green. Final arrangement is as follows:

Workspace



Direction: Study the following information carefully to answer the questions.

Eight friends, J, K, L, M, N, O, S and I are sitting around a square table each of them faces the centre. Four of them sit at the centre of the square and the other four sit on the sides of the corner. Each of them likes different Colours viz Red, Brown, Blue, Yellow, Purple, Green, Pink and Black, but not necessarily in the same order. I, sits one corner side of a square and likes Red Colour. K sits third to the right of I. M sits third to the right of K and likes Purple Colour. O sits immediate left of M and likes Yellow Colour. N and J are immediate neighbours to each other and likes Blue and Brown Colours respectively. The one who likes Blue is not an immediate neighbour of the one who likes Red. S is not an immediate neighbour of I, who is neither an immediate neighbour of the one who likes Pink nor Green. K does not like Green.

Refer the above for the Questions 14 to 13
14. Who sits third to the left of the one who likes Pink Colour?




SHOW ANSWER
Correct Ans:I
Explanation:
I sits third to the left of the one who likes Pink Colour. So answer is (a).

Solution:

As per the given information the sitting arrangement would be as follows:
First mention confirm conditions:
I, sits at one corner side of a square and likes Red Colour.
K sits third to the right of I.
M sits third to the right of K and likes Purple Colour.
O sits immediate left of M and likes Yellow Colour.
N and J are immediate neighbours to each other and likes Blue and Brown Colours respectively.

Now, fill the ambiguous conditions the one who likes Blue is not an immediate neighbour of the one who likes Red. S is not an immediate neighbour of I, who is neither an immediate neighbour of the one who likes Pink nor Green. K does not likes Green. Final arrangement is as follows:

Workspace



Direction: Study the following information carefully to answer the questions.

Eight friends, J, K, L, M, N, O, S and I are sitting around a square table each of them faces the centre. Four of them sit at the centre of the square and the other four sit on the sides of the corner. Each of them likes different Colours viz Red, Brown, Blue, Yellow, Purple, Green, Pink and Black, but not necessarily in the same order. I, sits one corner side of a square and likes Red Colour. K sits third to the right of I. M sits third to the right of K and likes Purple Colour. O sits immediate left of M and likes Yellow Colour. N and J are immediate neighbours to each other and likes Blue and Brown Colours respectively. The one who likes Blue is not an immediate neighbour of the one who likes Red. S is not an immediate neighbour of I, who is neither an immediate neighbour of the one who likes Pink nor Green. K does not like Green.

Refer the above for the Questions 15 to 14
15. Who likes Black Colour?




SHOW ANSWER
Correct Ans:L
Explanation:
L likes Black Colour. So answer is (c).

Solution:

As per the given information the sitting arrangement would be as follows:
First mention confirm conditions:
I, sits at one corner side of a square and likes Red Colour.
K sits third to the right of I.
M sits third to the right of K and likes Purple Colour.
O sits immediate left of M and likes Yellow Colour.
N and J are immediate neighbours to each other and likes Blue and Brown Colours respectively.

Now, fill the ambiguous conditions the one who likes Blue is not an immediate neighbour of the one who likes Red. S is not an immediate neighbour of I, who is neither an immediate neighbour of the one who likes Pink nor Green. K does not likes Green. Final arrangement is as follows:

Workspace



Directions: Study the following information carefully and answer the questions given below it.

Fourteen person namely – B, C, D, E, F, G, H, I, J, K, L, M, N and O are sitting in two concentric rectangular table. Six person sits in the inner table while eight person sits in the outer table as shown in the below figure.



O sits second left of M. B sits at one of the corner of the table three places away from I. N sits adjacent to E, who doesn’t sits facing J. L neither sits adjacent to O nor sits at adjacent to G. If C and K interchange its position then C sits facing H. I sits immediate north-east of O. G sits immediate south-west of E and sits three places right of D. Both M and G sits in the different table. Person immediate left of N sits facing K. H sits in the same line of sight of F, who doesn’t sits adjacent to B.

Refer the above for the Questions 16 to 15
16. What is the position of L with respect to B?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Fourth to right
Explanation:
Reference:
Fourteen person namely – B, C, D, E, F, G, H, I, J, K, L, M, N and O are sitting in two concentric rectangular table.

1. B sits at one of the corner of the table three places away from I.
2. I sits immediate north-east of O.
3. O sits second left of M.
4. G sits immediate south-west of E and sits three places right of D.
5. Both M and G sits in the different table.
Here we get 4 possible cases



6. N sits adjacent to E, who doesn’t sits facing J.
7. Person immediate left of N sits facing K.
Here, case (1) & case (3) are not valid.
8. If C and K interchange its position then C sits facing H.
9. H sits in the same line of sight of F, who doesn’t sits adjacent to B.
Here, case (4) is not valid.
10. L neither sits adjacent to O nor sits at adjacent to G.
Since, J and E doesn’t sits facing each other.



Hence, L is fourth to right B.
Workspace



Directions: Study the following information carefully and answer the questions given below it.

Fourteen person namely – B, C, D, E, F, G, H, I, J, K, L, M, N and O are sitting in two concentric rectangular table. Six person sits in the inner table while eight person sits in the outer table as shown in the below figure.



O sits second left of M. B sits at one of the corner of the table three places away from I. N sits adjacent to E, who doesn’t sits facing J. L neither sits adjacent to O nor sits at adjacent to G. If C and K interchange its position then C sits facing H. I sits immediate north-east of O. G sits immediate south-west of E and sits three places right of D. Both M and G sits in the different table. Person immediate left of N sits facing K. H sits in the same line of sight of F, who doesn’t sits adjacent to B.

Refer the above for the Questions 17 to 16
17. Which of the following combination is odd out of five?




SHOW ANSWER
Correct Ans:NCM
Explanation:
Reference:
Fourteen person namely – B, C, D, E, F, G, H, I, J, K, L, M, N and O are sitting in two concentric rectangular table.

1. B sits at one of the corner of the table three places away from I.
2. I sits immediate north-east of O.
3. O sits second left of M.
4. G sits immediate south-west of E and sits three places right of D.
5. Both M and G sits in the different table.
Here we get 4 possible cases



6. N sits adjacent to E, who doesn’t sits facing J.
7. Person immediate left of N sits facing K.
Here, case (1) & case (3) are not valid.
8. If C and K interchange its position then C sits facing H.
9. H sits in the same line of sight of F, who doesn’t sits adjacent to B.
Here, case (4) is not valid.
10. L neither sits adjacent to O nor sits at adjacent to G.
Since, J and E doesn’t sits facing each other.



Hence, in all the four combination 2nd person sits three places away from 1st person and 3rd person sits immediate right of 2nd person.
Thus, NCM doesn’t follows the same rule.
Workspace



Directions: Study the following information carefully and answer the questions given below it.

Fourteen person namely – B, C, D, E, F, G, H, I, J, K, L, M, N and O are sitting in two concentric rectangular table. Six person sits in the inner table while eight person sits in the outer table as shown in the below figure.



O sits second left of M. B sits at one of the corner of the table three places away from I. N sits adjacent to E, who doesn’t sits facing J. L neither sits adjacent to O nor sits at adjacent to G. If C and K interchange its position then C sits facing H. I sits immediate north-east of O. G sits immediate south-west of E and sits three places right of D. Both M and G sits in the different table. Person immediate left of N sits facing K. H sits in the same line of sight of F, who doesn’t sits adjacent to B.

Refer the above for the Questions 18 to 17
18. Which of the following statement is true?




SHOW ANSWER
Correct Ans:All the above given statements are not true.
Explanation:
Reference:
Fourteen person namely – B, C, D, E, F, G, H, I, J, K, L, M, N and O are sitting in two concentric rectangular table.

1. B sits at one of the corner of the table three places away from I.
2. I sits immediate north-east of O.
3. O sits second left of M.
4. G sits immediate south-west of E and sits three places right of D.
5. Both M and G sits in the different table.
Here we get 4 possible cases



6. N sits adjacent to E, who doesn’t sits facing J.
7. Person immediate left of N sits facing K.
Here, case (1) & case (3) are not valid.
8. If C and K interchange its position then C sits facing H.
9. H sits in the same line of sight of F, who doesn’t sits adjacent to B.
Here, case (4) is not valid.
10. L neither sits adjacent to O nor sits at adjacent to G.
Since, J and E doesn’t sits facing each other.



Hence, all the given statements are not true.
Workspace



Directions: Study the following information carefully and answer the questions given below it.

Fourteen person namely – B, C, D, E, F, G, H, I, J, K, L, M, N and O are sitting in two concentric rectangular table. Six person sits in the inner table while eight person sits in the outer table as shown in the below figure.



O sits second left of M. B sits at one of the corner of the table three places away from I. N sits adjacent to E, who doesn’t sits facing J. L neither sits adjacent to O nor sits at adjacent to G. If C and K interchange its position then C sits facing H. I sits immediate north-east of O. G sits immediate south-west of E and sits three places right of D. Both M and G sits in the different table. Person immediate left of N sits facing K. H sits in the same line of sight of F, who doesn’t sits adjacent to B.

Refer the above for the Questions 19 to 18
19. Which of the following combination of persons sits facing away from center?




SHOW ANSWER
Correct Ans:IMHG
Explanation:
Reference:
Fourteen person namely – B, C, D, E, F, G, H, I, J, K, L, M, N and O are sitting in two concentric rectangular table.

1. B sits at one of the corner of the table three places away from I.
2. I sits immediate north-east of O.
3. O sits second left of M.
4. G sits immediate south-west of E and sits three places right of D.
5. Both M and G sits in the different table.
Here we get 4 possible cases



6. N sits adjacent to E, who doesn’t sits facing J.
7. Person immediate left of N sits facing K.
Here, case (1) & case (3) are not valid.
8. If C and K interchange its position then C sits facing H.
9. H sits in the same line of sight of F, who doesn’t sits adjacent to B.
Here, case (4) is not valid.
10. L neither sits adjacent to O nor sits at adjacent to G.
Since, J and E doesn’t sits facing each other.



Hence, IMHG sits facing away from center.
Workspace



Directions: Study the following information carefully and answer the questions given below it.

Fourteen person namely – B, C, D, E, F, G, H, I, J, K, L, M, N and O are sitting in two concentric rectangular table. Six person sits in the inner table while eight person sits in the outer table as shown in the below figure.



O sits second left of M. B sits at one of the corner of the table three places away from I. N sits adjacent to E, who doesn’t sits facing J. L neither sits adjacent to O nor sits at adjacent to G. If C and K interchange its position then C sits facing H. I sits immediate north-east of O. G sits immediate south-west of E and sits three places right of D. Both M and G sits in the different table. Person immediate left of N sits facing K. H sits in the same line of sight of F, who doesn’t sits adjacent to B.

Refer the above for the Questions 20 to 19
20. What is the position of C with respect to F?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Immediate north-west
Explanation:
Reference:
Fourteen person namely – B, C, D, E, F, G, H, I, J, K, L, M, N and O are sitting in two concentric rectangular table.

1. B sits at one of the corner of the table three places away from I.
2. I sits immediate north-east of O.
3. O sits second left of M.
4. G sits immediate south-west of E and sits three places right of D.
5. Both M and G sits in the different table.
Here we get 4 possible cases



6. N sits adjacent to E, who doesn’t sits facing J.
7. Person immediate left of N sits facing K.
Here, case (1) & case (3) are not valid.
8. If C and K interchange its position then C sits facing H.
9. H sits in the same line of sight of F, who doesn’t sits adjacent to B.
Here, case (4) is not valid.
10. L neither sits adjacent to O nor sits at adjacent to G.
Since, J and E doesn’t sits facing each other.



Hence, C sits immediate north-west of F.
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Arrangement(Seating / Rank) questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Arrangement(Seating / Rank) @ Fresherslive

This page provides important questions on Arrangement(Seating / Rank) along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Arrangement(Seating / Rank) questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Arrangement(Seating / Rank) Online tests. Arrangement(Seating / Rank) Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Arrangement(Seating / Rank) Test questions Online @ Fresherslive?

Arrangement(Seating / Rank) questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Arrangement(Seating / Rank) may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Arrangement(Seating / Rank) questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Arrangement(Seating / Rank) questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Arrangement(Seating / Rank) in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Arrangement(Seating / Rank) Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Arrangement(Seating / Rank) test or get stuck on any particular question, our Arrangement(Seating / Rank) test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Arrangement(Seating / Rank), exercise these advanced Arrangement(Seating / Rank) questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Arrangement(Seating / Rank) Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language
FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2022 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status