Analogy Questions and Answers updated daily – Logical Reasoning



730 Analogy Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Logical Reasoning Analogy online test. Analogy Questions with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Analogy Questions

In each of the following questions find out the alternative which will replace the question mark.

Refer the above for the Questions 441 to 460
441. Find the missing Number -> 3 : 28 :: 20: ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:8001
Explanation:
By analyzing the numbers we can find that in the first part, first number is cubed and added with 1 to get the second number i.e. 3^3 + 1 = 28
By following the same approach for the next number we get 20^3 + 1 = 8000 + 1 = 8001


442. Find the missing Number -> 2 : 9 :: 15: ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:3376
Explanation:
By analyzing the numbers we can find that in the first part, first number is cubed and added with 1 to get the second number i.e. 2^3 + 1 = 9
By following the same approach for the next number we get 15^3 + 1 = 3375 + 1 = 3376


443. Find the missing Number -> 99 : 199 :: 75: ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:151
Explanation:
By analyzing the numbers we can find that in the first part, first number is doubled and added with 1 to get the second number i.e. 99 * 2 + 1 = 199
By following the same approach for the next number we get 75 * 2 + 1 = 150 + 1 = 151


444. Find the missing Number -> 7 : 15 :: 42: ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:85
Explanation:
By analyzing the numbers we can find that in the first part, first number is doubled and added with 1 to get the second number i.e. 7 * 2 + 1 = 15
By following the same approach for the next number we get 42 * 2 + 1 = 84 + 1 = 85


445. Find the missing Number -> 64 : 129 :: 35: ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:71
Explanation:
By analyzing the numbers we can find that in the first part, first number is doubled and added with 1 to get the second number i.e. 64 * 2 + 1 = 129
By following the same approach for the next number we get 35 * 2 + 1 = 70 + 1 = 71


446. Find the missing Number -> 41 : 83 :: 170: ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:341
Explanation:
By analyzing the numbers we can find that in the first part, first number is doubled and added with 1 to get the second number i.e. 41 * 2 + 1 = 83
By following the same approach for the next number we get 170 * 2 + 1 = 340 + 1 = 341


447. Find the missing Number -> 36 : 73 :: 52: ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:105
Explanation:
By analyzing the numbers we can find that in the first part, first number is doubled and added with 1 to get the second number i.e. 36 * 2 + 1 = 73
By following the same approach for the next number we get 52 * 2 + 1 = 104 + 1 = 105


448. Find the missing Number -> 35 : 71 :: 121: ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:243
Explanation:
By analyzing the numbers we can find that in the first part, first number is doubled and added with 1 to get the second number i.e. 35 * 2 + 1 = 71
By following the same approach for the next number we get 121 * 2 + 1 = 242 + 1 = 243


449. Find the missing Number -> 47 : 95 :: 118: ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:237
Explanation:
By analyzing the numbers we can find that in the first part, first number is doubled and added with 1 to get the second number i.e. 47 * 2 + 1 = 95
By following the same approach for the next number we get 118 * 2 + 1 = 236 + 1 = 237


450. Find the missing Number -> 69 : 139 :: 137: ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:275
Explanation:
By analyzing the numbers we can find that in the first part, first number is doubled and added with 1 to get the second number i.e. 69 * 2 + 1 = 139
By following the same approach for the next number we get 137 * 2 + 1 = 274 + 1 = 275


451. Find the missing Number -> 93 : 187 :: 56: ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:113
Explanation:
By analyzing the numbers we can find that in the first part, first number is doubled and added with 1 to get the second number i.e. 93 * 2 + 1 = 187
By following the same approach for the next number we get 56 * 2 + 1 = 112 + 1 = 113


452. Find the missing Number -> 59 : 119 :: 73: ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:147
Explanation:
By analyzing the numbers we can find that in the first part, first number is doubled and added with 1 to get the second number i.e. 59 * 2 + 1 = 119
By following the same approach for the next number we get 73 * 2 + 1 = 146 + 1 = 147


453. Find the missing Number -> 70 : 141 :: 135: ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:271
Explanation:
By analyzing the numbers we can find that in the first part, first number is doubled and added with 1 to get the second number i.e. 70 * 2 + 1 = 141
By following the same approach for the next number we get 135 * 2 + 1 = 270 + 1 = 271


454. Find the missing Number -> 111 : 223 :: 103: ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:207
Explanation:
By analyzing the numbers we can find that in the first part, first number is doubled and added with 1 to get the second number i.e. 111 * 2 + 1 = 223
By following the same approach for the next number we get 103 * 2 + 1 = 206 + 1 = 207


455. Find the missing Number -> 100 : 201 :: 48: ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:97
Explanation:
By analyzing the numbers we can find that in the first part, first number is doubled and added with 1 to get the second number i.e. 100 * 2 + 1 = 201
By following the same approach for the next number we get 48 * 2 + 1 = 96 + 1 = 97


456. Find the missing Number -> 34 : 69 :: 141: ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:283
Explanation:
By analyzing the numbers we can find that in the first part, first number is doubled and added with 1 to get the second number i.e. 34 * 2 + 1 = 69
By following the same approach for the next number we get 141 * 2 + 1 = 282 + 1 = 283


457. Find the missing Number -> 1 : 3 :: 134: ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:269
Explanation:
By analyzing the numbers we can find that in the first part, first number is doubled and added with 1 to get the second number i.e. 1 * 2 + 1 = 3
By following the same approach for the next number we get 134 * 2 + 1 = 268 + 1 = 269


458. Find the missing Number -> 61 : 123 :: 30: ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:61
Explanation:
By analyzing the numbers we can find that in the first part, first number is doubled and added with 1 to get the second number i.e. 61 * 2 + 1 = 123
By following the same approach for the next number we get 30 * 2 + 1 = 60 + 1 = 61


459. Find the missing Number -> 86 : 173 :: 19: ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:39
Explanation:
By analyzing the numbers we can find that in the first part, first number is doubled and added with 1 to get the second number i.e. 86 * 2 + 1 = 173
By following the same approach for the next number we get 19 * 2 + 1 = 38 + 1 = 39


460. Find the missing Number -> 88 : 177 :: 192: ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:385
Explanation:
By analyzing the numbers we can find that in the first part, first number is doubled and added with 1 to get the second number i.e. 88 * 2 + 1 = 177
By following the same approach for the next number we get 192 * 2 + 1 = 384 + 1 = 385



1...222324...3637


Are you seeking for good platform for practicing Analogy questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Analogy @ Fresherslive

This page provides important questions on Analogy along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Analogy questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Analogy Online tests. Analogy Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Analogy Test questions Online @ Fresherslive?

Analogy questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.

Practice in advance of similar questions on Analogy may improve your performance in the real Exams and Interview.

Time Management for answering the Analogy questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.

Through Fresherslive Analogy questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Analogy in short time and also in short cut method.

Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Analogy Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Analogy test or get stuck on any particular question, our Analogy test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Analogy, exercise these advanced Analogy questions with answers.

You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Analogy Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.

Mock Test Premium Package

₹ 2200 ₹ 575

Banking, Railway, Insurance, SSC etc

Access 100+ Test series

Validity 12 months

One-time payment

Covers Latest Pattern

Includes all sections

1,000+ questions in each section

Clear Explanation for each question

BUY NOW


FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2019 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.