Analogy Questions and Answers updated daily – Logical Reasoning

Analogy Questions: Solved 2117 Analogy Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Logical Reasoning Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Analogy Questions

In each of the following questions find out the alternative which will replace the question mark.

Refer the above for the Questions 2041 to 2060
2041. Rhinoceros : calf :: Hippopotamus : ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:calf
Explanation:
By Analyzing the given analogy, we can infer that in the left side an adult name and its baby name is given i.e. calf is baby of Rhinoceros
By Applying the same logic to the right side we can conclude that calf is the baby of Hippopotamus.
Workspace



2042. Sheep : lamb :: Ostrich : ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:chick
Explanation:
By Analyzing the given analogy, we can infer that in the left side an adult name and its baby name is given i.e. lamb is baby of Sheep
By Applying the same logic to the right side we can conclude that chick is the baby of Ostrich.
Workspace



2043. Giraffe : calf :: Turtle : ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:hatchling
Explanation:
By Analyzing the given analogy, we can infer that in the left side an adult name and its baby name is given i.e. calf is baby of Giraffe
By Applying the same logic to the right side we can conclude that hatchling is the baby of Turtle.
Workspace



2044. Pigeon : squab / squeaker :: Penguin : ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:chick
Explanation:
By Analyzing the given analogy, we can infer that in the left side an adult name and its baby name is given i.e. squab / squeaker is baby of Pigeon
By Applying the same logic to the right side we can conclude that chick is the baby of Penguin.
Workspace



2045. Turkey : poult :: Spider : ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:spiderling
Explanation:
By Analyzing the given analogy, we can infer that in the left side an adult name and its baby name is given i.e. poult is baby of Turkey
By Applying the same logic to the right side we can conclude that spiderling is the baby of Spider.
Workspace



2046. Donkey : foal :: Owl : ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:owlet
Explanation:
By Analyzing the given analogy, we can infer that in the left side an adult name and its baby name is given i.e. foal is baby of Donkey
By Applying the same logic to the right side we can conclude that owlet is the baby of Owl.
Workspace



2047. Giraffe : calf :: Rabbit : ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:bunny
Explanation:
By Analyzing the given analogy, we can infer that in the left side an adult name and its baby name is given i.e. calf is baby of Giraffe
By Applying the same logic to the right side we can conclude that bunny is the baby of Rabbit.
Workspace



2048. Chicken : chick :: Owl : ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:owlet
Explanation:
By Analyzing the given analogy, we can infer that in the left side an adult name and its baby name is given i.e. chick is baby of Chicken
By Applying the same logic to the right side we can conclude that owlet is the baby of Owl.
Workspace



2049. Falcon : chick :: Bat : ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:pup
Explanation:
By Analyzing the given analogy, we can infer that in the left side an adult name and its baby name is given i.e. chick is baby of Falcon
By Applying the same logic to the right side we can conclude that pup is the baby of Bat.
Workspace



2050. Chicken : chick :: Pig : ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:piglet
Explanation:
By Analyzing the given analogy, we can infer that in the left side an adult name and its baby name is given i.e. chick is baby of Chicken
By Applying the same logic to the right side we can conclude that piglet is the baby of Pig.
Workspace



2051. Seal : pup :: Elephant : ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:calf
Explanation:
By Analyzing the given analogy, we can infer that in the left side an adult name and its baby name is given i.e. pup is baby of Seal
By Applying the same logic to the right side we can conclude that calf is the baby of Elephant.
Workspace



2052. Bee : larva :: Deer : ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:fawn
Explanation:
By Analyzing the given analogy, we can infer that in the left side an adult name and its baby name is given i.e. larva is baby of Bee
By Applying the same logic to the right side we can conclude that fawn is the baby of Deer.
Workspace



2053. Horse : foal :: Cheetah : ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:cub
Explanation:
By Analyzing the given analogy, we can infer that in the left side an adult name and its baby name is given i.e. foal is baby of Horse
By Applying the same logic to the right side we can conclude that cub is the baby of Cheetah.
Workspace



2054. Bee : larva :: Bat : ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:pup
Explanation:
By Analyzing the given analogy, we can infer that in the left side an adult name and its baby name is given i.e. larva is baby of Bee
By Applying the same logic to the right side we can conclude that pup is the baby of Bat.
Workspace



2055. Bee : larva :: Duck : ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:duckling
Explanation:
By Analyzing the given analogy, we can infer that in the left side an adult name and its baby name is given i.e. larva is baby of Bee
By Applying the same logic to the right side we can conclude that duckling is the baby of Duck.
Workspace



2056. Bear : cub :: Cheetah : ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:cub
Explanation:
By Analyzing the given analogy, we can infer that in the left side an adult name and its baby name is given i.e. cub is baby of Bear
By Applying the same logic to the right side we can conclude that cub is the baby of Cheetah.
Workspace



2057. Snake : snakelet / hatchling snake :: Alligator : ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:hatchling
Explanation:
By Analyzing the given analogy, we can infer that in the left side an adult name and its baby name is given i.e. snakelet / hatchling snake is baby of Snake
By Applying the same logic to the right side we can conclude that hatchling is the baby of Alligator.
Workspace



2058. Mule : foal :: Swan : ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:cygnet
Explanation:
By Analyzing the given analogy, we can infer that in the left side an adult name and its baby name is given i.e. foal is baby of Mule
By Applying the same logic to the right side we can conclude that cygnet is the baby of Swan.
Workspace



2059. Hippopotamus : calf :: Falcon : ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:chick
Explanation:
By Analyzing the given analogy, we can infer that in the left side an adult name and its baby name is given i.e. calf is baby of Hippopotamus
By Applying the same logic to the right side we can conclude that chick is the baby of Falcon.
Workspace



2060. Pigeon : squab / squeaker :: Horse : ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:foal
Explanation:
By Analyzing the given analogy, we can infer that in the left side an adult name and its baby name is given i.e. squab / squeaker is baby of Pigeon
By Applying the same logic to the right side we can conclude that foal is the baby of Horse.
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Analogy questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Analogy @ Fresherslive

This page provides important questions on Analogy along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Analogy questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Analogy Online tests. Analogy Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Analogy Test questions Online @ Fresherslive?

Analogy questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Analogy may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Analogy questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Analogy questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Analogy in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Analogy Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Analogy test or get stuck on any particular question, our Analogy test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Analogy, exercise these advanced Analogy questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Analogy Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language

FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status