Analogy Questions and Answers updated daily – Logical Reasoning

Analogy Questions: Solved 2117 Analogy Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Logical Reasoning Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Analogy Questions

In each of the following questions find out the alternative which will replace the question mark.

Refer the above for the Questions 101 to 120
101. Cherish : Condemn :: Zenith : ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Base
Explanation:
By Analyzing the left side, we can conclude that Condemn is the Antonym of Cherish
By using the same logic, we can conclude that Base is the Antonym for Zenith.
Workspace



102. Detest : Admire :: Notorious : ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Moral
Explanation:
By Analyzing the left side, we can conclude that Admire is the Antonym of Detest
By using the same logic, we can conclude that Moral is the Antonym for Notorious.
Workspace



103. Picturesque : Dreary :: Apprehend : ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Liberate
Explanation:
By Analyzing the left side, we can conclude that Dreary is the Antonym of Picturesque
By using the same logic, we can conclude that Liberate is the Antonym for Apprehend.
Workspace



104. Exigency : Advantage :: Mean : ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Kind
Explanation:
By Analyzing the left side, we can conclude that Advantage is the Antonym of Exigency
By using the same logic, we can conclude that Kind is the Antonym for Mean.
Workspace



105. Astonish : Clear up :: Notorious : ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Moral
Explanation:
By Analyzing the left side, we can conclude that Clear up is the Antonym of Astonish
By using the same logic, we can conclude that Moral is the Antonym for Notorious.
Workspace



106. Decay : Development :: Aphorism : ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Neglect
Explanation:
By Analyzing the left side, we can conclude that Development is the Antonym of Decay
By using the same logic, we can conclude that Neglect is the Antonym for Aphorism.
Workspace



107. Adversity : Advantage :: Abstain : ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Continue
Explanation:
By Analyzing the left side, we can conclude that Advantage is the Antonym of Adversity
By using the same logic, we can conclude that Continue is the Antonym for Abstain.
Workspace



108. Obtrude : Disorder :: Abscond : ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Appear
Explanation:
By Analyzing the left side, we can conclude that Disorder is the Antonym of Obtrude
By using the same logic, we can conclude that Appear is the Antonym for Abscond.
Workspace



109. Appraise : Ignore :: Exterminate : ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Create
Explanation:
By Analyzing the left side, we can conclude that Ignore is the Antonym of Appraise
By using the same logic, we can conclude that Create is the Antonym for Exterminate.
Workspace



110. Vehemence : Calm :: Quest : ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Retreat
Explanation:
By Analyzing the left side, we can conclude that Calm is the Antonym of Vehemence
By using the same logic, we can conclude that Retreat is the Antonym for Quest.
Workspace



111. Penalize : Aid :: Morbid : ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Cheerful
Explanation:
By Analyzing the left side, we can conclude that Aid is the Antonym of Penalize
By using the same logic, we can conclude that Cheerful is the Antonym for Morbid.
Workspace



112. Absurd : Logical :: Imminent : ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Avoidable
Explanation:
By Analyzing the left side, we can conclude that Logical is the Antonym of Absurd
By using the same logic, we can conclude that Avoidable is the Antonym for Imminent.
Workspace



113. Vilify : Laud :: Quest : ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Retreat
Explanation:
By Analyzing the left side, we can conclude that Laud is the Antonym of Vilify
By using the same logic, we can conclude that Retreat is the Antonym for Quest.
Workspace



114. Scorching : Cool :: Exculpate : ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Blame
Explanation:
By Analyzing the left side, we can conclude that Cool is the Antonym of Scorching
By using the same logic, we can conclude that Blame is the Antonym for Exculpate.
Workspace



115. Cross : Animated :: Abstinence : ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Drunkenness
Explanation:
By Analyzing the left side, we can conclude that Animated is the Antonym of Cross
By using the same logic, we can conclude that Drunkenness is the Antonym for Abstinence.
Workspace



116. Abdicate : Continue :: Crafty : ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Foolish
Explanation:
By Analyzing the left side, we can conclude that Continue is the Antonym of Abdicate
By using the same logic, we can conclude that Foolish is the Antonym for Crafty.
Workspace



117. Blessing : Criticism :: Patronize : ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Hurt
Explanation:
By Analyzing the left side, we can conclude that Criticism is the Antonym of Blessing
By using the same logic, we can conclude that Hurt is the Antonym for Patronize.
Workspace



118. Prerogative : Compulsion :: Spry : ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Dull
Explanation:
By Analyzing the left side, we can conclude that Compulsion is the Antonym of Prerogative
By using the same logic, we can conclude that Dull is the Antonym for Spry.
Workspace



119. Bait : Discouragement :: Acclaim : ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Blame
Explanation:
By Analyzing the left side, we can conclude that Discouragement is the Antonym of Bait
By using the same logic, we can conclude that Blame is the Antonym for Acclaim.
Workspace



120. Philanthropist : Opponent :: Obliterate : ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Add
Explanation:
By Analyzing the left side, we can conclude that Opponent is the Antonym of Philanthropist
By using the same logic, we can conclude that Add is the Antonym for Obliterate.
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Analogy questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Analogy @ Fresherslive

This page provides important questions on Analogy along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Analogy questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Analogy Online tests. Analogy Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Analogy Test questions Online @ Fresherslive?

Analogy questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Analogy may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Analogy questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Analogy questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Analogy in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Analogy Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Analogy test or get stuck on any particular question, our Analogy test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Analogy, exercise these advanced Analogy questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Analogy Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language
FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status