Animals: Solved 50 Animals Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Logical Reasoning Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Animals Questions

1. Which animal defines fertility




SHOW ANSWER
Correct Ans:Bull
Explanation:


2. The camel's hump is composed of ________ tissue




SHOW ANSWER
Correct Ans:Adipose
Explanation:


3. Which animal take breathes through skin




SHOW ANSWER
Correct Ans:Frog
Explanation:


Fresherslive Current Affairs
4. Which Animal Has the longest tail




SHOW ANSWER
Correct Ans:Giraffe
Explanation:


5. Which one is the largest chamber of stomach a ruminant animal




SHOW ANSWER
Correct Ans:Rumen
Explanation:


Fresherslive Current Affairs
6. Ethiopia and Netherlands national animal of what




SHOW ANSWER
Correct Ans:Lion
Explanation:


7. Which animal Defines strength




SHOW ANSWER
Correct Ans:Elephant
Explanation:


8. How many chambers does a cow's stomach have




SHOW ANSWER
Correct Ans:Four
Explanation:


9. Which animal is the state animal of West Bengal




SHOW ANSWER
Correct Ans:Fishing cat
Explanation:


10. Which Animal Defines faithfulness




SHOW ANSWER
Correct Ans:Dog
Explanation:


11. Which one is the largest carnivorous animal in the world




SHOW ANSWER
Correct Ans:Southern elephant seal
Explanation:


Fresherslive Current Affairs
12. Fennec fox or Desert fox is found in




SHOW ANSWER
Correct Ans:Sahara Desert
Explanation:


13. Which is the state animal of Kerala




SHOW ANSWER
Correct Ans:Elephant
Explanation:


14. Which one is the smallest in size of all living tiger subspecies




SHOW ANSWER
Correct Ans:Sumatran tiger
Explanation:


15. Which among the following is the largest tiger reserve in India




SHOW ANSWER
Correct Ans:Nagarjuna Srisailam Sanctuary
Explanation:


16. Which was the first animal to go into space




SHOW ANSWER
Correct Ans:Monkey
Explanation:


17. Which animal has the longest tusks




SHOW ANSWER
Correct Ans:Elephants
Explanation:


18. Which animal has the longest life span




SHOW ANSWER
Correct Ans:Whale
Explanation:


19. Which animal has teeth in its stomach




SHOW ANSWER
Correct Ans:Lobster
Explanation:


20. Which animal is the State animal of Tamil Nadu




SHOW ANSWER
Correct Ans:Nilgiri Tahr
Explanation:





Are you seeking for good platform for practicing Animals questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Animals @ Fresherslive

This page provides important questions on Animals along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Animals questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Animals Online tests. Animals Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Animals Test questions Online @ Fresherslive?

Animals questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.

Practice in advance of similar questions on Animals may improve your performance in the real Exams and Interview.

Time Management for answering the Animals questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.

Through Fresherslive Animals questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Animals in short time and also in short cut method.

Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Animals Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Animals test or get stuck on any particular question, our Animals test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Animals, exercise these advanced Animals questions with answers.

You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Animals Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.




SSC CHSL Tier-I - Advanced
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
2200
Buy Now


SBI Clerk 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RRB NTPC 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


LIC ADO PRELIMS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


DRDO- TECHNICIAN A - TIER I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


ONGC Executive E1 Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.400
Buy Now


IBPS RRB Officer Scale I PRELIMS
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SOUTH INDIAN BANK CLERK 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS RRB Office Assistant Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS PO PRELIMS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


One Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 99
500
Buy Now


SSC MTS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Six Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 199
1200
Buy Now


SSC Selection Posts Phase VII Matriculation Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RBI Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


NABARD Development Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


LIC Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SBI Apprentice
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


FCI Manager Phase 1
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RBI Grade B Phase I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SSC CPO Phase I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS SO Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RRB ALP Stage II
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


NIACL AO Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS Clerk Mains
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now



×

Get Unlimited Mock Tests


Unlock all 200+ Mock Tests series


12 Month Pass
Rs. 399
for 365 days

6 Month Pass
Rs. 199
for 180 days

One Month Pass
Rs. 99
for 30 Days



***Crack All Banking | Railways | SSC | Insurance | More Govt Exams***


FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2020 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.