Analogy Questions and Answers updated daily – Logical Reasoning



554 Analogy Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Logical Reasoning Analogy online test. Analogy Questions with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Analogy Questions

In each of the following questions find out the alternative which will replace the question mark.

Refer the above for the Questions 81 to 100
81. Lions : roar :: Hamsters : ?



SHOW ANSWER
Correct Ans:squeak
Explanation:
By Analyzing the given analogy, we can infer that in the left side an animal and the sound it makes is given i.e. roar is sound made by Lions
By Applying the same logic to the right side we can conclude that squeak is the sound made by Hamsters.


82. Elephants : trumpet :: Horses : ?



SHOW ANSWER
Correct Ans:neigh
Explanation:
By Analyzing the given analogy, we can infer that in the left side an animal and the sound it makes is given i.e. trumpet is sound made by Elephants
By Applying the same logic to the right side we can conclude that neigh is the sound made by Horses.


83. Cattle : moo :: Lambs : ?



SHOW ANSWER
Correct Ans:bleat
Explanation:
By Analyzing the given analogy, we can infer that in the left side an animal and the sound it makes is given i.e. moo is sound made by Cattle
By Applying the same logic to the right side we can conclude that bleat is the sound made by Lambs.


84. Foxes : simper :: Hamsters : ?



SHOW ANSWER
Correct Ans:squeak
Explanation:
By Analyzing the given analogy, we can infer that in the left side an animal and the sound it makes is given i.e. simper is sound made by Foxes
By Applying the same logic to the right side we can conclude that squeak is the sound made by Hamsters.


85. Chicks : cheep :: Dogs : ?



SHOW ANSWER
Correct Ans:bark
Explanation:
By Analyzing the given analogy, we can infer that in the left side an animal and the sound it makes is given i.e. cheep is sound made by Chicks
By Applying the same logic to the right side we can conclude that bark is the sound made by Dogs.


86. Chickens : cluck :: Kangaroos : ?



SHOW ANSWER
Correct Ans:chortle
Explanation:
By Analyzing the given analogy, we can infer that in the left side an animal and the sound it makes is given i.e. cluck is sound made by Chickens
By Applying the same logic to the right side we can conclude that chortle is the sound made by Kangaroos.


87. Bats : screech :: Flies : ?



SHOW ANSWER
Correct Ans:buzz
Explanation:
By Analyzing the given analogy, we can infer that in the left side an animal and the sound it makes is given i.e. screech is sound made by Bats
By Applying the same logic to the right side we can conclude that buzz is the sound made by Flies.


88. Donkeys : bray :: Geese : ?



SHOW ANSWER
Correct Ans:cackle
Explanation:
By Analyzing the given analogy, we can infer that in the left side an animal and the sound it makes is given i.e. bray is sound made by Donkeys
By Applying the same logic to the right side we can conclude that cackle is the sound made by Geese.


89. Hens : cluck :: Frogs : ?



SHOW ANSWER
Correct Ans:croak
Explanation:
By Analyzing the given analogy, we can infer that in the left side an animal and the sound it makes is given i.e. cluck is sound made by Hens
By Applying the same logic to the right side we can conclude that croak is the sound made by Frogs.


90. Rabbits : squeak :: Seals : ?



SHOW ANSWER
Correct Ans:bark
Explanation:
By Analyzing the given analogy, we can infer that in the left side an animal and the sound it makes is given i.e. squeak is sound made by Rabbits
By Applying the same logic to the right side we can conclude that bark is the sound made by Seals.


91. Bears : growl :: Birds : ?



SHOW ANSWER
Correct Ans:chirrup
Explanation:
By Analyzing the given analogy, we can infer that in the left side an animal and the sound it makes is given i.e. growl is sound made by Bears
By Applying the same logic to the right side we can conclude that chirrup is the sound made by Birds.


92. Hens : cluck :: Chicks : ?



SHOW ANSWER
Correct Ans:cheep
Explanation:
By Analyzing the given analogy, we can infer that in the left side an animal and the sound it makes is given i.e. cluck is sound made by Hens
By Applying the same logic to the right side we can conclude that cheep is the sound made by Chicks.


93. Horses : neigh :: Cats : ?



SHOW ANSWER
Correct Ans:meow
Explanation:
By Analyzing the given analogy, we can infer that in the left side an animal and the sound it makes is given i.e. neigh is sound made by Horses
By Applying the same logic to the right side we can conclude that meow is the sound made by Cats.


94. Eagles : scream :: Calves : ?



SHOW ANSWER
Correct Ans:bleat
Explanation:
By Analyzing the given analogy, we can infer that in the left side an animal and the sound it makes is given i.e. scream is sound made by Eagles
By Applying the same logic to the right side we can conclude that bleat is the sound made by Calves.


95. Hummingbirds : hum :: Vultures : ?



SHOW ANSWER
Correct Ans:scream
Explanation:
By Analyzing the given analogy, we can infer that in the left side an animal and the sound it makes is given i.e. hum is sound made by Hummingbirds
By Applying the same logic to the right side we can conclude that scream is the sound made by Vultures.


96. Lambs : bleat :: Koalas : ?



SHOW ANSWER
Correct Ans:wail
Explanation:
By Analyzing the given analogy, we can infer that in the left side an animal and the sound it makes is given i.e. bleat is sound made by Lambs
By Applying the same logic to the right side we can conclude that wail is the sound made by Koalas.


97. Turkeys : gobble :: Bats : ?



SHOW ANSWER
Correct Ans:screech
Explanation:
By Analyzing the given analogy, we can infer that in the left side an animal and the sound it makes is given i.e. gobble is sound made by Turkeys
By Applying the same logic to the right side we can conclude that screech is the sound made by Bats.


98. Larks : warble :: Eagles : ?



SHOW ANSWER
Correct Ans:scream
Explanation:
By Analyzing the given analogy, we can infer that in the left side an animal and the sound it makes is given i.e. warble is sound made by Larks
By Applying the same logic to the right side we can conclude that scream is the sound made by Eagles.


99. Vultures : scream :: Goats : ?



SHOW ANSWER
Correct Ans:bleat
Explanation:
By Analyzing the given analogy, we can infer that in the left side an animal and the sound it makes is given i.e. scream is sound made by Vultures
By Applying the same logic to the right side we can conclude that bleat is the sound made by Goats.


100. Lambs : bleat :: Grasshoppers : ?



SHOW ANSWER
Correct Ans:chirp
Explanation:
By Analyzing the given analogy, we can infer that in the left side an animal and the sound it makes is given i.e. bleat is sound made by Lambs
By Applying the same logic to the right side we can conclude that chirp is the sound made by Grasshoppers.



1...456...2728


Are you seeking for good platform for practicing Analogy questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Analogy @ Fresherslive

This page provides important questions on Analogy along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Analogy questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Analogy Online tests. Analogy Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Analogy Test questions Online @ Fresherslive?

Analogy questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.

Practice in advance of similar questions on Analogy may improve your performance in the real Exams and Interview.

Time Management for answering the Analogy questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.

Through Fresherslive Analogy questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Analogy in short time and also in short cut method.

Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Analogy Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Analogy test or get stuck on any particular question, our Analogy test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Analogy, exercise these advanced Analogy questions with answers.

You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Analogy Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2018 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.