Approximations Questions and Answers updated daily – Aptitude



583 Approximations Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Aptitude Approximations online test. Approximations Questions with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Approximations Questions

1. Find the approximate value
6832 / 58 * ? - 1624.64 = 1064.28 



SHOW ANSWER
Correct Ans:23
Explanation:
Given
To solve the expression
6832 / 58 * ? - 1624.64 = 1064.28
=> (6832 / 58) * X = 1064.28 + 1624.64
=> (6832 / 58) * X = 2688.92
=> (6832 / 58) * X = 2689
=> X = 2689 * 58 / 6832
=> X = 22.82
=> X = 23 approximately


2. Find the approximate value
56% of 958 + 67% of 1008 = ? % of 2000



SHOW ANSWER
Correct Ans:60.59
Explanation:
Given
To solve the expression
56% of 958 + 67% of 1008 = ? % of 2000
=> ( 56 / 100 ) * 958 + ( 67 / 100) * 1008 = ( x / 100) * (2000)
=> ( 0.56) * ( 958) + (0.67 ) * (1008) = 20 X
=> 536.48 + 675.36 = 20 X
=> 1211.84 = 20 X
=> x = 1211.84 / 20
=> x = 60.59


3. Can you find the approximate value for the below equation
 
190.99 / 201.99 * 188.01 - 195.01 + 184.01



SHOW ANSWER
Correct Ans:167
Explanation:
Given Question is 190.99 / 201.99 * 188.01 - 195.01 + 184.01
when we apply BODMAS RULE and round it off, we get => ( 191 / 202 ) * 188 - 195 + 184 = 1*188-195+184 = 167


4. Can you find the approximate value for the below equation 

188.99 / 196.01 * 186.99 + 191.01 - 182.99



SHOW ANSWER
Correct Ans:188
Explanation:
Given Question is 188.99 / 196.01 * 186.99 + 191.01 - 182.99
when we apply BODMAS RULE and round it off, we get => ( 189 / 196 ) * 187 + 191 - 183 = 1*187+191-183 = 188


5. Can you find the approximate value for the below equation

187.01 * 207.01 / 193.99 - 204.99 + 195.01



SHOW ANSWER
Correct Ans:190
Explanation:
Given Question is 187.01 * 207.01 / 193.99 - 204.99 + 195.01
when we apply BODMAS RULE and round it off, we get => 187 * ( 207 / 194 ) - 205 + 195 = 187 * 1- 205 + 195 = 190


6. Can you find the approximate value for the below equation

185.99 * 202.99 / 191.01 + 200.01 - 193.99



SHOW ANSWER
Correct Ans:204
Explanation:
Given Question is 185.99 * 202.99 / 191.01 + 200.01 - 193.99
when we apply BODMAS RULE and round it off, we get => 186 * ( 203 / 191 ) + 200 - 194 = 186 * 1+ 200 - 194 = 204


7. Can you find the approximate value for the below equation

200.99 * 197.99 - 189.99 / 196.01 + 191.01



SHOW ANSWER
Correct Ans:39984
Explanation:
Given Question is 200.99 * 197.99 - 189.99 / 196.01 + 191.01
when we apply BODMAS RULE and round it off, we get => 201 * 198 - ( 190/ 196 ) + 191 = 201 * 198 - 1+ 191 = 39984


8. Can you find the approximate value for the below equation

196.01 * 192.01 - 187.99 + 192.99 / 189.01



SHOW ANSWER
Correct Ans:37449
Explanation:
Given Question is 196.01 * 192.01 - 187.99 + 192.99 / 189.01
when we apply BODMAS RULE and round it off, we get => 196 * 192 - 188+ ( 193/ 189 ) = 196 * 192 - 188+ 1 = 37449


9. Can you find the approximate value for the below equation

182.99 * 187.99 + 185.01 / 188.01 - 187.99



SHOW ANSWER
Correct Ans:34213
Explanation:
Given Question is 182.99 * 187.99 + 185.01 / 188.01 - 187.99
when we apply BODMAS RULE and round it off, we get => 183 * 188 + ( 185/ 188 ) - 188 = 183 * 188 + 1- 188 = 34213


10. Can you find the approximate value for the below equation

181.99 * 182.01 + 183.99 - 184.01 / 185.99



SHOW ANSWER
Correct Ans:33307
Explanation:
Given Question is 181.99 * 182.01 + 183.99 - 184.01 / 185.99
when we apply BODMAS RULE and round it off, we get => 182 * 182 + 184- ( 184/ 186 ) = 182 * 182 + 184- 1 = 33307


11. Can you find the approximate value for the below equation

198.99 - 219.99 / 191.01 * 200.99 + 183.01



SHOW ANSWER
Correct Ans:151
Explanation:
Given Question is 198.99 - 219.99 / 191.01 * 200.99 + 183.01
when we apply BODMAS RULE and round it off, we get => 199 - ( 220 / 191 ) * 201 + 183 = 199 - 1* 201 + 183 = 151


12. Can you find the approximate value for the below equation

202.01 - 214.99 / 189.01 + 196.99 * 181.99



SHOW ANSWER
Correct Ans:36051
Explanation:
Given Question is 202.01 - 214.99 / 189.01 + 196.99 * 181.99
when we apply BODMAS RULE and round it off, we get => 202 - ( 215 / 189 ) + 197 * 182 = 202 - 1+ 197 * 182 = 36051


13. Can you find the approximate value for the below equation

196.99 - 209.01 * 187.99 / 192.01 + 179.01



SHOW ANSWER
Correct Ans:171
Explanation:
Given Question is 196.99 - 209.01 * 187.99 / 192.01 + 179.01
when we apply BODMAS RULE and round it off, we get => 197 - 209 * ( 188/ 192 ) + 179 = 197 - 209 * 1+ 179 = 171


14. Can you find the approximate value for the below equation

193.01 - 204.99 * 185.01 + 188.99 / 177.99



SHOW ANSWER
Correct Ans:-37731
Explanation:
Given Question is 193.01 - 204.99 * 185.01 + 188.99 / 177.99
when we apply BODMAS RULE and round it off, we get => 193 - 205 * 185+ ( 189/ 178 ) = 193 - 205 * 185+ 1 = -37731


15. Can you find the approximate value for the below equation

194.99 - 199.01 + 183.99 / 184.01 * 175.99



SHOW ANSWER
Correct Ans:172
Explanation:
Given Question is 194.99 - 199.01 + 183.99 / 184.01 * 175.99
when we apply BODMAS RULE and round it off, we get => 195 - 199 + ( 184/ 184 ) * 176 = 195 - 199 + 1* 176 = 172


16. Can you find the approximate value for the below equation

188.01 - 176.99 + 181.01 * 180.99 / 173.01



SHOW ANSWER
Correct Ans:200
Explanation:
Given Question is 188.01 - 176.99 + 181.01 * 180.99 / 173.01
when we apply BODMAS RULE and round it off, we get => 188 - 177 + 181* ( 181/ 173 ) = 188 - 177 + 181* 1 = 200


17. Can you find the approximate value for the below equation

181.01 + 171.99 / 177.01 - 182.99 * 186.01



SHOW ANSWER
Correct Ans:-33856
Explanation:
Given Question is 181.01 + 171.99 / 177.01 - 182.99 * 186.01
when we apply BODMAS RULE and round it off, we get => 181 + ( 172 / 177 ) - 183 * 186 = 181 + 1- 183 * 186 = -33856


18. Can you find the approximate value for the below equation

183.99 + 175.01 / 179.99 * 177.01 - 174.99



SHOW ANSWER
Correct Ans:181
Explanation:
Given Question is 183.99 + 175.01 / 179.99 * 177.01 - 174.99
when we apply BODMAS RULE and round it off, we get => 184 + ( 175 / 180 ) * 177 - 175 = 184 + 1* 177 - 175 = 181


19. Can you find the approximate value for the below equation

176.01 + 178.99 * 181.01 / 184.01 - 190.99



SHOW ANSWER
Correct Ans:161
Explanation:
Given Question is 176.01 + 178.99 * 181.01 / 184.01 - 190.99
when we apply BODMAS RULE and round it off, we get => 176 + 179 * ( 181/ 184 ) - 191 = 176 + 179 * 1- 191 = 161


20. Can you find the approximate value for the below equation

172.99 + 176.01 * 173.99 - 180.01 / 182.01



SHOW ANSWER
Correct Ans:30796
Explanation:
Given Question is 172.99 + 176.01 * 173.99 - 180.01 / 182.01
when we apply BODMAS RULE and round it off, we get => 173 + 176 * 174- ( 180/ 182 ) = 173 + 176 * 174- 1 = 30796





Are you seeking for good platform for practicing Approximations questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Approximations @ Fresherslive

This page provides important questions on Approximations along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Approximations questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Approximations Online tests. Approximations Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Approximations Test questions Online @ Fresherslive?

Approximations questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.

Practice in advance of similar questions on Approximations may improve your performance in the real Exams and Interview.

Time Management for answering the Approximations questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.

Through Fresherslive Approximations questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Approximations in short time and also in short cut method.

Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Approximations Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Approximations test or get stuck on any particular question, our Approximations test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Approximations, exercise these advanced Approximations questions with answers.

You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Approximations Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2018 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.