Analogy Questions and Answers updated daily – Logical Reasoning

Analogy Questions: Solved 2117 Analogy Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Logical Reasoning Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Analogy Questions

In each of the following questions find out the alternative which will replace the question mark.

Refer the above for the Questions 121 to 139
121. Veto : Extra :: Inexorable : ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Kind
Explanation:
By Analyzing the left side, we can conclude that Extra is the Antonym of Veto
By using the same logic, we can conclude that Kind is the Antonym for Inexorable.
Workspace



122. Perennial : Ceasing :: Affliction : ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Advantage
Explanation:
By Analyzing the left side, we can conclude that Ceasing is the Antonym of Perennial
By using the same logic, we can conclude that Advantage is the Antonym for Affliction.
Workspace



123. Impotent : Able :: Pillage : ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Give
Explanation:
By Analyzing the left side, we can conclude that Able is the Antonym of Impotent
By using the same logic, we can conclude that Give is the Antonym for Pillage.
Workspace



124. Rigid : Broken :: Abase : ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Extend
Explanation:
By Analyzing the left side, we can conclude that Broken is the Antonym of Rigid
By using the same logic, we can conclude that Extend is the Antonym for Abase.
Workspace



125. Rebellion : Accept :: Captious : ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Encouraging
Explanation:
By Analyzing the left side, we can conclude that Accept is the Antonym of Rebellion
By using the same logic, we can conclude that Encouraging is the Antonym for Captious.
Workspace



126. Taboo : Allowed :: Inexorable : ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Kind
Explanation:
By Analyzing the left side, we can conclude that Allowed is the Antonym of Taboo
By using the same logic, we can conclude that Kind is the Antonym for Inexorable.
Workspace



127. Base : Aristocratic :: Exquisite : ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Careless
Explanation:
By Analyzing the left side, we can conclude that Aristocratic is the Antonym of Base
By using the same logic, we can conclude that Careless is the Antonym for Exquisite.
Workspace



128. Scorching : Cool :: Pious : ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Bad
Explanation:
By Analyzing the left side, we can conclude that Cool is the Antonym of Scorching
By using the same logic, we can conclude that Bad is the Antonym for Pious.
Workspace



129. Acclaim : Blame :: Zenith : ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Base
Explanation:
By Analyzing the left side, we can conclude that Blame is the Antonym of Acclaim
By using the same logic, we can conclude that Base is the Antonym for Zenith.
Workspace



130. Assiduous : Indifferent :: Behaviour : ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Idleness
Explanation:
By Analyzing the left side, we can conclude that Indifferent is the Antonym of Assiduous
By using the same logic, we can conclude that Idleness is the Antonym for Behaviour.
Workspace



131. Cherish : Condemn :: Intimate : ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Unfriendly
Explanation:
By Analyzing the left side, we can conclude that Condemn is the Antonym of Cherish
By using the same logic, we can conclude that Unfriendly is the Antonym for Intimate.
Workspace



132. Weary : Animated :: Magnificent : ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Ordinary
Explanation:
By Analyzing the left side, we can conclude that Animated is the Antonym of Weary
By using the same logic, we can conclude that Ordinary is the Antonym for Magnificient.
Workspace



133. Taboo : Allowed :: Melancholy : ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Bright
Explanation:
By Analyzing the left side, we can conclude that Allowed is the Antonym of Taboo
By using the same logic, we can conclude that Bright is the Antonym for Melancholy.
Workspace



134. Cross : Animated :: Sane : ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Foolish
Explanation:
By Analyzing the left side, we can conclude that Animated is the Antonym of Cross
By using the same logic, we can conclude that Foolish is the Antonym for Sane.
Workspace



135. Ingenious : Fraud :: Cruelty : ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Mercy
Explanation:
By Analyzing the left side, we can conclude that Fraud is the Antonym of Ingenuous
By using the same logic, we can conclude that Mercy is the Antonym for Cruelty.
Workspace



136. Bizarre : Common :: Emulate : ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Neglect
Explanation:
By Analyzing the left side, we can conclude that Common is the Antonym of Bizarre
By using the same logic, we can conclude that Neglect is the Antonym for Emulate.
Workspace



137. Cherish : Condemn :: Humility : ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Pride
Explanation:
By Analyzing the left side, we can conclude that Condemn is the Antonym of Cherish
By using the same logic, we can conclude that Pride is the Antonym for Humility.
Workspace



138. Confess : Conceal :: Hamper : ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Advance
Explanation:
By Analyzing the left side, we can conclude that Conceal is the Antonym of Confess
By using the same logic, we can conclude that Advance is the Antonym for Hamper.
Workspace



139. Exculpate : Blame :: Acme : ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Starting
Explanation:
By Analyzing the left side, we can conclude that Blame is the Antonym of Exculpate
By using the same logic, we can conclude that Starting is the Antonym for Acme.
Workspace



In each of the following questions find out the alternative which will replace the question mark.

Refer the above for the Questions 140 to 158
140. Exacerbate : Aid :: Penalize : ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Aid
Explanation:
By Analyzing the left side, we can conclude that Aid is the Antonym of Exacerbate
By using the same logic, we can conclude that Aid is the Antonym for Penalize.
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Analogy questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Analogy @ Fresherslive

This page provides important questions on Analogy along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Analogy questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Analogy Online tests. Analogy Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Analogy Test questions Online @ Fresherslive?

Analogy questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Analogy may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Analogy questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Analogy questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Analogy in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Analogy Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Analogy test or get stuck on any particular question, our Analogy test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Analogy, exercise these advanced Analogy questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Analogy Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language
FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status