Analogy: Solved 1164 Analogy Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Logical Reasoning Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Analogy Questions

In each of the following questions find out the alternative which will replace the question mark.

Refer the above for the Questions 1 to 20
1. Bad : Evil :: Possess : ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Acquire
Explanation:
From Analyzing the left side, we can conclude that Evil is the synonym of Bad
By using the same logic, we can conclude that Acquire is the synonym for Possess.


2. Acquiesce : Conform :: Precocious : ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Premature
Explanation:
From Analyzing the left side, we can conclude that Conform is the synonym of Acquiesce
By using the same logic, we can conclude that Premature is the synonym for Precocious.


3. Banal : Corny :: Picturesque : ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Charming
Explanation:
From Analyzing the left side, we can conclude that Corny is the synonym of Banal
By using the same logic, we can conclude that Charming is the synonym for Picturesque.


Fresherslive Current Affairs
4. Opportune : Timely :: Browbeat : ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Badger
Explanation:
From Analyzing the left side, we can conclude that Timely is the synonym of Opportune
By using the same logic, we can conclude that Badger is the synonym for Browbeat.


5. Obtrude : Thrust :: Exacerbate : ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Magnify
Explanation:
From Analyzing the left side, we can conclude that Thrust is the synonym of Obtrude
By using the same logic, we can conclude that Magnify is the synonym for Exacerbate.


Fresherslive Current Affairs
6. Notable : Memorable :: Pillage : ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Plunder
Explanation:
From Analyzing the left side, we can conclude that Memorable is the synonym of Notable
By using the same logic, we can conclude that Plunder is the synonym for Pillage.


7. Ridiculous : Absurd :: Abase : ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Belittle
Explanation:
From Analyzing the left side, we can conclude that Absurd is the synonym of Ridiculous
By using the same logic, we can conclude that Belittle is the synonym for Abase.


8. Poignant : Touching :: Relevant : ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Execute
Explanation:
From Analyzing the left side, we can conclude that Touching is the synonym of Poignant
By using the same logic, we can conclude that Execute is the synonym for Relevant.


9. Adequate : Enough :: Belligerent : ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Warlike
Explanation:
From Analyzing the left side, we can conclude that Enough is the synonym of Adequate
By using the same logic, we can conclude that Warlike is the synonym for Belligerent.


10. Wile : Trickery :: Jubilant : ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Elated
Explanation:
From Analyzing the left side, we can conclude that Trickery is the synonym of Wile
By using the same logic, we can conclude that Elated is the synonym for Jubilant.


11. Resistance : Opposition :: Care : ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Responsibility
Explanation:
From Analyzing the left side, we can conclude that Opposition is the synonym of Resistance
By using the same logic, we can conclude that Responsibility is the synonym for Care.


Fresherslive Current Affairs
12. Bigoted : Biased :: Elude : ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Baffle
Explanation:
From Analyzing the left side, we can conclude that Biased is the synonym of Bigoted
By using the same logic, we can conclude that Baffle is the synonym for Elude.


13. Affliction : Distress :: Apprehend : ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Seize
Explanation:
From Analyzing the left side, we can conclude that Distress is the synonym of Affliction
By using the same logic, we can conclude that Seize is the synonym for Apprehend.


14. Scrutinize : Examine :: Yearn : ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Ache
Explanation:
From Analyzing the left side, we can conclude that Examine is the synonym of Scrutinize
By using the same logic, we can conclude that Ache is the synonym for Yearn.


15. Rigid : Stiff :: Ally : ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Associate
Explanation:
From Analyzing the left side, we can conclude that Stiff is the synonym of Rigid
By using the same logic, we can conclude that Associate is the synonym for Ally.


16. Precocious : Premature :: Exquisite : ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Elegant
Explanation:
From Analyzing the left side, we can conclude that Premature is the synonym of Precocious
By using the same logic, we can conclude that Elegant is the synonym for Exquisite.


17. Liberal : Generous :: Exigency : ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Emergency
Explanation:
From Analyzing the left side, we can conclude that Generous is the synonym of Liberal
By using the same logic, we can conclude that Emergency is the synonym for Exigency.


18. Tirade : Outburst :: Contingent : ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Unforeseen
Explanation:
From Analyzing the left side, we can conclude that Outburst is the synonym of Tirade
By using the same logic, we can conclude that Unforeseen is the synonym for Contingent.


19. Browbeat : Badger :: Contingent : ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Unforeseen
Explanation:
From Analyzing the left side, we can conclude that Badger is the synonym of Browbeat
By using the same logic, we can conclude that Unforeseen is the synonym for Contingent.


20. Exterminate : Uproot :: Urge : ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Appetite
Explanation:
From Analyzing the left side, we can conclude that Uproot is the synonym of Exterminate
By using the same logic, we can conclude that Appetite is the synonym for Urge.





Are you seeking for good platform for practicing Analogy questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Analogy @ Fresherslive

This page provides important questions on Analogy along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Analogy questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Analogy Online tests. Analogy Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Analogy Test questions Online @ Fresherslive?

Analogy questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.

Practice in advance of similar questions on Analogy may improve your performance in the real Exams and Interview.

Time Management for answering the Analogy questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.

Through Fresherslive Analogy questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Analogy in short time and also in short cut method.

Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Analogy Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Analogy test or get stuck on any particular question, our Analogy test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Analogy, exercise these advanced Analogy questions with answers.

You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Analogy Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.




SSC CHSL Tier-I - Advanced
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
2200
Buy Now


SBI Clerk 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RRB NTPC 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


LIC ADO PRELIMS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


DRDO- TECHNICIAN A - TIER I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


ONGC Executive E1 Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.400
Buy Now


IBPS RRB Officer Scale I PRELIMS
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SOUTH INDIAN BANK CLERK 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS RRB Office Assistant Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS PO PRELIMS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


One Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 99
500
Buy Now


SSC MTS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Six Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 199
1200
Buy Now


SSC Selection Posts Phase VII Matriculation Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RBI Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


NABARD Development Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


LIC Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SBI Apprentice
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


FCI Manager Phase 1
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RBI Grade B Phase I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SSC CPO Phase I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS SO Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RRB ALP Stage II
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


NIACL AO Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS Clerk Mains
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now



×

Get Unlimited Mock Tests


Unlock all 200+ Mock Tests series


12 Month Pass
Rs. 399
for 365 days

6 Month Pass
Rs. 199
for 180 days

One Month Pass
Rs. 99
for 30 Days



***Crack All Banking | Railways | SSC | Insurance | More Govt Exams***


FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2020 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.