Analogy Questions and Answers updated daily – Logical Reasoning

Analogy Questions: Solved 2117 Analogy Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Logical Reasoning Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Analogy Questions

In each of the following questions find out the alternative which will replace the question mark.

Refer the above for the Questions 2061 to 2080
2061. Rhinoceros : calf :: Dinosaur : ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:hatchling / juvenile
Explanation:
By Analyzing the given analogy, we can infer that in the left side an adult name and its baby name is given i.e. calf is baby of Rhinoceros
By Applying the same logic to the right side we can conclude that hatchling / juvenile is the baby of Dinosaur.
Workspace



2062. Monkey : infant :: Zebra : ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:colt, foal
Explanation:
By Analyzing the given analogy, we can infer that in the left side an adult name and its baby name is given i.e. infant is baby of Monkey
By Applying the same logic to the right side we can conclude that colt, foal is the baby of Zebra.
Workspace



2063. Giraffe : calf :: Fly : ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:maggot
Explanation:
By Analyzing the given analogy, we can infer that in the left side an adult name and its baby name is given i.e. calf is baby of Giraffe
By Applying the same logic to the right side we can conclude that maggot is the baby of Fly.
Workspace



2064. Ox : stot / calf :: Dolphin : ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:pup / calf
Explanation:
By Analyzing the given analogy, we can infer that in the left side an adult name and its baby name is given i.e. stot / calf is baby of Ox
By Applying the same logic to the right side we can conclude that pup / calf is the baby of Dolphin.
Workspace



2065. Rhinoceros : calf :: Penguin : ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:chick
Explanation:
By Analyzing the given analogy, we can infer that in the left side an adult name and its baby name is given i.e. calf is baby of Rhinoceros
By Applying the same logic to the right side we can conclude that chick is the baby of Penguin.
Workspace



2066. Cheetah : cub :: Moose : ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:calf
Explanation:
By Analyzing the given analogy, we can infer that in the left side an adult name and its baby name is given i.e. cub is baby of Cheetah
By Applying the same logic to the right side we can conclude that calf is the baby of Moose.
Workspace



2067. Frog : tadpole :: Dolphin : ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:pup / calf
Explanation:
By Analyzing the given analogy, we can infer that in the left side an adult name and its baby name is given i.e. tadpole is baby of Frog
By Applying the same logic to the right side we can conclude that pup / calf is the baby of Dolphin.
Workspace



2068. Ostrich : chick :: Falcon : ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:chick
Explanation:
By Analyzing the given analogy, we can infer that in the left side an adult name and its baby name is given i.e. chick is baby of Ostrich
By Applying the same logic to the right side we can conclude that chick is the baby of Falcon.
Workspace



2069. Bee : larva :: Leopard : ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:cub
Explanation:
By Analyzing the given analogy, we can infer that in the left side an adult name and its baby name is given i.e. larva is baby of Bee
By Applying the same logic to the right side we can conclude that cub is the baby of Leopard.
Workspace



2070. Bat : pup :: Monkey : ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:infant
Explanation:
By Analyzing the given analogy, we can infer that in the left side an adult name and its baby name is given i.e. pup is baby of Bat
By Applying the same logic to the right side we can conclude that infant is the baby of Monkey.
Workspace



2071. Cat : kitten :: Zebra : ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:colt, foal
Explanation:
By Analyzing the given analogy, we can infer that in the left side an adult name and its baby name is given i.e. kitten is baby of Cat
By Applying the same logic to the right side we can conclude that colt, foal is the baby of Zebra.
Workspace



2072. Swan : cygnet :: Rhinoceros : ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:calf
Explanation:
By Analyzing the given analogy, we can infer that in the left side an adult name and its baby name is given i.e. cygnet is baby of Swan
By Applying the same logic to the right side we can conclude that calf is the baby of Rhinoceros.
Workspace



2073. Reindeer : calf :: Mosquito : ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:nymph
Explanation:
By Analyzing the given analogy, we can infer that in the left side an adult name and its baby name is given i.e. calf is baby of Reindeer
By Applying the same logic to the right side we can conclude that nymph is the baby of Mosquito.
Workspace



2074. Wolf : pup :: Bird : ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:hatchling, chick
Explanation:
By Analyzing the given analogy, we can infer that in the left side an adult name and its baby name is given i.e. pup is baby of Wolf
By Applying the same logic to the right side we can conclude that hatchling, chick is the baby of Bird.
Workspace



2075. Bee : larva :: Pigeon : ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:squab / squeaker
Explanation:
By Analyzing the given analogy, we can infer that in the left side an adult name and its baby name is given i.e. larva is baby of Bee
By Applying the same logic to the right side we can conclude that squab / squeaker is the baby of Pigeon.
Workspace



2076. Elephant : calf :: Eagle : ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:fledgling / eaglet
Explanation:
By Analyzing the given analogy, we can infer that in the left side an adult name and its baby name is given i.e. calf is baby of Elephant
By Applying the same logic to the right side we can conclude that fledgling / eaglet is the baby of Eagle.
Workspace



2077. Fish : fry / fingerling :: Duck : ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:duckling
Explanation:
By Analyzing the given analogy, we can infer that in the left side an adult name and its baby name is given i.e. fry / fingerling is baby of Fish
By Applying the same logic to the right side we can conclude that duckling is the baby of Duck.
Workspace



2078. Tiger : cub :: Dinosaur : ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:hatchling / juvenile
Explanation:
By Analyzing the given analogy, we can infer that in the left side an adult name and its baby name is given i.e. cub is baby of Tiger
By Applying the same logic to the right side we can conclude that hatchling / juvenile is the baby of Dinosaur.
Workspace



2079. Bat : pup :: Yak : ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:calf
Explanation:
By Analyzing the given analogy, we can infer that in the left side an adult name and its baby name is given i.e. pup is baby of Bat
By Applying the same logic to the right side we can conclude that calf is the baby of Yak.
Workspace



2080. Hippopotamus : calf :: Bear : ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:cub
Explanation:
By Analyzing the given analogy, we can infer that in the left side an adult name and its baby name is given i.e. calf is baby of Hippopotamus
By Applying the same logic to the right side we can conclude that cub is the baby of Bear.
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Analogy questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Analogy @ Fresherslive

This page provides important questions on Analogy along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Analogy questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Analogy Online tests. Analogy Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Analogy Test questions Online @ Fresherslive?

Analogy questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Analogy may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Analogy questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Analogy questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Analogy in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Analogy Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Analogy test or get stuck on any particular question, our Analogy test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Analogy, exercise these advanced Analogy questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Analogy Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language
FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status